žampiony zapečené

Jsem velký masožravec, ale za poslední dobu jsem si vyzkoušela, že i bez masa se dá vykouzlit jídlo neskutečně chutné. Oblíbila jsem si velké hlavičky žampionů Portobello, naplněné směsí zeleniny. Tu můžete libovolně obměňovat, podle obsahu lednice, sezony či momentální chuti.

Suroviny

4 velké žampiony Portobello
1 cuketa
1/2 brokolice
sůl a čerstvě mletý pepř
oblíbené bylinky
olivový olej

Postup

Z velkých žampionů odřízneme nožičku, kterou nasekáme nadrobno. Hlavičky dáme do pekáčku, lehce vymazaného olivovým olejem, spodem nahoru. Dáme do trouby, vyhřáté na 180 °C, aby se začaly péct.

Mezitím na trošce olivového oleje osmahneme nasekané nožičky žampionu, brokolici a cuketu na malé kousky. Ochutíme solí, pepřem a bylinkami.

Směs naplníme do portobello hlaviček a necháme ještě asi 15 minut zapékat.

Jako příloha jsou výborné grilované lilky a jakákoliv čerstvá zelenina.

Dobrou chuť přeje elly.

Reklama