Vaření

Žampiony plněné klobáskou chorizo – bez lepku, ale chutně

Připravte svým přátelům nezapomenutelný gastronomický zážitek a vyhněte se přitom lepku, bílkovině obsažené v obilí, která mnoha lidem nedělá dobře. Náš recept vás snadno přesvědčí, jak může být bezlepková strava pestrá a nápaditá.

„Tohle jídlo je lehké, a přitom překvapivě výživné. Ve spojení se salátem představuje ideální letní oběd. Pro večerní posezení s přáteli vybírejte menší hlavičky žampionů a pikantní chorizo,“ doporučuje Sabina Kmecová z kavárny a bistra Nebespán v Kašperských Horách, kde nabízejí také jídla bez lepku. „V posledních letech sledujeme zájem lidí o pokrmy bez lepku, a tomu uzpůsobujeme i naši nabídku zákusků, bezlepkových dortů a dalších jídel. V budoucnu předpokládáme, že bude tento trend ještě sílit, a proto se na něj chceme více zaměřit.”

žampiony

Suroviny (pro 4 osoby):

  • 8 větších pevných žampionů
  • 150 g kvalitní chorizo klobásky
  • 3 oloupaná cherry rajčata (můžou být i z konzervy)
  • 2 malé šalotky, olivový olej
  • 100 g sýra (např. gouda)
  • čerstvá plocholistá petržel

Postup:

1. Omyjte žampiony, odřízněte jim nožičky a ty nakrájejte na malé kousky. Chorizo klobásky oloupejte a také jemně pokrájejte (případně můžete obojí společně rozmixovat nahrubo).

2. Na pánvi na olivovém oleji nechte lehce zezlátnout najemno nakrájenou šalotku, přidejte směs chorizo klobásek a nožiček žampionů. Přidejte pokrájená rajčata a krátce orestujte.

3. Klobouky naplňte připravenou směsí a rozložte je náplní nahoru do zapékací misky. Vložte je do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte asi 10-15 minut.

4. Nastrouhejte najemno sýr a žampiony jím posypte. Zapečte dalších 5 až 10 minut do zlatova. 5. Při servírování posypte čerstvě nasekanou petrželí.

Náš tip:

Delikátní chuť plněných žampionů skvěle doplní variace zelených salátů s dipem vymíchaným z 1 lžíce kvalitní majonézy, 1 lžíce zakysané smetany a 1 lžičky hrubozrnné hořčice.

Text a foto www.nebespan.cz

okurková polévka

Gurmánská kavárna: Nebespán café & apartments v Kašperských Horách, to je kavárna s francouzským šmrncem, kde ochutnáte francouzské i šumavské speciality, poctivé domácí zákusky a skvělou kávu. Hned naproti je skvěle vybavená herna, v tělocvičně probíhají kurzy terapie tancem, pilates i jógy a všem je k dispozici zahrada s atrakcemi pro děti a lehátky pro odpočinek. Můžete se zde i ubytovat v levnějších útulných bed and breakfast pokojích v podkroví nebo v komfortních apartmánech. Po celý rok tady navíc pořádají zajímavé gurmánské i kulturní akce a myslí i na rodiny s dětmi. Více informací na www.nebespan.cz.

Vyzkoušejte i další recepty:

   
28.07.2016 - Diety - autor: (red)

Komentáře:

  1. avatar
    [8] cibulicka [*]

    Jdu vyzkoušet....

    superkarma: 0 30.07.2016, 20:13:56
  2. [7] prototype [*]

    Sml16 Vypadá to dobře Sml59

    superkarma: 0 28.07.2016, 15:50:18
  3. [6] nea [*]

    Určitě vyzkouším Sml67

    superkarma: 0 28.07.2016, 12:57:10
  4. avatar
    [5] Jandywoman [*]

    Tak tohle určitě udělám, ta kombinace ingrediencí vypadá naprosto fantastickySml67

    superkarma: 0 28.07.2016, 10:12:20
  5. avatar
    [4] vladka321 [*]

    Bála bych se, že klobása přebije chuť hub. Tyto recepty já nemusím... Už jen všude dávat slaninu mi vadí. Pokrm má potom právě spíše chuť uzeniny, než čehokoli jiného Sml68

    superkarma: 0 28.07.2016, 09:51:24
  6. [3] Andreadornova [*]

    Tak tenhle recept rozhodně vyzkouším Sml59

    superkarma: 0 28.07.2016, 09:38:42
  7. [2] bobani [*]

    vyzkouším

    superkarma: 0 28.07.2016, 09:04:59
  8. avatar
    [1] gerda [*]

    To může být velice dobré, zapékané houby s masem je dobrá kombinace.

    superkarma: 0 28.07.2016, 05:11:53

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme