Domácnost

Zapojte se do diskuse: Co vám přináší úsporu času při vaření?

Úspory času v kuchyni jsme na našich stránkách probírali často. Pojďme se ale podívat na možnosti úspory času při samotném aktu vaření. Ano, jsou jídla, která vyžadují přesné postupy a trvají dlouho. Ty ale zas tak často nevaříme, protože na ně mám čas většinou jen o víkendech. Proto jsou stále oblíbenější jídla, která jsou časově nenáročná, s dobrým výsledkem.

Pokud pravidelně vaříte a nechcete se odbýt jen obyčejným studeným pokrmem, určitě si dáte práci s jídlem, aby vám chutnalo. Proto s vámi chceme diskutovat na tato témata.

Knorr

Zapojte se do diskuse!

  • Co vám usnadňuje práci a čas při vaření?Knorr
  • Jaké používáte suroviny pro jejich snadnou přípravu?
  • Používáte hotovou jíšku?
  • Děláte domácí vývar, nebo používáte kvalitní bujony?
  • Pokud ano, jaké máte oblíbené a vyzkoušené?
  • Nakládáte maso do marinád?
  • Připravujete si pokrmy dopředu a pak je jen ohříváte?
  • Čas, který při vaření  vyšetříte, si určitě užijete jiným způsobem, třeba relaxací, věnujete ho dětem…
Těšíme se na vaše příspěvky v diskusi pod tímto článkem. Jako dárek za vaše reakce máme připravené produkty Knorr a pomůcky do kuchyně.

Značka Knorr a stránky www.knorr.cz jsou partnerem naší diskuse.

Knorr

   
02.09.2014 - Dům a byt - autor: (red)

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [64] gebena [*]

    Při vaření mi nejvíce pomáhá tlakový hrnec a tyčový mixer. Vývary si dělám sama pomalým dlouhým vařením. Používám občas koření Podravka. Uspořený čas věnuji turistice a práci na zahrádce.

    superkarma: 0 15.09.2014, 10:31:57
  2. [63] mirka1954 [*]

    Samozřejmě čas šetří různá kuchyňští pomocníci, myslím, že to máme všichni podobně. A pokud jde o nějaké přísady, tak se většinou spoléhám na vše domácí, vařím často. Minimálně použiji někdy bujón, teď momentálně ani ten ne - vařím maso štěněti, takže vývar mám čistě "přírodní". Někdy použiji přísadu Kuchárek, ale musí to být ta bez glutamátů. Dřív to bývaly sem tam polévky z pytlíku, ale ty už jsem vyřadila úplně.

    superkarma: 0 14.09.2014, 18:10:53
  3. [62] Evuš [*]

    Pro rychlé vaření používám hlavně papiňák, šetří čas i energii,při grilování jsme nejvíce spokojení s grilovacím kořením Vitana,jíšku si dělám sama, kupovaná je asi plná éček, vývar si také dělám vlastní, jen o dovolené kupuji polévky Vitana.

    superkarma: 0 12.09.2014, 09:00:40
  4. [61] miuka [*]

    Když pominu různé domácí spotřebiče, které usnadňují v práci, tak z přípravků pro snažší vaření používám hotovou jíšku z krabičky a jedno nejmenované dochucovadlo, bez glutamátů.

    superkarma: 0 10.09.2014, 12:07:47

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. [60] stelenka [*]

    Používám různé přípravky,jako jsou hotové bujony,jíška,marinády,hlavně v týdnu,kdy není tolik času,o víkendu pak spíš vařím domácí vývary,omáčky z masa,děláme sami maRINÁDY na grilování,treba polévky domácí a tak i zamrazuji na dny,kdy varit nestíhám.takže tak pul na pul,někdy dokonce uvařím polévku z pytlíku,někdy ji vylepsim vejci či česnekem a tak.

    superkarma: 0 09.09.2014, 19:58:54
  2. avatar
    [59] diblice [*]

    mně pomalý hrnec,pekárna a parní hrnec

    superkarma: 0 09.09.2014, 18:42:44
  3. avatar
    [58] Renda123 [*]

    Sml15Vařím skoro denně a to jídlo čerstvé pokud není čas na vaření tak potom něco rychlého třeba Pizzu a pokud vařím tak normálně v hrnci a nebo peču maso v troubě i to je rychlé používám koření většinou Knorr jak do polévek tak i do omáček i na maso je to moje oblíbené koření jelikoš vařím už opravdu dlouho a hlavně manželovi vždy chutná i když zrovna nemá maso nebo teplé jídlo.

    superkarma: 0 09.09.2014, 17:00:41
  4. [57] Lakousek [*]

    Já pro rychlejší vaření používám papinak.Je tam maso daleko rychleji hotové.Občas používám hotovou jišku a zase ušetřím čas.Když je štáva slabší,použiji bujon.Mám dobré zkušenosti se značkou Knorr.Vřele doporučuji všem.Maso hlavně na grilování nakládám do marinád od této značky.Vařím ráda a skoro každý den.

    ,,Knorr je přece nejlepší,ten každému čas ušetří.''

    superkarma: 0 09.09.2014, 14:44:52
  5. [56] denisa23 [*]

    Vařím již 35 let a to denně.Jídlo musí být každý den čerstvé,nemám ráda přihřívané,jen vyjímečně.Při vaření používám tlakový hrnec,mikrovlnku,hrnec na vaření v páře.Co se týče pomocníků ostatních,tak si občas vaření usnadním hotovou jíškou,bujonem,knorrr kořením.Rodině jídlo moc chutná a vždy mě pochválí,tak to člověka nabije radostí na další oběd.

    superkarma: 0 08.09.2014, 16:15:19
  6. [55] Fezoj [*]

    Já téměř všude přidávam Vegetu, Podravku, nebo Knorr. manželka se proto často zlobí... Ale nakonec ji to chutná Sml16

    superkarma: 0 08.09.2014, 09:07:10
  7. [54] majka52 [*]

    nejvíc používám papiňák,je to dost velká úsporaSml16

    superkarma: 1 06.09.2014, 11:35:33
  8. [53] ruzka [*]

    Vařím každý den,takže vyhledávám vše co mi to usnadní,zeleninu mám přes léto ze zahrádky,hotovou jíšku doma mám,ale použiji ji jen občas,bujony používám všechny druhy,teď jsem vařila houbovou omáčku,tak jsem ji dochutila houbovým.Na nkládání masa používáme různé marinády a ještě je mícháme s jinými surovinami.

    superkarma: 0 03.09.2014, 07:56:48
  9. avatar
    [52] bezinka [*]

    Sml22 papiňák a zase papiňák, robot, mikrovlnka, horkovzdušná fritéza a gril...někdy používám bujony i hotovou jíšku, jídlo si nepřipravuju dopředu, mám ráda čerstvé Sml59

    superkarma: 0 02.09.2014, 22:21:56
  10. [51] bobi2 [*]

    k úspoře času při vaření používám papiňák - hovězí, někdy i vepřové (většinou však preferuji kuřecí, krutí a občas rybu, přes léto vařím hodně zeleninová jídla a to vše jsou docela rychlovky), fazole... maso nakládám jak kdy a bujon občas použiji, jelikož jsem sama, vařím si na několik dní a zamrazím

    superkarma: 0 02.09.2014, 19:47:09
  11. [50] mishka30 [*]

    Raději dělám domácí vývar, ale když někdy spěchám, klidně sáhnu po bujónu, za to se fakt nestydím. Sml22 Ale raději si s jídlem pohraju, moc mě to baví. Sml32 Ráda v kuchyni i experimentuji a nechám se inspirovat věcmi všude kolem. Kolikrát z toho vyjdou netradiční jídla, ale vždy sklidí úspěch u strávníků. Sml16

    superkarma: 0 02.09.2014, 19:34:30
  12. [49] Roland [*]

    Asi to bude tlakový hrnec. Taky třeba mražená zelenina.A občas i ta pytlíková polévka.

    superkarma: 0 02.09.2014, 18:00:18
  13. avatar
    [48] monkee [*]

    Gril a papiňák, aby to bylo rychle, a vaření většího počtu porcí s následným zamražením zbylých, abych zkrátila pobyt u plotny na nezbytné minimum. Následné rozmražování se děje bez mé fyzické přítomnosti a ohřátí probíhá už jen v řádu minut.

    Marinády si připravuju z čerstvých surovin, polotovary v obchodě obcházím obloukem. Jediné, co kupuju připravené, jsou kořenící směsi, ale i tam si mnohé míchám sama (kari, horké koření, chlebové koření, paštikové koření, směs do sterilovaných okurek).

    superkarma: 0 02.09.2014, 17:37:27
  14. [47] Trefa [*]

    Trefa:kupovanou jisku ani bujony nepouzivam.

    superkarma: 0 02.09.2014, 16:03:30
  15. [46] nikola007 [*]

    Práci v kuchyni mi asi nejvíc usnadní, když mi někdo řekne, co bych měla uvařit :) Rozmyslet se, co zrovna vařit je asi nejhorší :)

    Super pomocník je tyčový mixér, bez toho si práci v kuchyni opravdu nedokážu představit.

    Jinak si při vaření občas pomůžu bujonem. Třeba ten hovězí gelový od Knorru je opravdu moc dobrý. Krásně se rozpouští a chuťově je super. Nechutná jako osolená voda, ale opravdu je v něm cítit maso. :)

    superkarma: 0 02.09.2014, 15:42:33
  16. avatar
    [45] Jindriska8 [*]

    Největší úsporu času mám,když vaří manžel!Sml30

    superkarma: 0 02.09.2014, 15:20:59
  17. [44] murat [*]

    hotovou jíšku kupuje a používá můj muž, popravdě řečeno, já ji vždycky v jídle cítím a sama ji nepoužívám.

    na vaření vývarů nemám čas, takže používám bujóny v kostce. značky střídám, vede u mě Knorr a Maggi.

    maso nakládám docela často, hotové marinády kupuju zřídka, většinou nakládám pouze do olivového oleje, přidám česnek, bylinky, hořčici.

    jednou jsem naložila maso do jakési pálivé směsi a aniž bych ho sama ochutnala, předložila návštěvě. ošíval se, ale pozřel to. ovšem než odešel, udělalo se mu špatně a jídlo šlo ven. večer jsem pochopila, když jsem ochutnala....oheň nejvyššího kalibru. nepoživatelné!!! Sml57

    dopředu si jídlo připravuji jen zřídka ( tedy kromě nakládáni masa ) . většinou vařím vše čerstvé.

    jak využívám volný čas? jdu si zaběhat, nebo si jen tak zalenoším a počtu si.

    superkarma: 0 02.09.2014, 14:54:07
  18. [43] aleva [*]

    Mě rozhodně ušetří čas kupované bujony azepter nádobí.Naučila jsem se vařit na páře a v komínkách a je to velká výhoda. Také ráda vařím jednoduchá jídla.

    superkarma: 0 02.09.2014, 14:48:10
  19. [42] iwen [*]

    Mám velice málo času, tak ráda uvařím jídlo na 2 dny a druhý den si ho už jen ohřeju. Ušetřený čas ráda věnuji poklidnému posezení u jídla nebo odpočinku. Vařím především rychlé recepty. Největší úspora času je, když už mám daný recept vyzkoušený a naučený. To potom dokážu dělat několik věcí současně, nebo hezky po sobě, abych nic nepřipálila. Tak zvládnu za stejnou dobu připravit třeba 2 chody. V tomto se mi strašně líbí pořad s Jamie Oliverem 30 minutové vaření.

    Když opravdu nemám čas, tak mám velice ráda předpřipravené suroviny. Třeba bujón je skvělý, nudle do polévky také kupuji, také občas použiji i jíšku. Z bujónů používám Bohatý bujón od Knorr (ten rosolovitý). Vyzkoušela jsem hlavně kuřecí a zeleninový, například do rizota je naprosto skvělý.

    Marinády nepoužívám, maso moc nepřipravuji a když už tak kuřecí.

    superkarma: 0 02.09.2014, 14:06:16
  20. avatar
    [41] kosík [*]

    Nejvíce mně usnadňuje práci při vaření tyčový mixér, tlakový hrnec a hrnec na vaření rýže, ve kterém se dá uvařit i polévka. Nedám dopustit na domácí pekárnu, ve které peču chléb a mazance a dělám v ní i těsto na kynuté koláče a knedlíky.

    Hotovou jíšku používám občas, protože ji většinou zrovna nemám doma.

    Bujony používám - převážně Knorr Bohatý bujón, protože je bez glutamátu a konzervačních látek.

    Maso do marinád nakládám. Většinou si marinádu dělám sama a někdy použiji i hotovou.

    Některá jídla - jako např. guláše a polévky dělám ve větším množství a druhý den jen ohřeji.

    Den, kdy se nemusí vařit určitě využijeme výletem s dětmi, zajdeme si do bazénu, kina apod. Při té příležitosti si dáme oběd v oblíbené restauraci Sml22.

    superkarma: 0 02.09.2014, 13:58:37
  21. [40] IVECO [*]

    vhledem k tomu, že vařím denně, mám rozdělené vaření na náročnější a rychlovky

    snažím se to střídat, abych netrávila tolik času u plotny

    bez papiňáku, šlehače a mikrovlnky bych se neobešla

    superkarma: 0 02.09.2014, 13:51:47
  22. avatar
    [39] Dimsy [*]

    Největší úsporu při vaření mi přineslo to, že se děti odstěhovaly.Sml52

    superkarma: 2 02.09.2014, 13:46:51
  23. avatar
    [38] Danila [*]

    mne uľahčuje varenie mrazená zelenina Sml58 Sml80nemusím ju čistiť ani krájať Sml59Sml67 musím ju mať v mrazáku vždy Sml22

    superkarma: 0 02.09.2014, 13:42:54
  24. avatar
    [37] rendvo [*]

    - tak určitě je to tlakový hrnec, ponorný mixér, ruční šlehač, rychlovarná konvice. V tlakovém hrnci dělám polévky a hlavně taky guláš. Ponorný mixér mě hlavně pomáhá při přípravě omáček. Ruční šlehač když potřebuji např. namíchat bramborovou kaši no a taky rychlovarná konvice když potřebuji rychle teplou vodu jelikož indukci nemáme :-)

    -suroviny pro snadnou přípravu tak např. kuřecí maso to je rychle připraveno nebo rýže ta je taky rychle hotová a není s ní skoro žádná práce :-)

    - hotovou jíšku skoro vůbec nepoužívám přijde mi drahá a ta z mouky je hned.

    -dělám domácí vývar hovězí, kuřecí, vepřový, z uzeného ale občas používám i bujon aby ty polévky nebyli pořád stejné chuti :-)

    - bujony používám hovězí, zeleninový, slepičí jiný jsem zatím asi neměla

    - maso nakládám do marinád kupovaných i dělaných doma. Např. teď jsem si koupila pikantní marinádu na krkovičku a domací dělám např: olej 4 lžíce, kečup 2lž., kremžská hořčice 1 lž., sojová omáčka 1 lž. česnek 4 stroužky, bazalka, kari, sůl dle potřeby. ale dělám i z jogurtu.

    - pokrmy si občas připravuji dopředu např. když někam jedu a vím že bych pak neměla čas uvařit :-)

    - každý vyšetřený čas je dobrý, protože někdy mám dojem že mi 24 hodin nestačí :-)

    superkarma: 0 02.09.2014, 13:25:25
  25. [36] V19 [*]

    Varím denne - nepoužívam žiadne kupované príchute - všetko z vlastnej výroby - dopestované na záhradke. Samozrejme varím s pomocníkmi - hlavne tlakový hrniec, remoska a robot - mixér, šľahač ap. Cez týždeň varím jednoduchšie jedlá a cez víkend, keď sa stretneme celá rodina varievam tie náročnejšie jedlá.Sml16

    superkarma: 0 02.09.2014, 12:48:23
  26. avatar
    [35] Judo [*]

    úsporu času při vaření mi přináší tlakový hrnec,šlehač,ale nejlépe je nevařit.Sml22Sml22Sml22

    superkarma: 1 02.09.2014, 12:14:02
  27. avatar
    [34] denkas [*]

    denkas — #33 Teda né mixer,ale šlehačSml30 Mixer použiju tak jednou za rokSml22Ponorný nemámSml23

    superkarma: 0 02.09.2014, 12:11:26
  28. avatar
    [33] denkas [*]

    Papiňák,mixerSml80A protože sme už jen dva dospělí,tak často vařim na dva dnySml80

    1. na komentář reaguje denkas — #34
    superkarma: 0 02.09.2014, 12:10:33
  29. [32] Helena Svatková [*]

    U mě také vede papiňák, bez něj si vaření neumím představit.Sml22

    superkarma: 0 02.09.2014, 12:00:55
  30. avatar
    [31] samecka [*]

    Moje máma a manžel.Sml57

    superkarma: 0 02.09.2014, 11:47:21

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme