žampiony ve slanině

Jednoduchý předkrm nebo pochoutka ke sklence vína. Tehdy, když si se svým partnerem máte konečně čas chvíli sednout a relaxovat. Nebo úplně klidně k nim uvařte bramborovou kaši a podávejte jako výborný oběd. Tyhle plněné žampiony si zamilujete.

Potřebujete mít doma jen kontaktní gril a půl je hotovo. Nám se tyhle žampiony osvědčily jako výborná večeře, se sklenkou vína. Ale je na vás, jestli je vyzkoušíte třeba i na oběd. Naplnili jsme je nivou. Výborné budou však i s jiným sýrem.

Vybírejte raději drobnější žampiony. Vypadají lépe a jsou to takové „jednohubky“.

Suroviny

  • 500 g žampionů
  • 150 g nivy
  • 300 g kvalitní anglické slaniny

Postup

Žampionům oloupejte hlavičky a odlomte nožičky. Ty si můžete schovat na nějaké další jídlo. Třeba na skvělou polévku.

Každou hlavičku naplňte kouskem nivy. Omotejte slaninou. Pěkně pořádně...

Žampiony zabalené ve slanině naskládejte na kontaktní gril. Přiklopte a nechejte grilovat. Bude to trvat asi sedm minut. Záleží na velikosti hlaviček.

Ihned podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

S žampiony uvaříte a upečete skvělá jídla!

plněné žampiony

hovězí maso se žampiony a karamelovou cibulí

Pečené jarní kuře s nádivkou

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama