Rodina

Zapojte do svačin mléko a mléčné výrobky

Školní rok už klepe na dveře. Vaši nejmenší si chystají brašny. Pro vás to znamená, že musíte začít přemýšlet, co jim s sebou přichystat na svačinku. Rozhodně byste neměli vynechat mléko a mléčné výrobky. Jsou pro nás nejen nepostradatelné, ale i chutné a je jich nepřeberné množství. Proč je ale pro nás mléko ta zázračné?

milk

  1. Důležité pro stavbu tkání, hormonů a protilátek
    Tuto funkci plní v mléce bílkoviny. Jsou také nezbytné pro růst a obnovu tkání.
  2. Zlepšuje funkci štítné žlázy
    Protože se do krmných směsí dojnic přidává jód, je obsažen i v mléce a mléčných výrocích. Jeho nedostatek způsobuje poruchy funkce štítné žlázy, u dětí dokonce poruchy duševního vývoje. Právě mléko je jedním z nejvýznamnějších zdrojů tohoto prvku.
  3. Prevence osteoporózy
    Díky vysokému obsahu vápníku, jenž se v mléčných produktech nachází ve velmi dobře vstřebatelné formě, dochází ke snižování rizika vzniku řídnutí kostí. Vápník je do kostí ukládán díky vitamínům A a D, které jsou v mléce také obsaženy.
  4. Zlepšuje proces krvetvorby a správnou činnost mnoha enzymů
    Další z minerálních látek, které bychom v mléce nalezli, je železo, bez něhož by nemohl fungovat proces tvorby a obnovy krve. Zároveň je železo důležité pro správnou aktivitu většiny enzymů.
  5. Správný vývoj kostry
    Mléko má ideální poměr vápníku, fosfátů a hořčíku, což je právě důležité pro správný vývoj kostry.
  6. Podporuje správný růst a aktivitu prospěšných bakterií
    Do některých mléčných výrobků se přidávají také tzv. prebiotika, která právě slouží především jako potrava pro prospěšné bakterie. Tím jsou zajištěny vhodné podmínky pro jejich správný růst a aktivitu, což má samozřejmě pozitivní dopad na zdraví.
  7. Zkvalitňují složení mikroflóry zažívacího ústrojí
    Především zakysané mléčné výrobky (kefíry, kysané podmáslí, jogurty, jogurtové nápoje apod.). Vyrábějí se prostřednictvím kysání za pomoci probiotické kultury, která je nezbytná pro správné složení mikroflóry zažívacího ústrojí, což je centrum imunity.
  8. Součást redukčního programu
    Díky obsahu bílkovin, jež mají v porovnání s ostatními hlavními živinami největší schopnost zasytit, je mléko a mléčné výrobky někdy doporučováno i při redukci hmotnosti. Samozřejmě ve své polotučné nebo nízkotučné formě.

Více informací na www.bileplus.cz.

bílé plus

   
14.09.2011 - Děti - autor: Komerční článek

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme