Velikonoce jsou tradičním svátkem, ke kterému se pojí řada svátečních pokrmů, jejich receptury sahají až do dávné minulosti. I když už dnes kuchařky a hospodyňky nechodí do kostela nechat si posvětit čerstvě upečený mazanec, tradiční jídla jsou v oblibě dodnes. Pro řadu z nás by Velikonoce nebyly pravým svátkem, pokud by se na svátečním stole neobjevila nádivka, mazanec nebo beránek.

beran

O tom chceme s vámi diskutovat, co pro vás znamenají Velikonoce v kuchyni?

Výzdoba je hotová, máte po „jarním úklidu“ a je čas se vrhnou na pečení a vaření svátečních jídel. Co budete chystat? Bez čeho si nedovedete představit tyto svátky?

Zapojte se do naší diskuse a vyhrajte dárek.

Chceme s vámi diskutovat na tato témata:65

  • Máte nějaké rodinné recepty na velikonoční pokrmy?
  • Jakého pečete beránka?
  • Pečete mazanec nebo ho kupujete?
  • Dáváte do nádivky kopřivy?
  • Jak připravujete uzené maso?
  • Zkoušíte nové recepty?

 

Zapojte se do diskuse a vyhrajte

Partnerem naší diskuse je rostlinný tuk Hera Máslová a stránky www.pecenijeradost.cz . Značka Hera věnovala do této diskuse tři balíčky s produkty Tesoma, které určitě rádi využijete pro jarní pečení.  V balíčku najdete zdobící nářadí, oddělovač bílků, Tescoma síto, vykrajovátka sedmikrásky, vykrajovátka motýlci a malé odměrky lžičky.

Těšíme se na vaše příspěvky a na vaše tipy na velikonoční pečení.

v hera 

Můžete vyzkoušet tyto recepty:

Reklama