Vaření

Zapečené brambory s klobásou

zapečené brambory s klobásou

Máte rádi tradiční francouzské brambory? Máme pro vás recept, který je trochu připomíná. Jen budeme používat syrové brambory a nebudeme se moc zdržovat s vrstvením...

Já jsem zapékala v Eta Pečence, můžete použít i klasickou remosku nebo zapékat v pekáči v troubě. První dvě jmenované jsou super na úsporu energie. Kvůli podobnému jídlu, jako je to dnešní, nemusíte rozpalovat celou troubu.

Suroviny

  • 800 g brambor
  • 250 g kvalitních klobás
  • 150 g mražené kukuřice
  • 250 g cherry rajčat
  • sůl a pepř
  • 80 g másla
  • 4 vejce
  • 150 g goudy

Postup

Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky. Klobásu nakrájejte na kolečka. Všechno vsypejte do pekáče nebo pečící pánve. Přidejte kukuřici i cherry rajčata. Všechno osolte a opepřete. Důkladně promíchejte.

Nahoru nakrájejte kousky másla. Dejte zapékat. V troubě na 170 °C, asi 45 minut (záleží na síle brambor).

Až jsou brambory měkké, zalijte celý obsah pánve nebo pekáče rozšlehanými a lehce osolenými vejci.

Zasypejte nastrouhaným sýrem. Ještě zapékejte, dokud vejce neztuhnou.

zapečené brambory

Vyndejte z trouby, vypněte pečící pánev a nechejte ještě asi deset minut odpočinout. Potom podávejte. Výborné jsou se zeleninovým salátem.

Dobrou chuť přeje Elly.

Zapékaná jídla jsou moc dobrá. Inspirujte se u nás...

slané palačinky

zapečené papriky

francouzské brambory

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

   
15.02.2017 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. [12] Karo Líná [*]

    Slušná kalorická bomba, ale taky občas podlehnu. Člověk holt nesmí sežrat ten pekáč najednou Sml30

    superkarma: 0 15.02.2017, 20:34:11
  2. [11] babinka [*]

    Mňam...hnedka dobrý tip...Sml67Sml67

    superkarma: 0 15.02.2017, 14:32:29
  3. avatar
    [10] AmeA [*]

    Taky takovou všehochuť peču i dělávám supeeer Sml59

    superkarma: 0 15.02.2017, 12:47:44
  4. [9] babos [*]

    V sobotu udělámSml67

    superkarma: 0 15.02.2017, 12:37:49
  5. avatar
    [8] Myškomedvídek [*]

    dobré mňamkySml59Sml59

    superkarma: 0 15.02.2017, 12:02:59
  6. [7] MARIE MATEJKOVA [*]

    Každé z těchto jídel vypadá dobře a doufám,že i tak chutnají. Klobásu dám domácí a zitra udělám Sml16

    superkarma: 0 15.02.2017, 12:01:08
  7. [6] murat [*]

    Brala bych to bez klobásy

    superkarma: 0 15.02.2017, 11:52:49
  8. [5] dallbosco [*]

    Dělám takové věci. Nemusí se jísti stále jen maso! A štrůdlíky také peču se sýry,špenátem i se zelím!!!

    superkarma: 0 15.02.2017, 11:20:34
  9. [4] bobani [*]

    mňam Sml59

    superkarma: 0 15.02.2017, 10:25:03
  10. avatar
    [3] luneta [*]

    udělám je to moc dobrý

    superkarma: 0 15.02.2017, 08:01:17
  11. [2] Darmovzalova [*]

    taky máme rádi zapečené brambory Sml22

    superkarma: 0 15.02.2017, 07:21:25
  12. avatar
    [1] jarka1234 [*]

    Zapečené brambory dělávám,máme je rádi. Někdy tam dávám i žampionySml58.

    superkarma: 0 15.02.2017, 06:50:07

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme