Reklama

žampionová bruschetta

Bruschettu jsem poprvé ochutnala při naší francouzské dovolené v Provence. Výborná italská pochoutka z opečeného chleba a chutné zeleniny si získala mé srdce. Když jsem narazila na variantu se žampiony, neodolala jsem a vyzkoušela.

Suroviny

250 g bílých žampionů
250 g krémových žampionů
2 stroužky česneku
sůl a čerstvě mletý pepř
1 dlouhá francouzská bageta
hrst čerstvé bazalky
parmezán
olivový olej

Postup

Houby očistíme a nakrájíme na kostičky. V pánvičce rozehřejeme olivový olej. Na něm osmahneme žampiony, do kterých jsme přidali rozmačkaný česnek. Troubu si předehřejeme na 200 °C

Dochutíme žampiony solí a pepřem. Bagetu si nakrájíme našikmo na plátky a vložíme do předehřáté trouby. Opečeme dozlatova, až je bageta pěkně křupavá. Vytáhneme z trouby a lehce pokapeme olivovým olejem.

Směs žampionů navršíme na připravené plátky bagety, posypeme nasekanou bazalkou a nastrouhaným parmezánem.

Dobrou chuť přeje elly.