Bulvár

Zatím to jen bublá

Hezký čtvrteček!

Dnes mám opět příspěvek, ale nedalo mi to. Od mala mám hodně ráda krupici a pudink ,mňam. Jenže ,ouha, když jsem si jej chtěla sama vařit, umývala jsem následujícího půl dne hrnec s připáleninou. A teď,babo raď,jak to uvařit a nemít program na další hodinu navíc? Na nějaké předváděčce jsem si pořídila nekřesťansky drahou pánev,ale je z titanu a má úžasný povrch a ....no co, zkusím ji i na vaření mléka a následných produktů a ejhle,to se nepřipaluje,jupíí! Už dva roky je pánev mou nejmilejší nádobou na vaření čehokoliv, jen přihlížející nechápou...

Nakonec pár příhod ze začátků: při vaření jablečného kompotu vycedíme vodu (pak nemáme šťávu); když vaříte zemáky, nechte je louhovat ve vodě (jsou pak nepoživatelné,ale když mi to nikdo neřekl?) ; když kynuté těsto kyne až moc ,že to vypadá na "Hrnečku vař" , přendejte kousek do jiné mísy a čekejte na pochvalu za duchapřítomnost (tak to dopadá,jde-li mamka na nákup a potká kámošku) a nakonec jedna hláška sestry: "Peti,vaří už voda?" , "ne mami,zatím jenom bublá! "

Krásný den s dobrým jídlem přeje Ifulinkaa

Pozn. red.: Text nebyl redakčně upraven.

A jak podle sestry vypadá vařící se voda?

Jaké byly vaše kuchařské začátky? Co umíte na výbornou a co se vám zaručeně nepovede ani po letech? Pište na redakce@zena-in.cz

   
14.01.2010 - Blog redakce - autor: Eva Soukupová

Komentáře:

  1. avatar
    [3] ifulinkaa [*]

    dnes jistě už rozumí,že když to bublá,tak to vaří,tenkrát byla malinká :-)

    superkarma: 0 14.01.2010, 12:31:14
  2. [2] Králíček4 [*]

    Když to bublá a utíká,zavřem dveře.

    superkarma: 0 14.01.2010, 11:41:46
  3. avatar
    [1] Věrulinka [*]

    Sml52 jenom bublá, dobrý Sml52

    superkarma: 0 14.01.2010, 11:18:28

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme