Reklama

zepterTlakové vaření s poklicí Syncro-Clik® od společnosti Zepter International představuje ideální způsob přípravy jak klasické české kuchyně, tak i zdravých a vegetariánských jídel. Jejím používáním může být doba vaření zkrácena až o 80 %, a proto lze dosáhnout na energii téměř 60% úspory! Poznejte výhody vaření v páře, bez nutnosti přidání vody, oleje nebo tuků.

Jedním z nejzdravějších a také časově nejméně náročných způsobů přípravy jídla je vaření v tlakovém hrnci. Pod tlakem je dosahováno mnohem vyšší teploty než při běžném vaření a navíc horká pára uvaří jídlo rychle, rovnoměrně a chutně. Rychlejší vaření je lepší pro zachování kvality jídla. Nemůžete vařit zdravěji, chutněji a rychleji než v tlakové nádobě, v níž se teplo uchová po dlouhou dobu. Chutná jídla, křehké maso a jemné ryby jsou dokonale uvařené během několika minut.

Poklice Syncro-Clik® od společnosti Zepter

  • Zkracuje dobu vaření až o 80 %.
  • Šetří až 60 % nákladů na energii.
  • Uchovává nutriční vlastnosti potravin.
  • Umožňuje vaření bez nutnosti přidání vody, oleje nebo tuků.
  • Snadná obsluha: k uzavření stačí pouze dva prsty.
  • 100% bezpečná: bezpečnostní tlakový ventil navíc oproti běžným typům.
  • Celosvětově patentovaný výrobek

zepterPomocí jedné jediné poklice Syncro-Clik® o průměru 20 cm přeměníte jakoukoli nádobu z kolekce nádobí Zepter Masterpiece o stejném průměru, na jejímž dně je vyražen symbol korunky, v plně funkční a vysoce kvalitní systém pro rychlé tlakové vaření. Díky hermeticky těsnému uzavření se může teplota uvnitř nádoby zvýšit až na zhruba 120 °C a tlak dosáhne úrovně cca 1 bar. To vytvoří zcela výjimečné a ideální podmínky pro zdravé, rychlé a ekonomické vaření - při použití tlakové poklice Syncro-Clik® může být doba vaření až o 80 % kratší než při běžném způsobu vaření, a proto dochází k úspoře energie až o 60 %!

zepterTlakové vaření s poklicí Syncro-Clik® je vaření bez tuku, protože jídlo je uvařeno v páře, takže se tuk během přípravy může vyvařit. Systém Zepter pro rychlou přípravu jídla zintenzivňuje jeho přirozenou chuť, a proto k dochucení nemusíte používat žádnou sůl. Je ideální pro přípravu nízkotučných a vegetariánských jídel. V potravinách je zachována většina vitaminů, minerálů a zelenina neztrácí svou přirozenou barvu.

Díky systému Syncro-Clik® mohou i ty nejvytíženější lidé snadno a rychle připravit zdravá a chutná jídla. Využijte výhod zdravého a rychlého vaření se systémem Zepter!

Recept s poklicí Syncro-Clik®:

Kuřecí stehýnka na kari

Ingredience (4 porce)

  • zepterKuřecí stehýnka 4 ks
  • Cibule 2 ks
  • Jablka 2 ks
  • Olivový olej 20 ml
  • Kari 5 g
  • Zelená petrželka 2 snítky
  • Sůl a pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Očistíme cibule a nasekáme.
Očistíme jablka, nakrájíme je na čtvrtky a pak na malé kousky.
Kuřecí stehýnka, cibuli a jablka vložíme do nádoby o objemu 4,2 l (TF-042-20), přidáme 1,5 šálku vody a přiklopíme poklicí Syncro-Clik® (TF-420-20).
Zapneme zdroj ohřevu a jakmile se červený knoflík vysune do horní polohy a zůstane v ní, zmírníme intenzitu ohřevu na minimum a necháme 30 minut vařit (šipka indikátoru tepelné regulace se nachází v zeleném poli).
Po 20 minutách zdroj ohřevu vypneme a necháme nádobu na hořáku. Před otevřením zmáčkneme červený knoflík na poklici Syncro-Clik®, abychom zkontrolovali zbytkový tlak.
Vyjmeme kuřecí stehýnka a uložíme je na teplé místo.
Tekutinu rozmixujeme pomocí mixéru MixSy (VO-022-K) na omáčku.
Kuřecí stehýnka vložíme do hluboké servírovací misky (TF-986-24).
Podle chuti osolíme a opepříme a pokud chceme, přidáme několik kapek extra panenského olivového oleje.
Přelijeme připravenou omáčkou.
Posypeme sekanou zelenou petrželkou a kari kořením.
Podáváme teplé.
Tento pokrm je vynikající s „rýžovým pilafem“ nebo rýží.

Více informací o tlakové poklici Syncro-Clik® a další recepty najdete na www.zepterclub.cz. Navštivte reprezentační prodejnu Zepter ve Spálené 55, v Praze.

zepter

Hrajte o exkluzivní nádobí Zepter, automobil SEAT Altea XL a další Zepter ceny v celkové hodnotě 1 milion Kč! Více na www.zepterhra.cz.

zepter