Bulvár

Zbytková pizza aneb Co dům dá

Krásný den redakci a všem ženám-in.

Vaření je příjemné téma.

Jak jsem již jednou psala, vařit a péct mě naučila první tchyně a myslím si, že opravdu dobře.

Kdybych měla spočítat kila navařených knedlíků, litry omáček, kila napečeného vánočního cukroví, vánoček, mazanců, asi bych dlouho počítala.

Nikdy mi to problémy nedělalo a doposud nedělá.

Ovšem dnes mám nevýhodu, že vařím jenom pro nás dva a stále neumím vařit v malém množství. Byla jsem zvyklá na veliké množství, bylo nás vždy hodně ke stolu.

Manžel se na mne zlobí a říká: "Prosím Tě, zvykni si, že jsme dva." Ale mám s tím opravdu problém. Přes všechnu snahu,stejně uvařím pro rotu.

Nejrychlejší recept:

1) Milujeme k večeři nové brambory s tvarohem a mléko.

2) Rozválím listové těsto na plech, dám ingredience na pizzu, zapéct. Nejlepší je, když dám, jak se říká, co dům dá. Nerozlišuji šunkovou, žampionovou, sýrovou. Máme rádi vše najednou. Nazvala jsem ji - zbytková pizza.

Věrulinka


Milá Věrulinko,
jedno ujištění na začátek - nejste v tom sama, babička také vaří jako pro regiment :-)) a ze stejného důvodu jako vy. Jen nevím, jestli je děda chudák, když musí všechno sníst anebo už si zvykl a chutná mu o to víc.
   
04.05.2006 - Společnost - autor: Iveta Šafránková

Komentáře:

  1. avatar
    [9] gerda [*]

    Bridgetj: někdy před ním prohoď "jak k jídlu, tak k dílu" - ať mu to vrtá hlavou

    superkarma: 0 04.05.2006, 14:24:02
  2. avatar
    [7] paviocko [*]

    Zásadně vařím ve velkém, tj. několik porcí. Má drahá polovička je strašnej jedlík a miluje omáčky a husté polévky. Tak navařím na několik dnů a libuju si, že mu to dlouho vydrží a já budu bez práce. A už druhej den najdu vylízanej mega kastrol a on se ptá po večeři....

    superkarma: 0 04.05.2006, 13:44:39
  3. [6] Radka JS [*]

    Vařím množství podle potřeby. Pro dva a někdy pro šest. Každopádně menší porce než moje maminka . Protože jíme doma prostě méně.
    Moje mamka vaří taky jak pro půl armády. Budiž jí k duhu, že vaří výborně!

    superkarma: 0 04.05.2006, 13:28:33
  4. avatar
    [5] Žábina [*]

    pizzu z listového těsta taky děláme

    superkarma: 0 04.05.2006, 12:56:30
  5. avatar
    [3] Žížala [*]

    Já se ani omáčky nesnažím dělat jen pro dva, vždycky počítám se zamražením a nebo si to dáme druhý den, mě neva jíst dva dni totéž

    superkarma: 0 04.05.2006, 12:49:28
  6. avatar
    [2] Midsummer [*]

    Kupte si menší hrnce

    superkarma: 0 04.05.2006, 12:40:57
  7. avatar
    [1] gerda [*]

    No, já taky doma často slyším, že vařím jak pro "pionýrský tábor", ale copak to jde, uvařit přesně dvě porce? Kromtoho mi připadá nehospodárné stát nad vařením, vyrobit minimální množství, co se hned sní a můžu za chvilku vařit zas. Takhle, když něco zbude, tak to zamrazím a mám to pro případ časové nouze.

    superkarma: 0 04.05.2006, 12:39:48

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme