Reklama

Ahoj všichni, kdož jste příznivci všelijakých zvláštních jídel...

U nás v rodině se každý specializuje na nějakou jinou pochoutku. Děda nedá dopustit na kočky a psy, prý za války to bylo to nejlepší, co se dalo sehnat. Ale již neříká, jestli by to jedl dneska. Nicméně ve vzpomínkách to má stále.
Bratr by nikdy do úst nic, co je z moře vytažené, nedal. On na to má snad nějaký šestý smysl, protože by poznal i mikroskopickou chobotničku v celém hrnci normálního jídla.
Maminka je kapitola sama pro sebe, ta zase naopak všechno, co má nějaká chapadla, přímo miluje. Žel, jíst to neumí. Jednou jedla chobotničku, velmi jí chutnala, a tak ji zbaštila i se všemi chapadly, hlavičkou a přísavkami. Jindy zase kousala nebohému šnekovi do ulity, nebo se dobývala ke krevetkám skrz jejich skořápku a pak konstatovala, že jí to nechutná, protože je to tuhé.

Já mám k těmto jídlům vztah kladný, mám moc ráda krevety, kalamáry, kraby a raky. Ale co fakt nemusím, jsou šneci. Měla jsem je jen jednou, a když se mi převalil po jazyku a já si představila jeho slizké cestičky po betonu, lehko mi věru nebylo.
Takže za velkého experimentátora se nepovažuji, ale v cizině místní speciality občas ochutnám... Hada bych ochutnat chtěla, ale pokud možno již naporcovaného. Brouci, kobylky a pavouci mě nelákají naopak vůbec. A sushi bych ochutnala moc ráda.
Takže přeji všem dobrou chuť, je právě čas oběda. :-)


Máte pravdu, oběd, oběd, OBĚD!! Skoro jsem si nevšimla. Asi si skočím do vedlejšího vchodu pro čínu... Díky za příspěvek!