zadělávané dršťky

Velká část lidí má předsudky vůči dršťkám. Nevypadají pravda úplně vábně a nemůžete moc přemýšlet nad tím, že jde vlastně o hovězí žaludky. Ale když se zbavíte všech předsudků, objevíte skvělý kus masa a mnoho způsobů jeho zpracování.
Vždyť dříve bývalo zvykem z poraženého zvířete zpracovat všechno, co šlo. To až za poslední roky jsme se naučili plýtvat a ohrnovat nos.

Můj manžel miluje dršťkovou polévku. Minule se mi moc povedla a lákalo mě vyzkoušet ještě něco jiného, ještě lepšího.

Použila jsem opět oprané a předvařené dršťky. Jsem líná, prostě. Nechtělo se mi podstupovat několikeré vaření, proplachování a nevím co všechno.

Suroviny

800 g drštěk
2 cibule
kořenová zelenina - mrkev, celer, petržel
sůl a čerstvě umletý pepř
bobkový list
nové koření
majoránka
česnek
hladká mouka
sádlo

Postup

Na sádle zpěníme najemno nakrájené cibule. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu a chvíli restujeme. Zaprášíme hladkou moukou, důkladně rozmícháme a zalijeme trochou vody. Přidáme dršťky a důkladně promícháme.

Celé koření zabalíme do gázy, abychom ho potom nemuseli lovit po celém jídle. Přidáme česnek a dusíme do změknutí drštěk. Těsně před koncem vaření přidáme majoránku.

Podáváme s čerstvým chlebem.

Dobrou chuť přeje elly.

Reklama