Vaření

Zapálená kuchařka je světová!

Mezinárodní soutěž kuchařek z celého světa Gourmand Cookbook Awards se letos konala již po čtrnácté, a to v Londýně. A letos poprvé v ní uspěla česká autorka, Lenka Požárová, se svou sérií Zapálených kuchařek. Získala první místo v kategorii nejlepší kuchařská série.

Její zážitky z nominace a také z celého ceremoniálu, kterého se zúčastnila, si můžete přečíst TADY.

Se Zapálenou kuchařkou jste se několikrát setkali také na našich stránkách. Lenka pro nás připravila povídání o dýních a švestkách, do vydání se chystá už i lilek, špenát a chřest. Těšte se! 

Naživo můžete s Lenkou vařit v pořadu Sama doma, na ČT1 (ve 12.30). 13.5.2008 bude zpracovávat rajčata a jahodová pitíčka nás naučí 10.6.2008. Další díly budou po prázdninové pauze a kdo pořad nestíhá v televizi, může si jednotlivé díly přehrát na webu České televize.

Mám také dobrou zprávu pro ty z vás, kteří Zapálené kuchařky sbírají. Na začátku května vyjde další díl, Rajčata.

Což takhle dát si celer
Pokud i vy patříte k těm, co třeští v obchodě své bulvy na celerové bulvy a řapíky, pak byste si měli pořídit další z řady zapálených kuchařek Lenky Požárové věnovanou CELERU. Pokud má vaše fantazie na víc než rozvařené kostičky v polívce, ocitnete se v říši divů, kde si i chlapi pomlaskávají a chválí (aniž by mnohdy tušili, že se tam ukrývá jejich nepřítel). Takové Plněné létající talíře, Bulvární plátek se skořicovým máslem, Mandlový déšť, Neplechu na plechu nebo Pečené bramborové lekníny prostě stojí za to vyzkoušet. A že to má moc silné aroma? To má, a víte, že se dá krásně zjemnit? Cibuli a česnek taky nejíte samotné bez náležitého propojení s dalšími chutěmi. Doufám, že vám bulvy nevypadly z důlků. To by byla velká škoda, budete je ještě potřebovat při listování nad kuchařkou!

A abychom tady jen tak zbytečně netlachali, mám pro vás také recept z Lenčiny kuchyně...

Krémové jáhly s mrkví
pro 4 osoby, příprava 20 min.

100 g jáhel
400 g mrkve
800 ml vývaru
cibule
silný plátek másla
sůl
bazalka

Jáhly zalijte vývarem, osolte a poduste 5 minut. Přidejte mrkev a cibuli krájenou na drobné kostky a povařte dalších 5 minut. Na závěr dochuťte solí a vmíchejte plátek másla.
Rozdělte do talířů a posypte sekanou bazalkou.

Více o Lence a Zapálených kuchařkách si můžete přečíst na webu www.zapalena-kucharka.cz

 

   
18.04.2008 - Sezona - autor: elly

Komentáře:

  1. [6] jithule [*]

    kuchařky znám

    superkarma: 0 25.12.2012, 20:18:38
  2. avatar
    [5] ivory [*]

    díky za recept

    superkarma: 0 14.11.2012, 18:54:15
  3. avatar
    [4] hubajda [*]

    nekupuji kucharky varim dle sebe

    superkarma: 0 12.11.2012, 23:57:46
  4. [3] orangutan [*]

    Sml67

    superkarma: 0 28.06.2009, 22:40:18
  5. avatar
    [2] *modrá [*]

    Jojo, její kuchařky znám a jsou prima a dík že jste sem dali aspoň jeden recept ! Osobně dávám na "vaření" přednost zajímavým receptům než blábolům.

    superkarma: 0 18.04.2008, 08:45:00
  6. avatar
    [1] JK [*]

    mám všechny

    superkarma: 0 18.04.2008, 00:03:37

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme