zapečené brambory s klobásou

Máte rádi tradiční francouzské brambory? Máme pro vás recept, který je trochu připomíná. Jen budeme používat syrové brambory a nebudeme se moc zdržovat s vrstvením...

Já jsem zapékala v Eta Pečence, můžete použít i klasickou remosku nebo zapékat v pekáči v troubě. První dvě jmenované jsou super na úsporu energie. Kvůli podobnému jídlu, jako je to dnešní, nemusíte rozpalovat celou troubu.

Suroviny

  • 800 g brambor
  • 250 g kvalitních klobás
  • 150 g mražené kukuřice
  • 250 g cherry rajčat
  • sůl a pepř
  • 80 g másla
  • 4 vejce
  • 150 g goudy

Postup

Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky. Klobásu nakrájejte na kolečka. Všechno vsypejte do pekáče nebo pečící pánve. Přidejte kukuřici i cherry rajčata. Všechno osolte a opepřete. Důkladně promíchejte.

Nahoru nakrájejte kousky másla. Dejte zapékat. V troubě na 170 °C, asi 45 minut (záleží na síle brambor).

Až jsou brambory měkké, zalijte celý obsah pánve nebo pekáče rozšlehanými a lehce osolenými vejci.

Zasypejte nastrouhaným sýrem. Ještě zapékejte, dokud vejce neztuhnou.

zapečené brambory

Vyndejte z trouby, vypněte pečící pánev a nechejte ještě asi deset minut odpočinout. Potom podávejte. Výborné jsou se zeleninovým salátem.

Dobrou chuť přeje Elly.

Zapékaná jídla jsou moc dobrá. Inspirujte se u nás...

slané palačinky

zapečené papriky

francouzské brambory

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama