Hezký čtvrteček!

Dnes mám opět příspěvek, ale nedalo mi to. Od mala mám hodně ráda krupici a pudink ,mňam. Jenže ,ouha, když jsem si jej chtěla sama vařit, umývala jsem následujícího půl dne hrnec s připáleninou. A teď,babo raď,jak to uvařit a nemít program na další hodinu navíc? Na nějaké předváděčce jsem si pořídila nekřesťansky drahou pánev,ale je z titanu a má úžasný povrch a ....no co, zkusím ji i na vaření mléka a následných produktů a ejhle,to se nepřipaluje,jupíí! Už dva roky je pánev mou nejmilejší nádobou na vaření čehokoliv, jen přihlížející nechápou...

Nakonec pár příhod ze začátků: při vaření jablečného kompotu vycedíme vodu (pak nemáme šťávu); když vaříte zemáky, nechte je louhovat ve vodě (jsou pak nepoživatelné,ale když mi to nikdo neřekl?) ; když kynuté těsto kyne až moc ,že to vypadá na "Hrnečku vař" , přendejte kousek do jiné mísy a čekejte na pochvalu za duchapřítomnost (tak to dopadá,jde-li mamka na nákup a potká kámošku) a nakonec jedna hláška sestry: "Peti,vaří už voda?" , "ne mami,zatím jenom bublá! "

Krásný den s dobrým jídlem přeje Ifulinkaa

Pozn. red.: Text nebyl redakčně upraven.

A jak podle sestry vypadá vařící se voda?

Jaké byly vaše kuchařské začátky? Co umíte na výbornou a co se vám zaručeně nepovede ani po letech? Pište na redakce@zena-in.cz

Reklama