Reklama

zavinuté rohlíčky s ovocem

K podzimu patří pečení různých sladkých dobrot s ovocem. Třeba se švestkami, hruškami a jablky. Dnešní recept je na výborné kynuté těsto, do kterého zavinete ovoce. Podle chuti můžete přidat i med, džem nebo oříšky.

suroviny

Suroviny

  • 800 g hladké mouky
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 100 g Hery máslová příchuť
  • 150 g cukru krupice
  • 350 ml vlažné vody
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • švestky, jablka nebo džem
  • podle chuti oříšky a skořice

Postup

Mouku smíchejte s droždím. Přidejte cukr, vejce, měkkou Heru a špetku soli. Nakonec přilijte vlažnou vodu.

Těsto zpracujte v robotu nebo ručně. Bude hladké a nelepivé.

Nechejte hodinu kynout na teplém místě, přikryté utěrkou nebo potravinářskou folií.

Vykynuté těsto vyklopte na vál posypaný moukou. Rozdělte na čtyři díly. Z každého dílu vyválejte tenký obdélník, zhruba 15 x 45 cm velký. Rádýlkem rozdělte na trojúhelníky, po celé jeho délce.

zavinuté rohlíčky s ovocem

Na širokou stranu trojúhelníku položte kousek ovoce – švestku, jablko, hrušku. V létě klidně maliny, jahody. Místo čerstvé ovoce můžete použít i džem. Ten namažte po celém trojúhelníku, půl cm od kraje po celém obvodu nechejte suchý.

Kdo miluje ořechy a skořici, může povrch trojúhelníčků lehce posypat skořicovým cukrem nebo nasekanými ořechy.

Zatočte do tvaru rohlíčku. Naskládejte na plech vyložený pečícím papírem.

zavinuté rohlíčky s ovocem

Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C, 20 – 25 minut. Rohlíčky krásně zezlátnou.

zavinuté rohlíčky

Nechejte vychladnut, posypejte moučkovým cukrem a podávejte.

švestky a jablka

Dobrou chuť přeje Elly a Pečení je radost.

Podzimní ovoce na našem magazínu

knedlíky

flambovaná hruška

tarte tatin

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, archiv redakce