Vaření

Zapečená špenátová vajíčka

Špenátových receptů existuje nepřeberné množství. Je skvělý zapečený s listovým těstem, těstovinami, do rizot, na pizze, v sendvičích, wrapech, ve sladkých smoothies s ovocem i do salátů. Speciálně v Česku je špenát velmi populární. V restauracích však příliš často končí utopený v různých smetanových omáčkách. Zkuste si ho proto doma upravit o něco výživněji.

Výborným receptem jsou zapečená špenátová vajíčka. Jsou úžasně variabilní a hotová je budete mít do 45 minut. Můžete je jíst teplá i studená. Teplá jsou skvělá s vařenými brambory, studená je s sebou můžete sbalit na piknik nebo jako svačinku do školy či do práce.

špenát

Budete potřebovat:

  • 1 balení Listového špenátu s česnekem a smetanou Dione 400 g
  • 200 g slaniny
  • 1 cibule
  • 6 vajec
  • rostlinný olej

Formu na muffiny vyložte plátky slaniny. Na rozpáleném oleji zpěňte cibulku a přidejte špenát, který připravíte dle návodu na obalu. Do poloviny formy dejte špenát a nahoru rozklepněte vajíčko. Nakonec „muffiny“ dejte zapéct do trouby na 180 stupňů asi na půl hodiny.

Vyzkoušejte i další recepty se špenátem:

   
12.05.2016 - Vaření - autor: (red)

Komentáře:

  1. avatar
    [14] AmeA [*]

    ***mňam***

    superkarma: 0 12.05.2016, 20:00:36
  2. avatar
    [13] RenataMor [*]

    to vůbec nevypadá špatně

    superkarma: 0 12.05.2016, 17:48:45
  3. avatar
    [12] gerda [*]

    9] Rikina — #11Na výlety zásadně suché věci, neumím si představit něco takového. Není nad suchý salám mezi chlebama!Sml30

    superkarma: 0 12.05.2016, 16:35:46
  4. [11] Rikina [*]

    risina — #10 To obvykle moc nepomůže, takovéhle měkké věci se rozpatlávají i v krabičkách, a poté, co člověk krabičku s podobným obsahem vytáhne po několikahodinové túře z batohu, tak při pohledu na hmotu uvnitř ho přejde veškerá chuť. Kdepak, na vejlety je lepší brát jídlo, které má soudržnost a zůstane mu tvar i barva. Sml80

    1. na komentář reaguje gerda — #12
    superkarma: 0 12.05.2016, 15:27:20
  5. avatar
    [10] risina [*]

    Rikina — #7 Třeba do krabičky Sml16.

    1. na komentář reaguje Rikina — #11
    superkarma: 0 12.05.2016, 15:00:38
  6. avatar
    [9] L_B [*]

    Rikina — #7 namisto slaninou vykladam formu rozvalenym toastovym chlebem - takze po upeceni je z toho takovy kosicek, ktery se da prave skvele zabalit i jako svacina do skoly nebo treba na ten piknik...Sml22Sml67

    superkarma: 0 12.05.2016, 14:17:10
  7. avatar
    [8] řeřicha [*]

    skvělej nápad třeba k čočce Sml67

    superkarma: 0 12.05.2016, 11:13:59
  8. [7] Rikina [*]

    No, to nevím, do čeho bych to musela zabalit, aby se to dalo vzít na piknik, a nebyla z toho rozpatlaná placka. Sml80 Ale čerstvě z trouby vytažené to nemusí být špatné, bramborama bych se už neobtěžovala, stačilo by to zbodnout i jen tak, samotné.

    1. na komentář reaguje L_B — #9
    2. na komentář reaguje risina — #10
    superkarma: 0 12.05.2016, 11:01:02
  9. avatar
    [6] lenka.ms [*]

    Dobrý nápad Sml22

    superkarma: 0 12.05.2016, 09:23:54
  10. [5] bobani [*]

    udělám

    superkarma: 0 12.05.2016, 08:15:04
  11. avatar
    [4] gituška [*]

    VyzkoušímSml67

    superkarma: 0 12.05.2016, 07:55:31
  12. [3] Pajka19 [*]

    To určitě vyzkouším Sml67

    superkarma: 0 12.05.2016, 07:52:05
  13. [2] Andreadornova [*]

    Sml67

    superkarma: 0 12.05.2016, 07:19:33
  14. [1] Boros [*]

    v poslední době jsou zmrazené špenáty plné vody- jsem ráda, když nakonec získám jednu větší porci špenátu správné konzistence

    superkarma: 0 12.05.2016, 06:29:07

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme