Reklama

Recept na skvělou bublaninu jsem našla na stránkách u kamarádky Lenky.
Píše tam: „Tento naprosto dokonalý recept na koláč najdete na Labužníkovi pod názvem:Zázračná, pěkně blbá, kynutá - nekynutá, jogurtová bublanina.
Zázračná proto, že se vždy podaří.
Pěkně blbá proto, že jí vždycky musíte sníst strašně moc
Kynutá - nekynutá - je jako z pohádky o chytré horákyni. Těsto se totiž tváří jako jemné a vláčné kynuté, ale s kvasnicemi nemá nic společného.“

jahodová bublanina

Suroviny

2 kelímky bílého jogurtu
3 kelímky polohrubé mouky
1,5 kelímku cukru krystalu
1 prášek do pečiva
2 vejce
jahody

Na drobenku:
cukr krupice
polohrubá mouka
máslo
mletá vanilka
posekané mandle

Postup

Všechny ingredience na těsto smícháme. Vzhledem k nedostatku bílých jogurtů v lednici jsem tentokrát dala jeden bílý a jeden (můj zamilovaný) jahodový Cavalier. Ten ovocný jogurt dodal těstu úžasnou vůni!
Nalijeme a rozetřeme na plech, pokladema jahodama a posypeme drobenkou a nasekanýma mandlema.
Déme péct na 200 °C krásně dorůžova.

Dobrou chuť přeje Beaute!