Reklama

Letní teplé večery nabízejí tolik oblíbené grilování. Grilování je dnes synonymem pro setkání s přáteli, pochoutky v podobě grilovaného masa, zeleniny či ovoce, je spojeno s kulinářskými zážitky. Umění naložení masa a jeho správné úpravy na grilu patří mezi častá témata mezi přáteli, kteří se chystají grilovat. Opravdu, představa teplého večera, míchaného drinku a voňavého šťavnatého masa, právě sundaného ze žnoucího grilu, aktivuje chuťové pohárky nejednoho z nás…

Víme dobře, a odborníci tuto informaci potvrzují, že základem slastného požitku z dobře ugrilovaného masa je kvalitní surovina. Proto, pokud se chystáte grilovat, nesmíte podcenit výběr masa, které následně budete dál zpracovávat na grilu. Maso vybírejte a nakupujte u prověřených řezníků a v řeznictvích, kde dbají na nejvyšší jakost masa či masných výrobků a kvalitu masa mohou zaručit.

Globus

Kromě klasického masa, které si sami upravíte, můžete v takových řeznictvích vyzkoušet i nabídku již připravených a naložených steaků, špízů, klobás nebo jiných masných polotovarů, které jsou určeny právě na gril. Příprava vám pak zabere minimum času a můžete se spolehnout na to, že vámi vybrané naložené či okořeněné maso bude stejně lahodné, jako byste jej naložili předchozí den.

My jsme se pro letošní grilovací sezonu inspirovali širokou nabídkou čerstvého masa a mastných polotovarů na gril z řeznictví Globus. Řezníci svým zákazníkům usnadnili práci a připravili speciální marinované a kořeněné steaky, špízy a kotlety. Více na www.nasereznictvi.cz 

Co všechno Globus letos na gril nabízí, prozradila v rozhovoru Dana Kinclová z řeznictví Globus

Řeznictví Globus letos pro milovníky grilování rozšířilo nabídku – můžete prozradit, čím zákazníky překvapíte?
Na letošní grilovací sezonu jsme pro naše zákazníky kromě naší léty ověřené klasiky připravili i několik novinek, mezi nimi také Grilovací kotletu Globus. Nabízíme ji ve dvou variantách – buď jemně kořeněnou s čerstvou bylinkou, nejčastěji s tymiánem, který je k tomuto druhu masa vhodný, anebo marinovanou v tymiánovo-citronové marinádě. Jedná se o kvalitní a chuťově velice vydařenou

marinádu na olejové bázi ze Švýcarska. Věřím, že naši zákazníci budou příjemně překvapeni jak chutí již připraveného masa na gril, tak i jeho příznivou cenou.

Jaké druhy masa jsou podle vašeho názoru ke grilování nejvhodnější a proč?
Je těžké cokoliv doporučovat. Každý má jinou chuť, ale je potřeba brát v úvahu například i tradiční rodinné zvyklosti. Snažíme se vyjít vstříc všem našim zákazníkům, a tak jsme letos nabídku našich mas připravených na gril razantně rozšířili. Kromě již osvědčené klasiky, kterou jsou všechny druhy vepřového masa, jsme připravili také maso telecí, jehněčí a krůtí, opět s použitím kvalitních marinád ze Švýcarska. Pro dámy máme například marinádu pomerančovou, kterou jsme použili na krůtí maso, a musím říci, že chutná opravdu báječně. Jehněčí špízy jistě nadchnou svojí silnou chutí všechny milovníky grilování a telecí steaky či špízy jsou zase novinkou, kterou uvítají všichni, kteří toto dietní a lehce stravitelné maso upřednostňují. A nesmíme zapomenout také na maso hovězí.

Jak jsou připravovány špízy, steaky a kotlety, vyrábíte je přímo v řeznictví Globus?
Stejně jako všechny ostatní masné výrobky a polotovary, tak i všechny výrobky na gril jsou připravovány přímo v zázemí řeznictví Globus, které je součástí každého hypermarketu.

Globus

Jakým způsobem by zákazníci měli tyto výrobky doma uchovávat a pak tepelně upravovat? Liší se nějak způsob přípravy od obyčejného masa?
Ano, liší, naše marinovaná masa na gril jsou již kompletně připravena pro použití přímo na grilování.

Šetří vám tedy nejen čas, ale i starosti s jejich přípravou. Výrobek prostě jenom vyjmete z obalu, v němž jste ho zakoupili, a použijete vámi preferovaný způsob tepelné úpravy. Marinovaná masa se uchovávají v ledničce při teplotě do 4 °C a doporučená doba spotřeby je dva dny.

Prozradíte nějaké řeznické tipy a triky, které se mohou hodit při letním grilování?
Nabídka našeho řeznictví je opravdu široká a každý má rád něco jiného. Mým osobním favoritem, když potřebuji grilovat rychle, bez prodlev a dlouhých příprav, je naše karbanátková směs ve vaničce. Vím, že zrovna toto by ode mne málokdo čekal, ale já prostě jenom lžící vykrajuji kousky, které skládám na gril, a za chvíli je hotovo. K tomu řecké tzatziki a je to letní pohoda jedna báseň, hlavně děti jsou z toho nadšené, protože se to dobře kouše. Pokud se však jedná opravdu o kus masa, tak já jsem milovník jehněčího, a špízy, které jsme pro vás připravili, vám jistě také zachutnají.

A jedna zkušenost na závěr – pokud grilujete plátek masa, tak by měl mít vždy správnou tloušťku, aby se nevysušil, a po ukončení grilování ho dejte na talíř a nechte chvíli odpočinout, aby se maso zatáhlo a nevytékala z něj šťáva. Pak teprve má tu správnou chuť

VŽDY KVALITNÍ A ČERSTVÉ

V zázemí každého hypermarketu Globus je řeznická a uzenářská dílna. Proto vám každý den nabízíme maso nejvyšší kvality i čerstvosti a zásadně v kuchyňské úpravě

Co můžete letos ochutnat? Zde jsou naše tipy pro chutné grilování – pro milovníky masa:

  • GRILOVACÍ KOTLETA S KOSTÍ GLOBUS (polotovar)

Novinka z našeho řeznictví pro letošní grilovací sezonu. Vyzkoušejte maso na gril se vším, co k tomu patří. Jemné tukové krytí zajistí šťavnatost masa bez nutnosti přidaného tuku.

  • GlobusKRŮTÍ STEAK POMERANČOVÝ GLOBUS (polotovar)

Toto je v řeznictví Globus naprostá novinka. Krůtí maso je velice oblíbené pro svoji lehkou stravitelnost a dietnost. Především mezi ženami a hlavně pro ně nyní nabízíme něco zcela netradičního – spojení krůtího masa a pomerančové chuti kvalitní švýcarské marinády je prostě fascinující.

  • JEHNĚČÍ ŠPÍZ MARINOVANÝ GLOBUS (polotovar)Globus

Jehněčí na špízu, to bývala v našich zemích tradice. Vyzkoušejte a jistě se rádi k tomuto tradičnímu masu vrátíte i v budoucnu. Navíc má nízký obsah cholesterolu a je chuťově výrazné.

  • VEPŘOVÝ STEAK Z KRKOVICE GLOBUS (polotovar)

Kořeněné maso zGlobus čerstvé vepřové krkovice nabízí při grilování velmi širokou paletu využití.

  • TELECÍ STEAK Z KÝTY MARINOVANÝ GLOBUS (polotovar)

Jemné telecí maso s vynikající marinádou s chutí másla. To je spojení, které vás jistě osloví. Telecí maso je pro svoji chuť, křehkost, nízký obsah tuku a vysoký obsah bílkovin velice ceněnou složkou jídelníčku. Proč si jej tedy nedopřát i v této netradiční úpravě.Globus

  • MASOVÝ ŠPÍZ GLOBUS (polotovar)

Maso z vepřové kýty vhodné k opékání na pánvi, grilování nebo pečení. v tr

  • JEHNĚČÍ KOTLETKY MARINOVANÉ GLOBUS (polotovar)

Chuťově výraznější jehněčí maso se skvěle hodí ke grilování. Je jemné a s nízkým obsahem cholesterolu.

  • BIGGRILL GLOBUS (polotovar)

Čerstvé maso z vepřové plece je vhodné na pečení doma v troubě i grilování venku na grilu.

  • GlobusPÁRTY ŠUNKA GLOBUS (polotovar)

Máte rádi šunkovou kýtu na grilu? Nejspíš ano, ale je pro vás velká a každý týden třeba nemíváte velkou společnost. Máme pro vás vynikající řešení – Párty šunka Globus má

ideální velikost i pro malé rodinné posezení u grilu.

  • BOK KE GRILOVÁNÍ GLOBUS (polotovar)

Kvalitní maso z vepřového boku v kuchyňské úpravě je vhodné na grilování doma i venku.

Za lepším grilováním vyrazte na nákup do Globusu ! Více na www.nasereznictvi.cz

Pokud máte rádi klobásky, počkejte si, o nich bude náš další článek.

Z nabídky Globus pro grilování v redakci plánujeme udělat testování, stejně tak jako jsme minulý rok testovali pro grilování ryby. To vše v příštích článcích v rubrice Vaření.