.

Zapojte se do diskuse: Jaké tuky používáte na vaření a pečení? A co studená kuchyně, z čeho připravujete pomazánky a co mažete na pečivo?

Vaření

Zapojte se do diskuse: Jaké tuky používáte na vaření a pečení? A co studená kuchyně, z čeho připravujete pomazánky a co mažete na pečivo?

Léto je skvělou dobou pro lehké vaření a pečení. Zraje velké množství ovoce, které se dá hned použít pro různé dezerty, bublaniny a koláče. Čerstvá zelenina pak může být nejen součástí salátů, ale také teplou přílohou nebo základem dipů.

Pro letní přípravu jídla jsou skvělým tipem různé pomazánky, které nejsou náročné na přípravu a dají se skvěle máslokombinovat s různými druhy pečiva a se zeleninou. Navíc, dobrá pomazánka se může stát tradičním rodinným receptem. V létě, kdy nechceme trávit dlouhý čas v kuchyni, se skvěle hodí jako součást oblíbených pikniků – sesbírat pár chutných pokrmů, sednout si venku na trávu či na terasu a užívat si léto.

Při přípravě mnoha jídel je třeba použít tuky, ať již rostlinné nebo živočišné. Nabídka je velmi široká a je jen na vás, jaký si z široké nabídky vyberete. Určitě použijete jiný druh tuku do pomazánek a jiný pro smažení či pečení. Vybírat přitom můžeme nejen mezi různými značkami, ale také různými variantami výrobků. V případě olejů stále mnoho kupujících rozhoduje pouze mezi řepkovým a slunečnicovým. Oleje nám ale nabízí mnohem více možností a neměli bychom zapomínat na to, že jsou součástí nejen teplé, ale také studené kuchyně. Výběr oleje je nejčastěji ovlivněn tím, zda ho používáme na studenou, nebo teplou kuchyni – souhlasíte?

O použití tuků v kuchyni s vámi chceme diskutovat. Zapojte se do naší diskuse, zajímá nás váš názor

  • Jaké tuky používáte na vaření a smažení? A víte, že slunečnicový olej je na smažení nevhodný?
  • Používáte při pečení ovocných koláčů spíše rostlinné oleje a heru, nebo dáváte přednost máslu?
  • A co studená kuchyně, z čeho připravujete pomazánky a co mažete na pečivo?
  • Máte v lednici pouze jeden výrobek, nebo má každý rád něco jiného?
  • Podle čeho si tuky či oleje vybíráte?

Partnerem naší diskuse je Flora s máslem - spojením kvalitních rostlinných olejů a másla vznikl výrobek, který přináší zdraví a skvělou chuť v jednom.

Více na http://www.flora.cz/flora-s-maslem.php

máslo

Zapojte se do diskuse a získejte dárek v podobě balíčku, který bude obsahovat: máslenku (speciálně vyrobeno pro produkt Flora s máslem), dřevěný nůž, Flora s máslem receptář a krásnou misku Naoko.

Čtěte naše články:

   
21.07.2016 - Vaření - autor: Komerční článek

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [138] Piller [*]

    rekla bych ze purecoco je ve zdravych vyzivach k dostani, ale nevim kupuju pres net

    superkarma: 0 25.06.2017, 21:47:05
  2. [137] olina.olga [*]

    www.purecoco.cz? to je dobry nazev, sezenu ho i v kamenaci?

    superkarma: 0 20.06.2017, 21:16:15
  3. [136] Piller [*]

    My si teď zvyli dost na kokosový olej :) Používám i ve studené i teplé kuchyni. www.purecoco.cz

    superkarma: 0 08.02.2017, 13:11:42
  4. [135] Alena Spein [*]

    Na smažení používáme obyčejný slunečnicový olej, před koncem přidáváme kousek másla. Do salátů dáváme jedině olivový olej. Do bábovek a podobných dáváme Floru Gold, kterou používáme i na vymazávání. Na chleba mažeme místo másla Floru nebo Ramu - když se doplní šunkou a třeba nakrájenou paprikou, je to dobrota Sml16

    superkarma: 0 02.09.2016, 11:57:52
  5. [134] KamcaPol [*]

    Na saláty se mi nejvíce osvědčil extra panenský olivový olej. Je to mňamka, tenhle je fakt super kvalitní.

    superkarma: 0 09.08.2016, 10:12:06
  6. avatar
    [133] Eva_CZ [*]

    Zadna nahrazka mi nesmi domu, takze maslo, sadlo, olivovy a jine oleje.

    superkarma: 0 08.08.2016, 19:44:09
  7. [132] Šári [*]

    Ahoj Sml16, tak u nás doma používáme na smažení a vaření domácí vepřové sádlo nebo řepkový olej. Koláče a jiné laskominy peču jedině z hery. Máslo se u nás maže pouze na chleba.. V lednici by jste vždy našli Jak heru tak klasické máslo. Většinou po jednom kuse do zásoby. Nad máslenkou jsem uvažovala, ale zatím jsem nenatrefila na "dizajn", ktarý by mi utkvěl, takže máme máslo "kydlé na talířku" na lince..

    superkarma: 0 05.08.2016, 18:16:23
  8. [131] Janea [*]

    Nejcasteji se v me kuchyni objevuje repkovy olej. Obcas pouziji i kokosovy, ktery se nehodi uplne na vse, ale krasne voni.

    Co se tyka studene kuchyne, Floru mam rada, tu maslovou miluji na chleba a pak jen osolim. Na talir si pridam zeleninku a verte nebo ne, me to takto staci a moc chutna.Sml67

    superkarma: 1 04.08.2016, 20:51:10
  9. [130] snany [*]

    Na pečení máslo, do salátů olivový olej, na případné smažení olivový olej. Na pečivo nebo do pomazánek máslo či flóru s máslem

    superkarma: 0 01.08.2016, 05:13:31
  10. avatar
    [129] Judo [*]

    Na vaření -olivový a řepkový olej,na pomazánky a mazání-máslo,Floru,Ramu,na pečení -Heru,máslo

    superkarma: 0 31.07.2016, 17:49:46
  11. [128] hesloheslo [*]

    Na vaření používám máslo, na smažení olej nebo sádlo a na namazání chleba nejraději máslo nebo floru.

    superkarma: 0 31.07.2016, 17:02:18
  12. [127] zlamal [*]

    na pečení používám většinou máslo, pokud recept nevyžaduje vyloženě jiný tuk. Na mazání v poslední době taky máslo, manžel si chce chleba rychle namazat, tak používá různé ramy a flory. Na smažení sádlo nebo rostlinný olej. V poslední době jsem si oblíbila palačinky na kokosovém oleji.

    superkarma: 0 31.07.2016, 16:01:55
  13. [126] Rapunzela [*]

    Na smažení olej, nejčastěji řepkový, olivový olej do salátů za studena. Do polévky zeleninu orestuji na másle, máslo dávám ke konci pečení na rybu - pstruha, lososa, kapra. Na pečivo mažeme většinou Floru nebo pomazánkové máslo, nejraději s křenem, ale taky místo toho žervé nebo Almette. Manžel by někdy radši máslo, ale nemá trpělivost čekat, až se dá z ledničky namazat, tak si taky dá Floru nebo Ramu. Na pečení skoro výhradně Heru, i na vánoční cukroví mám radši rostlinný tuk než máslo. Hodně receptů používá do těsta olej.

    superkarma: 0 31.07.2016, 12:30:41
  14. [125] pajda02 [*]

    Na vaření používám řepkový olej či sádlo. Na nich i smažím - na sádle řízky a v oleji hranolky apod. Při sladkém pečení nedám dopustit na máslo. Do studené kuchyně používám klasické máslo či žervé. U nás doma mají máslo všichni rádi, proto v ledničce nesmí chybět Sml16

    superkarma: 0 31.07.2016, 11:43:41
  15. [124] xminis [*]

    na pečení sádlo

    a víc toho neumím :D

    chlap sám v domácnosti :D

    floru pak na chleba :))

    superkarma: 0 31.07.2016, 10:37:22
  16. [123] Luckah81 [*]

    Na vaření nejvíce používám sádlo, do salátů kvalitní olivový olej.

    superkarma: 0 31.07.2016, 01:17:04
  17. [122] veerac [*]

    Na pečení sádlo nebo olej. Na pomazánky Floru s máslem nebo pomazánkové máslo. Do koláčů /těsta/ Heru nebo olej. Na krém Heru nebo máslo. Do salátů olej olivový. Vždy záleží jaký mám zrovna recept a co se tam nejvíce hodí.

    superkarma: 0 30.07.2016, 23:29:27
  18. [121] Maxim [*]

    Vařím na sádle, slunečnicovém nebo řepkovém oleji a saláty ochucuji olivovým olejem s příchutí např. bazalkovou, tymiánovou, bylinkovou. Na pečivo si mažu 80% máslo, ramu, floru nebo rybí pomazánky se sýrem

    superkarma: 0 30.07.2016, 16:10:44

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. [120] drahos [*]

    Miluji sádlo na chleba. Na sádle smažím i řízky a cibulku do brambor. Na pečení používám Heru.

    superkarma: 0 30.07.2016, 15:40:18
  2. [119] Alex649 [*]

    Používám hodně heru a sádlo.

    superkarma: 0 30.07.2016, 15:22:00
  3. [118] mipal [*]

    Na smažení a do salátů používám řepkový olej, k namazání na chleba máslo nebo Floru, k pečení nejčastěji máslo.

    superkarma: 0 30.07.2016, 15:19:15
  4. [117] theplana [*]

    U nás doma se používají různé druhy. Na pečení je to Hera, na vaření máslo, to ale i na chleba. Floru dávám pouze na chleba nebo do plněné bagety . Slunečnicový olej na smažení nedávám, vím že se nehodí a že nejlepší je řepkový. Více snese, tolik se nepřepaluje. Oleje se u nás kupují podle kvality a zkušeností. Na pomazínky kombinuji většinou s másle půl na půl, třeba s Ramou. Floru s máslem neznám, ale bylo by super ji vyzkoušet, Třeba by na ty pomazánky, které teď v létě a hlavně na podzim bude potřeba dělat na svačiny do práce a do školy, bylo nové, vhodné řešení. Hlavně když se bude dobře roztírat a chutnat.Sml16

    superkarma: 0 30.07.2016, 15:17:00
  5. [116] Marci55 [*]

    na pečení heru, na krémy máslo. Pomazánky z pomazánkového másla.

    superkarma: 0 30.07.2016, 14:56:11
  6. [115] 45princezna [*]

    Dobrý den, na smažení používám vždy řepkový olej nebo sádlo. Při pečení koláčů používám heru,ale když dělám honzovy buchty a nebo nějaké koláče,které je třeba na hoře omastit , tak vždy rozpuštěné klasické máslo, nádherně koláče ovoní. Když dělám saláty tak olivový olej, a pomazánky klasické máslo. Na pečivo mažu vždy floru s máslem nebo ramu s máslem Je vynikající! V lednici mám vždy jen jeden druh másla. Většinou flora s máslem nebo rama s máslem.Vybírám podle toho ,co potřebuji. Taky podle toho co nám chutná i ceny.Sml16

    superkarma: 0 30.07.2016, 14:13:31
  7. [114] zuzik76 [*]

    Na pečení či pod smažená vajíčka používám klasické nejlépe jihočeské máslo, na chleba ramu nadýchanou, na smažení nejčastějí slunečnicový olej, pod sekanou a králíka sádlo.

    superkarma: 0 30.07.2016, 10:44:17
  8. [113] pluh [*]

    Na pomazánky používáme Flora Gold, na pečení Vegetol Gold

    superkarma: 0 30.07.2016, 09:43:22
  9. avatar
    [112] sebrro [*]

    Doma používáme olivový olej a rostlinný olej. Při pečení ovocných koláčů používá maminka Heru. Pomázánky většinou dělám z pomazánkového másla či tavených sýrů. Na chleba či rohlík si dáváme máslo lando. Vždy se dohodneme na jednom typu másla. Podle ceny a zkušeností od rodinných příslušníků.Sml16

    superkarma: 0 30.07.2016, 09:05:24
  10. [111] Petra1990 [*]

    Na smažení používám řepkový, slunečnicový olej někdy také sádlo a extra panenský olivový lej, kterého mi je někdy až lít :D a raději ho používám za studena do salátů apod. Na smažeí se taky velmi doporučuje olej avokádový, který odolává 250 stupňům, ale to smažení by vyšlo asi draho. Na pečení a do vaření používám máslo, které dodá jídlu báječnou chuť. Pomazánky se snažím dělat také z másla nebo různých čerstvých sýrů a tvarohů ... Nekupuji výrobky typu Hera, Zlatá Haná apod., protože obsahují palmový olej a ten se snažím bojkotovat.

    superkarma: 0 30.07.2016, 08:32:26
  11. avatar
    [110] vladka321 [*]

    Já osobně hodně používám olivový olej a to na studenou i teplou kuchyni. Přidávám ho i do pomazánek, potírám s ním sýry. Na smažení používám olej řepkový, někdy olej z olivových pokrutin a zkusila jsem už i olej rýžový. Mám ráda novinky, mám ráda chutě a tak mě prostě neunikl. Na pečení používám Floru Gold, nebo Ramu máslovou. Do pomazánek používám tuk Zlatá Haná. Nikdy nepoužívám Perlu, ta mi přijde, že pomazánku hodně naředí!!! Ale pro podklad na obložený chléb ji klidně použiji. V ledničce jeden tuk nemám, poněvadž mám ráda výběr a také proto, že jeden tuk prostě vše neobsáhne a když se vaří, peče, smaží, je potřeba mít z čeho vybírat Sml16

    superkarma: 0 29.07.2016, 23:05:08
  12. [109] annella [*]

    hodně používám sádlo , olej, máslo a žervé

    superkarma: 0 29.07.2016, 19:27:47
  13. [108] knihovna [*]

    Na pomazánky používám pomazánkové máslo nebo máslo. Na pečení máslo. Na smažení olej a sádlo. Na maštění máslo. A olivivý olej používám do salátů.

    superkarma: 1 29.07.2016, 12:10:28
  14. [107] LucieGesvi [*]

    Používám vše, ničemu se nebráním. Sádlo, máslo, mazací másla, oleje olivový, řepkový, slunečnicový. Napečení Hera, olej, máslo. Cukroví dělám jedině z másla Sml16

    superkarma: 0 28.07.2016, 23:25:16
  15. [106] Jasmína [*]

    jo a taky Bertolli, je dobrý na bagetu... s olivovým olejem Sml67

    superkarma: 0 28.07.2016, 21:42:20
  16. [105] Jasmína [*]

    Máslo, Floru s máslem, olivový olej, do pomazánek žervé

    superkarma: 0 28.07.2016, 21:41:42
  17. [104] Syuza [*]

    Doma máme většinou více výrobků na výběr. Na smažení používáme nejčastěji řepkový olej a kvůli ceně méně častěji olivový. Na pečení používáme nejčastěji slunečnicový olej a z másel Heru. Na pečivo máme rádi jemné mazací tuky právě jako Flora nebo máslo z Lidlu, které je taky dobré. Výrobky si vybíráme hlavně podle zkušeností s chutí a ceny.

    superkarma: 0 28.07.2016, 15:00:55
  18. [103] ivettaa [*]

    Na smažení používáme sádlo, řepkový nebo i slunečnicový olej. Na mazání nebo do pomazánek máslo, občas i Flora, Rama a další. Na saláty olivový olej.

    superkarma: 0 28.07.2016, 14:58:45
  19. [102] patri.l [*]

    preferuji rostlinné oleje-na smažení používám řepkový olej, nebo olivový olej; na studenou kuchyni extra virgin, do pečení Heru nebo máslo, margaríny nekupuji

    superkarma: 0 28.07.2016, 14:45:52
  20. [101] sipeji [*]

    My máme moc rádi Floru s máslem, mažeme jí na pečivo celá rodina, moje snídaně je každý den stejná, tmavá houska, Flora s máslem a dovrý sýr, děti mají rádi medové máslo,které míchám přidáním medu do Flory.Na smažení jsem se zamilovala do kokosového oleje, s ním je jídlo dokonalé, do pečení používám tuk většinou dle receptu-máslo, Zlatou Hanou apod.

    superkarma: 0 28.07.2016, 08:52:10
  21. [100] 4vladku [*]

    pod maso Ceres, oliv. olej nebo i sádlo, při pečení - máslo nebo olej, na chleba máslo, do pomazánek máslo

    superkarma: 0 27.07.2016, 23:15:46
  22. [99] papír [*]

    Na pečivo používám Floru s máslem , na smažení slunečnicový olej a na guláš omegu.

    superkarma: 0 27.07.2016, 23:08:19
  23. [98] kve [*]

    Na teplou kuchyni sádlo. Už je zase zdravé.

    superkarma: 0 27.07.2016, 19:27:39
  24. [97] 102006 [*]

    Na vaření a smažení používám slun. olej a olivový do salátů

    superkarma: 0 27.07.2016, 19:13:24
  25. [96] IVECO [*]

    Vařím na oleji,hodně používám olivový.Smažím na slunečnicovém a na chleba mažeme střídavě máslo, sádlo a Perlu.

    superkarma: 0 27.07.2016, 19:00:40
  26. [95] pinokio [*]

    Mám to štěstí,že dostávám domací vepřové sádlo,na něm smažím typicky české pokrmy.Do těsta na domácí pizzu přidávám olivový olej.Buchty peču zásadně s máslem.Na chleba si dáváme margarín a do zeleninových salátu dávám slunečnicový olej..Do pomazánek máme rádi margarín nebo pomazákové máslo..

    superkarma: 0 27.07.2016, 18:48:17
  27. [94] cobain5 [*]

    smažení, guláš na sádle jinak na oleji, na chleba, nebo rohlíky mažeme Floru s máslem

    superkarma: 0 27.07.2016, 17:56:58
  28. avatar
    [93] LudPa [*]

    Na smažení používám řepkový olej, ale třeba na pečené kuře jedině máslo. Na studenou kuchyni už léta používám Floru. Nejlepší je ale chleba s máslem a medem.

    superkarma: 0 27.07.2016, 14:47:34
  29. avatar
    [92] Ni-ka [*]

    Smažím na slunečnicovém oleji, sádle, na másle. Na pomazánky používám floru, ramu, perlu nejradši máme floru a vždy přidám ještě trochu másla a nebo sýra. Do salátů přidávám olivový olej.Na pečení dávám heru, máslo a někdy oliváč - prostě podle toho co peču. Snažím se střídat značky - když jeden den smažím na sádle, tak třeba za dva tři dny smažím na másle - rybu milujeme na másle všichni.

    superkarma: 0 27.07.2016, 14:06:46
  30. avatar
    [91] Renda123 [*]

    Tak používám na vaření i pečení Floru a nebo olivový olej a na pomazánky také někdy olivový olej nebo floru záleží na co a jak často ale snažím se to střídat Sml16

    superkarma: 0 27.07.2016, 13:51:15

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma osteoporóza
Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme