Vaření

Žampiony plněné zeleninovou směsí

žampiony zapečené

Jsem velký masožravec, ale za poslední dobu jsem si vyzkoušela, že i bez masa se dá vykouzlit jídlo neskutečně chutné. Oblíbila jsem si velké hlavičky žampionů Portobello, naplněné směsí zeleniny. Tu můžete libovolně obměňovat, podle obsahu lednice, sezony či momentální chuti.

Suroviny

4 velké žampiony Portobello
1 cuketa
1/2 brokolice
sůl a čerstvě mletý pepř
oblíbené bylinky
olivový olej

Postup

Z velkých žampionů odřízneme nožičku, kterou nasekáme nadrobno. Hlavičky dáme do pekáčku, lehce vymazaného olivovým olejem, spodem nahoru. Dáme do trouby, vyhřáté na 180 °C, aby se začaly péct.

Mezitím na trošce olivového oleje osmahneme nasekané nožičky žampionu, brokolici a cuketu na malé kousky. Ochutíme solí, pepřem a bylinkami.

Směs naplníme do portobello hlaviček a necháme ještě asi 15 minut zapékat.

Jako příloha jsou výborné grilované lilky a jakákoliv čerstvá zelenina.

Dobrou chuť přeje elly.

   
02.05.2013 - Diety - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [5] arminka [*]

    ...tak už aby nám vyrostli cuketky Sml30

    superkarma: 0 27.05.2013, 21:50:02
  2. avatar
    [4] saruz [*]

    Pěkné, musím vyzkoušet. Sml22

    superkarma: 0 21.05.2013, 18:34:40
  3. avatar
    [3] gerda [*]

    počkám, až budou, a pak si nasbírám.

    superkarma: 0 02.05.2013, 16:34:09
  4. [2] Trefa [*]

    Trefa:zampiony mam velice rada,vyskousim.

    superkarma: 0 02.05.2013, 16:09:56
  5. avatar
    [1] Suzanne [*]

    Mňam Sml58

    superkarma: 0 02.05.2013, 14:56:38

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme