Vaření

Zapečeno bez masa - lilek a balkánský sýr

zapečený balkánský sýr

Chutné a lehké pochoutky, které dáte na chvíli zapéct do trouby a máte výborný bezmasý lehký oběd nebo večeři. Zachutná vám zapečený lilek s tofu, nebo vás nalákáme na balkánský sýr s paprikami a rajčaty? Vyberte si...

Dnes pro vás máme tip na velice rychlá a snadná zeleninová jídla. Jejich příprava vám zabere jen pár minut, potom se chvíli zapečou v troubě a můžete servírovat. Nabízíme dvě snadné kombinace, ale variací na takováto jídla existují stovky.

Obsah zapékací misky můžete přizpůsobit obsahu lednice, sezoně, nabídce na trhu nebo na zahrádce. K tomu dobrý sýr, bylinky, a chutný oběd je na stole.

Balkánský sýr zapečený s paprikami a rajčaty

  • balkánský sýr
  • různobarevné papriky
  • rajčata
  • sůl a pepř
  • čerstvé bylinky

Zapékací misku lehce vytřete olivovým olejem. Nadrobte do ní balkánský sýr. Na něj naskládejte na kousky nakrájenou zeleninu. Výborná je třeba naše kombinace paprik a rajčata, ochucená špetkou tymiánu, solí a pepřem.

Se solí to nepřehánějte, protože balkánský sýr je hodně slaný. Přesto je potřeba zeleninu lehce osolit. Zakápněte trochou olivového oleje.

Připravené zapékací misky dejte do trouby, vyhřáté na 180 °C a pečte asi 20 minut.

Ihned podávejte, s kouskem čerstvého pečiva.

zapečený balkánský sýr se zeleninou

Lilek zapečený s tofu a cherry rajčaty

  • lilek
  • uzené tofu
  • cherry rajčata
  • sůl a pepř
  • Alpro smetana na vaření

Lilky omyjte, osušte a lžící vydlábněte středy. Vydlabaný prostor naplňte tofu nakrájeným na kostičky a kousky cherry rajčat. Všechno zalijte osolenou a opepřenou smetanou.

Zapékejte v troubě vyhřáté na 180 °C, zhruba 45 minut.

Náplň můžete obměňovat. Výborná je i masová verze - s mletým hovězím a vepřovým masem, se směsí fazolí, kukuřice a rajčatové omáčky. Plnit můžete i kuřecím masem se smetanovou omáčkou. Nebo další kombinací zeleniny.

zapečený lilek

Jak byste naplnili lilek vy? A s čím by se ještě dal zapéct balkánský sýr?

Dobrou chuť přeje Elly.

Čtěte také

   
13.04.2015 - Zelenina - autor: elly

Komentáře:

  1. [9] Lenda26 [*]

    Vyzkoušela jsem první možnost s balkánskym sýrem paprikou a rajčatama a k tomu bagetku se sýrem a byla to neskutečná dobrůtka Sml16 V jednoduchosti je síla Sml67 Díky za tip Sml59

    superkarma: 0 14.04.2015, 10:34:34
  2. avatar
    [8] Léthé [*]

    Vypadá to hezky. Ten lilek určitě udělám a to s tofuSml22. Díky Elly.

    superkarma: 1 13.04.2015, 21:06:51
  3. avatar
    [7] elly [*]

    bonda — #6paprika do receptu s lilkem nepatří a chuť rajčat a lilku se výborně doplňuje, nepřeráží se Sml16

    superkarma: 0 13.04.2015, 15:45:51
  4. avatar
    [6] bonda [*]

    Zbytečně paprikou a rajčaty přerazíme chuť lilku. Já ho jen prudce opeču po obou stranách a zakápnu česnekovo-citronovou marinádou. Pro hladovce posypu nadrobeným balkánským sýrem. Mňam

    1. na komentář reaguje elly — #7
    superkarma: 0 13.04.2015, 14:59:55
  5. avatar
    [5] medulka [*]

    mám ráda lehká zeleninová jídla, dobrý tip Sml67

    superkarma: 0 13.04.2015, 12:46:41
  6. avatar
    [4] paníliška [*]

    Nevypadá to vůbec špatně, láká mě ta kombinace lilku s tofu. Obojí mám táda, ale společně jsem to ještě nedělala. Sml16

    superkarma: 0 13.04.2015, 09:33:40
  7. avatar
    [3] elly [*]

    Lenda26 — #1Klidně použijte nějaký "normální" sýr. Určitě to bude taky super...

    superkarma: 0 13.04.2015, 09:08:32
  8. [2] ZdenaZ [*]

    lilek mohu na všechny způsoby díky za tip který je bez masaSml22

    superkarma: 0 13.04.2015, 08:41:13
  9. [1] Lenda26 [*]

    Díky za fajn tipy na lehkou večeři až na to tofu Sml15

    1. na komentář reaguje elly — #3
    superkarma: 0 13.04.2015, 08:31:00

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení

Náš tip

Doporučujeme