Vaření

Zapečený králík

Suroviny

500 g vykostěného králičího masa
3 menší cibule
3 stroužky česneku
100 g anglické slaniny
4 rohlíky
3 vejce
250 ml mléka
olej
sůl a pepř
kmín
muškátový oříšek
čerstvé zelené bylinky (např. petrželka, libeček...)

Postup

Slaninu nakrájenou na kostičky osmahneme na troše oleje a přidáme cibuli i česnek na kostičky. Chvíli restujeme a přidáme kostičky králičího masa. Osmahneme a zalejeme trochou vody, osolíme, opepříme a dusíme téměř doměkka.

Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme teplým mlékem, přidáme rozšlehaná vajíčka, sůl, koření a zelené bylinky. Důkladně zamícháme.

Králičí maso s anglickou vysypeme do pekáčku nebo zapékací mísy a zalejeme připravenou směsí.
Pečeme v předehřáté troubě asi půl hodiny.

Jako příloha jsou vhodné brambory a zeleninový salát.

Dobrou chuť přeje Lulu.

   
21.07.2009 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [20] arminka [*]

    po vánocích jsem králíčka dělala, mňam Sml67

    superkarma: 0 30.12.2012, 21:04:16
  2. avatar
    [19] saruz [*]

    pěkný recept, králík je dobrý Sml22

    superkarma: 0 30.12.2012, 15:50:02
  3. [18] jithule [*]

    super

    superkarma: 0 25.12.2012, 21:39:54
  4. avatar
    [17] hubajda [*]

    madam — #13 nebo s kureciho

    superkarma: 0 13.11.2012, 22:59:41
  5. avatar
    [16] arminka [*]

    madam — #13 jejda proč, vždyť je to dietní, zdravé masíčko Sml16

    superkarma: 0 29.09.2012, 22:43:22
  6. avatar
    [15] arminka [*]

    dobrý recept, králíka bych si dalaSml16

    superkarma: 0 29.09.2012, 22:42:11
  7. [14] dewil [*]

    madam — #13 a proč proboha???

    superkarma: 0 20.12.2009, 14:42:52
  8. [13] madam [*]

    Králičí maso nejím. Ale to by šlo udělat i z vepřového?!Sml22

    1. na komentář reaguje dewil — #14
    2. na komentář reaguje arminka — #16
    3. na komentář reaguje hubajda — #17
    superkarma: 0 26.07.2009, 10:56:50
  9. avatar
    [12] Veronka22 [*]

    Sml67

    superkarma: 0 25.07.2009, 19:12:15
  10. [11] helena don [*]

    Lulu, děkuji za zveřejněný recept, jistě jej příští víkend vyzkouším, jelikož králíka mám již koupeného a je v mražáku

    superkarma: 0 25.07.2009, 17:24:41
  11. avatar
    [10] Makynka [*]

    Ta fotka králíčka se k receptu moc nehodí, takovej roztomilej chlupáč a u něj hned popis jak ho sníst Sml31

    superkarma: 0 23.07.2009, 14:07:16
  12. avatar
    [9] lenagirl [*]

    králíka můžu na všechny způsoby Sml67

    superkarma: 0 23.07.2009, 10:17:23
  13. avatar
    [8] Cinderela [*]

    Kdyby jste tam aspoň nedávali tu fotku roztomilého králíčka! Přešla mi chuť, neboť miluji zvířátka.

    superkarma: 0 21.07.2009, 22:21:55
  14. avatar
    [7] Myškomedvídek [*]

    králíky na všechen způsob,Sml22Sml22Sml22

    superkarma: 0 21.07.2009, 20:40:57
  15. avatar
    [6] Veronka22 [*]

    To musí být bašta!

    superkarma: 0 21.07.2009, 19:59:14
  16. avatar
    [5] Ni-ka [*]

    Miluju králíka na všechny způsoby:))

    superkarma: 0 21.07.2009, 16:46:44
  17. [4] haninecka [*]

    dobrá mňamka zkusím já ho peču i na zeleniněSml58

    superkarma: 0 21.07.2009, 15:25:36
  18. [3] Wewerka [*]

    fuj kraliky nemusim

    superkarma: -2 21.07.2009, 14:32:20
  19. [2] FAXÍK [*]

    moc dobrý nápad, příjemná změna

    superkarma: 0 21.07.2009, 09:39:41
  20. avatar
    [1] ValinaK [*]

    Sml67  pojmout králíka jako nádivku je originální nápad, určitě vyzkouším......

    superkarma: 0 21.07.2009, 09:37:53

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení

Náš tip

Doporučujeme