.

Zajímalo by nás, jak často a co jíte v tomhle parnu?

Novinky

Zajímalo by nás, jak často a co jíte v tomhle parnu?

Úmorná vedra neustávají a na lidech v ulicích Prahy je už vidět totální vyčerpání. Projížděla jsem dnes půlkou Prahy a uvědomila si, že v restauracích je méně lidí a nikdo nepospíchá po ulici s bagetou v ruce, jak bývá zvykem. Zajímalo by mě, co jíte přes den vy? Možná pochytím trochu inspirace, protože nemohu jinak, než že jím hodně zeleninových a ovocných salátů a rozhodně by mě ani nenapadlo dát si nějakou českou omáčku. Do komentářů klidně vkládejte i fotky - inspirace není nikdy dost.

salat

salat

   
14.08.2015 - Redakční novinky - autor: Kristina Vodičková

Další příspěvky

Komentáře:

  1. avatar
    [84] vladka321 [*]

    Tak a poněvadž se malinko ochladilo, tak bude dnes trochu toho sladkého. Dělám jáhly se švestkami, ostružinami a rakytníkem Sml16

    superkarma: 0 17.08.2015, 14:20:01
  2. avatar
    [83] vladka321 [*]

    gerda — #80Přesně tak Sml22

    superkarma: 0 17.08.2015, 13:12:03
  3. avatar
    [82] Suzanne [*]

    gerda — #80 Mechanismus je mi jasný Sml22 Ale fakt mě to nenapadlo, já to mám ráda takové rozblemcané s tou bryndzou. Ale pro jiný typ jídla je to určitě hezčí - zkusím to Sml67

    superkarma: 0 17.08.2015, 09:42:38
  4. [81] V19 [*]

    gerda — #80 aj ja halušky takto "preplachujem"

    Keďže som bola posledné dva týždne sama doma, našťastie som nemusela "vyvárať"... stačilo mi ovocie a zelenina, nejaký ten jogurt. Našťastie od včera horúčavy ustúpili, ale aj tak je v byte stále okolo 29 st. V nedeľu sme mali plnenú papriku s kúpeným knedlíkom - v lete knedle nerobímSml23

    superkarma: 0 17.08.2015, 08:02:38
  5. avatar
    [80] gerda [*]

    Suzanne — #78taky proplachuju na sítě pod tekoucí vodou, promíchávám vařečkou až se odplaví škrob. V receptech to nebývá uvedeno, ale jedině tak se vypláchne sliz a halušky jsou oddělené.

    1. na komentář reaguje V19 — #81
    2. na komentář reaguje Suzanne — #82
    3. na komentář reaguje vladka321 — #83
    superkarma: 0 17.08.2015, 06:47:11
  6. [79] libuno [*]

    Lehká jídla. Brambory "na loupačku", nebo brambory s tvarohem, které zapíjíme podmáslím.

    superkarma: 0 17.08.2015, 03:01:53
  7. avatar
    [78] Suzanne [*]

    vladka321 — #76 Proplachuješ halušky? To slyším poprvé Sml22

    denkas — #74 Přesně Sml22 Slaninku to potřebuje Sml30Sml67 Já miluju se slaninou a s bryndzou Sml58

    1. na komentář reaguje gerda — #80
    superkarma: 1 17.08.2015, 00:11:24
  8. avatar
    [77] Suzanne [*]

    Já jím normálně, nijak svoje zvyky neměním. Jako každý rok - v létě mám ráda maso a mám chuť na sladké, v zimě mi chutná ovoce a zelenina. Sml30 Hlavně je letos pro mě ideální léto, naprosto nádherné počasí Sml29 Dobíjím baterky na zbytek roku Sml22

    superkarma: 0 17.08.2015, 00:09:28
  9. avatar
    [76] vladka321 [*]

    denkas — #74Halušky nedusí, přiznejme si ...naopak jsou malinko slizké, musí se dokonce promýt studenou vodou, aby nebyly až tak klouzavé Sml16

    1. na komentář reaguje Suzanne — #78
    superkarma: 0 16.08.2015, 21:45:45
  10. avatar
    [75] denkas [*]

    denkas — #74 halušky

    superkarma: 0 16.08.2015, 21:31:00
  11. avatar
    [74] denkas [*]

    vladka321 — #72 Bez slaniny bez cibulky,bez omastku? No to musí dusitSml22 tak já bych si z toho vybrala jen ty haužky,hezky bych je omastila smaženou cibulkou a to by šloSml22

    1. na komentář reaguje denkas — #75
    2. na komentář reaguje vladka321 — #76
    3. na komentář reaguje Suzanne — #78
    superkarma: 1 16.08.2015, 21:30:12
  12. avatar
    [73] vladka321 [*]

    kozeluhova — #70A navíc příprava je tak jednoduchá a rychlá, že v kuchyni strávíte opravdu jen malou chvilkou. A když si brambory oloupete a nastrouháte venku, taktéž servírování přenesete ven, tak je to opravdu velmi rychlé Sml16

    superkarma: 0 16.08.2015, 20:05:48
  13. avatar
    [72] vladka321 [*]

    kozeluhova — #70 Není tam cíleně dán ani gram tuku. Žampióny jsou pouze dušené, tedy nejsou ani na tuku restované. Bramborové halušky opět nemají v sobě ani trochu tuku, ba ani vejce. Jsou to pouze nastrouhané brambory, zahuštěné ... - pravda polohrubou moukou a uvařené. Sýr je domácí bez jakékoliv chemie. A nakonec - porce, kterou vidíte na obrázku byla porce manžela - takže i kdyby se to snad díky té mouce mohlo zdát poněkud těžké jídlo, tak toho není zase tolik, aby to člověka na zbytek dne zlikvidovalo.

    Není tam ani slanina, ani smažená cibulka, což je myslím i vidět Sml58

    1. na komentář reaguje denkas — #74
    superkarma: 0 16.08.2015, 20:02:41
  14. avatar
    [71] kobližka [*]

    gerda — #69 Holka,ty se furt tak zbytečně rozčiluješ Sml80 já se ti divím...no,tak nevyšla předpověď počasí,tak se na to vyprdni.Rozhodně je lepší koukat z okna,než lítat z jedný předpovědi ke druhý....Sml16

    superkarma: 2 16.08.2015, 19:56:11
  15. [70] kozeluhova [*]

    vladka321 — #68 Nejsou bramborové halušky s houbama spíše těžké jídlo?

    1. na komentář reaguje vladka321 — #72
    2. na komentář reaguje vladka321 — #73
    superkarma: 2 16.08.2015, 18:18:49
  16. avatar
    [69] gerda [*]

    denkas — #66 Rikina — #67Dagmar Honsová má vůbec kliku. Takhle předpovídat počasí Velké Řepě Kim Čong Unovi, už stojí před popravčí četou. Tak blbé léto nepamatuju a nepamatuju tak mizerné předpovědi. Je to přesně opačně, co včera hlásili od západu, přišlo z východu. Samozřejmě, k nám ne, ale v Hranicích to rozmetalo nachystané pódium na kulturní akci. Já sleduju 3 předpovědi - údajně nejpřesnější norské, hahaha, pak meteoradar.cz, no, to není předpověď, ale stav a pak ještě In počasí, to taky nevychází. Ať jdou s těma předpověďma do brusele, to se radši podívám z okna samaSml31

    1. na komentář reaguje kobližka — #71
    superkarma: 0 16.08.2015, 16:11:06
  17. avatar
    [68] vladka321 [*]

    U nás rozhodně skoro vůbec v těchto teplých dnech nefrčí maso a smažené pokrmy, ale přesto musím něco lehkého uvařit a také se mi nechce trávit v kuchyni více času, než je zdrávo a tak dnes vyhrály bramborové halušky s podušenými žampióny a navrch nesmělo chybět trochu toho domácího selského sýra Sml16

    1. na komentář reaguje kozeluhova — #70
    superkarma: 0 16.08.2015, 15:31:23
  18. [67] Rikina [*]

    No nevím, u nás pršelo cca do 10 hodin, pak to přešlo, nějaká oblačnost tam je, ale prolézá slunce a už je zas teplo. Až moc. Sml80 Nějak jim ty předpovědi nevycházejí, už včera mělo být údajně zataženo, přeháňky a max. 25°C, a to teda nevím, kde by se to vzalo. Bylo přes třicet a slunce. Dneska měla být deštivá celá neděle a teploty taky do 25°C. Možná by nebylo od věci, kdyby se vykašlali na počítačové modely počasí, a koupili si rosničku, eventuálně koukli z okna. Byly doby, že předpověď na tři dny dopředu byla vesměs správná, dneska se jim nedá věřit ani na tři hodiny. Sml68

    1. na komentář reaguje gerda — #69
    superkarma: 2 16.08.2015, 14:45:10
  19. avatar
    [66] denkas [*]

    gerda — #65 Jojo,sucho je pořádSml22V sudu sme ani nepoznali,že pršelo .A už se tam zas otepluje,už je tam 27,sluníčko a mraky odplouvají. No snad připlujou ty černýSml22

    1. na komentář reaguje gerda — #69
    superkarma: 0 16.08.2015, 12:12:25
  20. avatar
    [65] gerda [*]

    u nás směšně pršelo včera před 20., asi 5 minut a jemně. Dneska ráno kolem šesté to samé. Zbytek pořád sucho a tropy.

    1. na komentář reaguje denkas — #66
    superkarma: 0 16.08.2015, 11:28:46
  21. avatar
    [64] denkas [*]

    Rikina — #63 U nás vnoci bouřka a taky pršeloSml22sice moc nezalilo,ale teď tam je příjemných 22°C! A doma 26. Už je hned lépeSml59Sml59

    superkarma: 0 16.08.2015, 09:47:56
  22. [63] Rikina [*]

    gerda — #61 Dneska u nás prší, už asi hodinu. Drobný vytrvalý deštík, a je zataženo, vypadá to slibně, mohlo by se ochladit pod 30°C, v bytě mám teď "pouhých" 29°C, neb po ránu a při dešti nikdo negriluje a můžu konečně větrat. Sml57

    1. na komentář reaguje denkas — #64
    superkarma: 0 16.08.2015, 07:52:57
  23. avatar
    [62] gerda [*]

    vintage — #58náš soused zahajuje den pravidelnou cigaretou na balkoně, kolem páté to začne. A pokud se mu (asi) nevede spuštění velké potřeby (cigareta ranní podporuje s*aní!)Sml30, dá si repete. Brzo ráno dá aspoň tři kousky, nám do celého bytu. I jiným. Už jsme ho prosili, marně, reagoval sprostě. No, je to hulvát a nemá cenu se s ním bavit o kouření dál. Závislost na droze jako každá jináSml80a vzteklá reakce narkomana. Slušný soused na balkoně nekouří vůbec, slušný kuřák na balkoně po upozornění kouřit přestane, hulvát vám po upozornění odsekne a kouří tuplovaně.

    superkarma: 1 16.08.2015, 06:58:17
  24. avatar
    [61] gerda [*]

    Rikina — #60lidi jsou opravdu blbí. Nejenom, že pracují s otevřeným ohněm, kdy teď pořád někde hoří a musí vědět, že stačí málo. Ono taky žrát - s prominutím - pořád dokola grilovaná jídla, to musí být žaludek rád!Sml3 Je to opravdu moc zdravéSml57Sml57 Od takových lidí nečekám, že se nad způsobem grilování nějak hlouběji zamyslí, asi jim stačí, když to má černou kůrkuSml30

    1. na komentář reaguje Rikina — #63
    superkarma: 0 16.08.2015, 06:53:38

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. [60] Rikina [*]

    Dneska v hospodě smažák s hranolkama a tatarkou. Sml57 Fotit jídlo teda nebudu, nejsem blázen. No a ti pitomí sousedi grilovali zas. Sml80 Inu, vesmírné universum to všechno vidí a jednou se jim to vrátí. Sml24

    1. na komentář reaguje gerda — #61
    superkarma: 0 16.08.2015, 02:44:54
  2. avatar
    [59] denkas [*]

    evelyn — #56 U nás byla grilovačka,buřty a klobásy a pivoSml80

    superkarma: 0 15.08.2015, 21:52:38
  3. [58] vintage [*]

    Rikina — #47 ach jak ti rozumím ... já to mám tak s kouřícím sousedem - několikrát za noc se vzbudím a zavírám/otevírám balkonové dveře (se zavřenýma se nedá vůbec spát a kouř mě vždycky vzbudí) - ráno jsem jak po kozlatech. těším se na ochlazení, to mám zavřeno celou noc Sml49

    1. na komentář reaguje gerda — #62
    superkarma: 0 15.08.2015, 21:44:55
  4. [57] vintage [*]

    přes den můžu pouze meloun a zmrzlinu. večer si to ale všecko vynahradím Sml24

    superkarma: 0 15.08.2015, 21:37:16
  5. avatar
    [56] evelyn [*]

    Dnesni letni vecereSml16

    1. na komentář reaguje denkas — #59
    superkarma: 2 15.08.2015, 21:14:37
  6. avatar
    [55] vladka321 [*]

    bábovka — #31 vladka321 — #42 A jak jsem včera slíbila, tak jsem vám vyfotila dnešní kuskus s grilovaným kuřecím prsíčkem - bylo to moc dobré. Ještě jednou děkuji za tip Sml16

    superkarma: 1 15.08.2015, 20:25:44
  7. avatar
    [54] gerda [*]

    Mně v tom vedru napadlo, že už jsem šílené roky neměla seitan. Zkusím si ho vyrobit, ale až se ochladí. Pro změnu, tehdy mi to docela chutnalo. Nemůže to být těžké ho udělat, jak jsem projela recepty, a ve Zdravé výživě to bude určitě předražené.

    superkarma: 0 15.08.2015, 15:37:42
  8. avatar
    [53] evelyn [*]

    Roland — #45mne taky chutna, bohuzel, furtSml24

    superkarma: 1 15.08.2015, 14:49:44
  9. avatar
    [52] denkas [*]

    My dnes na výletě,tak sme si došli do KFC, a pak ještě na karamelový pohár ňam. A teď si dám kávu a něco k níSml80

    superkarma: 0 15.08.2015, 14:48:04
  10. [51] gazdina [*]

    Snažím sa jesť viac surovej zeleniny a ovocia.

    superkarma: 0 15.08.2015, 14:10:14
  11. [50] ZdenaZ [*]

    ráno bílý jogurt s ovocem,v poledne plněné papriky s rýží ty jsem si udělala na 3 dny,čočkový salát zeleninový salát těstovinový salát a hlavně piju jím zeleninu a ovoce ze zahrádky Sml22Sml16

    superkarma: 1 15.08.2015, 12:36:32
  12. avatar
    [49] Jandywoman [*]

    Nevařím, nepeču a skoro nejím. Když už, tak nějaký ten jogurt, nebo celozrnku + šunku a plátkový sýr a k tomu plody ze zahrady: rajčata, okurky, papriky, ... Z ovoce kupuju hroznové víno, jablíčka, melouna... Když přijely děti, objednala jsem pizzu. Kašlu na vaření, už takhle máme doma 36 stupňů.Sml15

    superkarma: 1 15.08.2015, 07:09:53
  13. avatar
    [48] gerda [*]

    Rikina — #47no jo, sousedi musí být krom bezohlednosti taky náramně vzdělaní. Protože v této době, kdy stačí jiskérka, pracovat venku s otevřeným ohněm, to dokáže jen opravdu velká hlava!Sml57

    superkarma: 0 15.08.2015, 04:12:47
  14. [47] Rikina [*]

    ... a já vím celkem přesně, co si sousedi z přízemí už dvě a půl hodiny venku grilujou. Ono je přes den bezmála 40°C a když by si večer po slunce západu člověk rád vyvětral a aspoň o půl stupénku se ochladil, tak nemůže, protože jak otevře okno, první mu vleze do bytu smrad a čmoud z grilování na dřevěném uhlí - kdyby ti blbouni aspoň měli elektrický gril, že by to možná smrdělo míň, ale to ne. Že je to krucifix nenapadne, že zamořujou široké okolí a otravujou vzduch ostatním?!? Kdybych neměla v okně síť proti hmyzu, už jsem jim vylila kýbl studené vody na hlavy. Sml57 Třeba by se jim "rozsvítilo".

    1. na komentář reaguje gerda — #48
    2. na komentář reaguje vintage — #58
    superkarma: 1 14.08.2015, 22:39:43
  15. avatar
    [46] denkas [*]

    Roland — #45 No konečně!! Mě taky,Jen to vaření mě nebavíSml22

    superkarma: 0 14.08.2015, 22:39:07
  16. [45] Roland [*]

    evelyn — #44 Mě bohužel chutná ikdyž je vedro..

    1. na komentář reaguje denkas — #46
    2. na komentář reaguje evelyn — #53
    superkarma: 1 14.08.2015, 22:34:21
  17. avatar
    [44] evelyn [*]

    My takovy vedra nemame a chut k jidlu me nikdy neopousti, takze gulasek s petiSml16 byl na obed, veceri jsem myslela, ze osidim melounem, ten jsem si teda dala a pak zacala probirat lednici, tak jeste houska s tvrdym syrem z toho byla s cesnekovym dresingem no a zapit vodkou s juice a hodne ledu.

    1. na komentář reaguje Roland — #45
    superkarma: 3 14.08.2015, 20:49:23
  18. avatar
    [43] denkas [*]

    gerda — #41 Tak to je jasnýSml22ale na rychlou polívku dobrý,Jednou sem jí z tý zeleniny dělala a dobrý. No tak když tam přidám různý maso,klobásu,..tak to musí být dobrýSml30Sml30

    superkarma: 0 14.08.2015, 20:36:57
  19. avatar
    [42] vladka321 [*]

    bábovka — #31Kuskus - super nápad Sml67, zítra ho udělám s grilovanými kuřecími prsíčky - děkuji za tip a hned, jak bude hotovo, tak vám to vyfotím Sml58

    1. na komentář reaguje vladka321 — #55
    superkarma: 0 14.08.2015, 20:28:48
  20. avatar
    [41] gerda [*]

    denkas — #39ne, ale to já nepotřebuju, určitě by to nebylo tak dobrýSml58

    1. na komentář reaguje denkas — #43
    superkarma: 0 14.08.2015, 20:16:09
  21. avatar
    [40] vladka321 [*]

    gerda — #24to se dá jíst i po jídle ..., tedy ve většině rodinách. U nás nám stačí opravdu málo Sml16, nebo když se k tomu vezme doma upečený chléb je to hnedle plnohodnotné jídlo.

    superkarma: 0 14.08.2015, 20:01:34
  22. avatar
    [39] denkas [*]

    gerda — #38 Horký boršč mám ráda,ale studený asi Sml23 to mě neláká. Kdysi v Bulharsku sem ochutnala studenou polévku "tere tere" a od té doby né. Já sem polívková,ale pořádný ,hustý dobrý polívkySml22 Včera sme měli zelňačku.-teplouSml30Víš,že prodávají sušenou zeleninou na boršč?

    1. na komentář reaguje gerda — #41
    superkarma: 0 14.08.2015, 19:00:28
  23. avatar
    [38] gerda [*]

    Málo naplat - zrovna si v hrnci svařuju vodu na zítra, abych měla boršč rychle hotový, řepu musím koupit, tu bych mohla taky předvařit. Zbytek je brnkačka. V Lidlu už jsem řepy viděla v nabídce uvařené, ale v papiňáku jsou hotové do hodiny. Nečekám žádné ochlazení, tak budu mít další tři dny s polévkou vystaráno. Ostatně, každá návštěva byla nadšená, když v horkém létě dostala tohle místo chlebíčkůSml30

    1. na komentář reaguje denkas — #39
    superkarma: 0 14.08.2015, 18:25:57
  24. [37] manasik [*]

    Tento týden jsem skoro nevařila, dělám spíše jednoduchá studená jídla, zeleninové saláty a namazaný chléb nebo jogurt atd. Děti jsou na tom stejně, ty by v tomto horku nemuseli jíst nic, jen mají stále žízeň a to je moc dobře.

    superkarma: 0 14.08.2015, 18:15:25
  25. avatar
    [36] gerda [*]

    hellen138 — #35tady to je

    Převaříme si hrnec vody, necháme vychladit.

    Suroviny:

    3-4 červené řepy uvaříme do měkka, 4 vajíčka natvrdo. To je vše, co se musí vařit.

    Dál potřebujeme 2 salátové okurky, svazek kopru, 1 svazek naťových cibulek, 1 l bílého jogurtu, sůl, kyselinu citronovou.

    Vychlazené řepy oloupeme a nadrobno pokrájíme. Okurky oloupeme a taky pokrájíme nadrobno. Z vařených vajíček vyjmeme žloutky. Usekanou cibulovou nať se solí a žloutky na prkénku utřeme příborovým nožem na kaši. Do hrnce dáme toto všechno, zalijeme vodou, přidáme posekaný kopr, přichutíme kyselinou (asi 1/2 lžičky, podle chuti), chuť vyvážíme trochou cukru, solit už nemusíme, je to ve žloutkách s natí. Zakvedláme jogurt a přidáme zbylé uvařené bílky, taky posekané na kousky.

    Vychladíme v ledničce

    superkarma: 0 14.08.2015, 17:57:35
  26. [35] hellen138 [*]

    gerda — #4 Napiš prosím recept na ten chlodnik. Neznám i když název jsem už slyšela. Není to něco jako tzatziki?

    Díky

    1. na komentář reaguje gerda — #36
    superkarma: 0 14.08.2015, 17:38:46
  27. [34] hellen138 [*]

    K vůli nemocnému manželovi musím denně vařit, sama však totéž nejím. V tom vedru nemám vůbec na jídlo pomýšlení. Jen piju, piju a piju - tedy vodu a minerálku. Jinak si dám s chutí ovoce, bílý jogurt a zmrzlinu. Díky tomu jsem i zhubla, asi jsem se částečně "rozpustila".Sml30

    superkarma: 0 14.08.2015, 17:35:52
  28. avatar
    [33] gerda [*]

    kobližka — #32čti pořádně, ta polívka je STUDENÁ a podává se vychlazená, z ledničky.Sml58 Dělám ji na tři dny.

    superkarma: 0 14.08.2015, 17:14:33
  29. avatar
    [32] kobližka [*]

    gerda — #29 A to já se klidně odbudu,patřím k těm,kteří nežijí proto,aby vyvařovali.No jo,holt jsem už taková Sml32 Čím rychlejší příprava jídla,tím líp.A polévky v létě? Absolutně ne! Ale abych zase nebyla za nějakou cuchtu,tak vařím,to jo,ovšem v těhle tropických vedrech jsem to omezila.

    1. na komentář reaguje gerda — #33
    superkarma: 0 14.08.2015, 17:06:30
  30. [31] bábovka [*]

    Já si dávám třeba zeleninové saláty s kuřecím masem. Hlavně aby to bylo šup šup hotové. Nebo je dobrý kuskus.

    1. na komentář reaguje vladka321 — #42
    2. na komentář reaguje vladka321 — #55
    superkarma: 0 14.08.2015, 17:00:01

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?
Anketa pro maminky

Náš tip

Doporučujeme