Vaření

Zapečené čekankové puky

zapečené čekankové puky

Čekankové puky jsou výborné syrové i tepelně zpracované. Dnes si s námi zkuste čekanku zapéct. Je velice jemná, chutná a také nabitá zdravými látkami. Zapečenou čekanku můžete použít jako přílohu nebo hlavní jídlo.

Proč je čekanka tak dobrá?

Obsahuje velké množství vlákniny, snižuje hladinu cholesterolu a váže na sebe těžké kovy. Když ji zařadíte do svého jídelníčku, bude mít příznivý vliv na vaše zažívání.

Chutná stejně dobře syrová, v salátech, ale také zapečené nebo lehce podušená. Dnešní recept je velice snadný a potřebujete jen pár výborných surovin. Díky nim a skvělé čekance, tak připravíte voňavé jídlo za pár minut.

Suroviny

  • čekankové puky
  • prosciutto nebo jiná sušená šunka
  • sůl a pepř
  • smetana ke šlehání
  • parmezán

Postup

Čekanku očistěte, dejte do osolené vody a pět minut povařte. Z čekanky oberte listy, které nevypadají vábně, a seřízněte tuhou spodní část. Puky podélně rozpulte. Opepřete.

Každý puk zabalte do plátku sušené šunky.

čekankové puky

Naskládejte do zapékací misky a zalijte lehce smetanou. Posypejte nastrouhaným sýrem. Parmezán je nejlepší, ale výborná volba je také sýr s modrou plísní.

Pečte v předehřáté troubě, na 180 °C, asi půl hodiny.

Podávejte s kouskem pečiva nebo jako přílohu ke grilovanému masu.

čekankové puky

Dobrou chuť přeje Elly.

Další zapečené recepty na našem magazínu

zapečená růžičková kapusta

zapečené papriky

rychlovka

   
04.04.2016 - Zelenina - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [6] AmeA [*]

    Kdysi jsem si ji pěstovala Sml67

    superkarma: 0 04.04.2016, 21:41:49
  2. avatar
    [5] gerda [*]

    elly — #4Záleží na personálu, jak je vidět. Pokud je vyškolený, ví, jak s čím zacházet. Vyučený prodavač zboží zná a umí s ním, brigádníky by měli aspoň trochu proškolit. Ale to je utopieSml15, dnes jsou rádi za každého, kdo se jim přihlásí.Sml30

    superkarma: 0 04.04.2016, 12:11:59
  3. avatar
    [4] elly [*]

    gerda — #3já jsem ji tedy nezabalenou v obchodě ještě neviděla. Vždycky v buď v bedýnce pod černým papírem nebo po dvou kusech v tmavém balení...

    1. na komentář reaguje gerda — #5
    superkarma: 0 04.04.2016, 09:58:06
  4. avatar
    [3] gerda [*]

    iřka — #2Je opravdu moc dobrá. Při správném ošetření v obchodě. Chuť mírně nahořklá, ale jenom tak, aby to bylo pikantní. Na světle puky hořknou, proto se mají prodávat zabalené v černém papíru - bez přístupu světla.

    1. na komentář reaguje elly — #4
    superkarma: 0 04.04.2016, 08:48:40
  5. [2] iřka [*]

    Čekanku jsem ještě nikdy nejedla.

    1. na komentář reaguje gerda — #3
    superkarma: 0 04.04.2016, 08:05:34
  6. avatar
    [1] gerda [*]

    Mně čekanka moc chutná. Ale v poslední době ji nemůžu koupit, protože vidím, jak ji nabízejí. Měla by být ve tmě, aby nezhořkla, ale v oddělení Zelenina je vystavená nezabalená volně na regále. Tak bohužel...

    superkarma: 0 04.04.2016, 06:04:12

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma osteoporóza
Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme