Vaření

Zadělávané dršťky

zadělávané dršťky

Velká část lidí má předsudky vůči dršťkám. Nevypadají pravda úplně vábně a nemůžete moc přemýšlet nad tím, že jde vlastně o hovězí žaludky. Ale když se zbavíte všech předsudků, objevíte skvělý kus masa a mnoho způsobů jeho zpracování.
Vždyť dříve bývalo zvykem z poraženého zvířete zpracovat všechno, co šlo. To až za poslední roky jsme se naučili plýtvat a ohrnovat nos.

Můj manžel miluje dršťkovou polévku. Minule se mi moc povedla a lákalo mě vyzkoušet ještě něco jiného, ještě lepšího.

Použila jsem opět oprané a předvařené dršťky. Jsem líná, prostě. Nechtělo se mi podstupovat několikeré vaření, proplachování a nevím co všechno.

Suroviny

800 g drštěk
2 cibule
kořenová zelenina - mrkev, celer, petržel
sůl a čerstvě umletý pepř
bobkový list
nové koření
majoránka
česnek
hladká mouka
sádlo

Postup

Na sádle zpěníme najemno nakrájené cibule. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu a chvíli restujeme. Zaprášíme hladkou moukou, důkladně rozmícháme a zalijeme trochou vody. Přidáme dršťky a důkladně promícháme.

Celé koření zabalíme do gázy, abychom ho potom nemuseli lovit po celém jídle. Přidáme česnek a dusíme do změknutí drštěk. Těsně před koncem vaření přidáme majoránku.

Podáváme s čerstvým chlebem.

Dobrou chuť přeje elly.

   
17.05.2013 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. [25] Baa [*]

    Bohužel mám předsudky!

    superkarma: 0 27.05.2013, 18:56:39
  2. avatar
    [24] zsuzsika [*]

    mám ráda dršťkovou polévku,tento recept neznám,ale stojí za vyzkoušeníSml22

    superkarma: 0 24.05.2013, 14:49:34
  3. avatar
    [23] viesil [*]

    Tak dršťky jsme vždycky vařili psovi a jen při vaření se mi obracel žaludek:-(

    superkarma: 0 23.05.2013, 10:04:19
  4. avatar
    [22] bleblemcy [*]

    Jím i očima a tohle vypadá fujtajblově Sml15

    superkarma: 0 22.05.2013, 22:21:47
  5. [21] V19 [*]

    varím iba polievku z držiek aj to iba pre manžela a občas ponúknem aj susedku

    superkarma: 0 22.05.2013, 22:17:13
  6. avatar
    [20] Suzanne [*]

    Miluju držky! Sml22Sml36 A tohle zkusím Sml22Sml22 Naposledy jsem vařila domácí držkovou před dvaceti lety, ale to jen proto, že jsem netušila, že existují předvařené držky. Rozhodně je použiju. Bože, mám na to chuť hned Sml24

    superkarma: 0 18.05.2013, 21:35:00
  7. avatar
    [19] gerda [*]

    určitě je to dobrý, ale asi bych to posypala nějakou čerstvou zelenou natí, aby to nevypadalo, že už to předtím někdo jednou snědl.Sml30 Teď frčí hovězí líčka a maso před úpravou vypadá taky děsně. Když se potravina dobře upraví, každá je jedlá.

    superkarma: 0 18.05.2013, 09:47:33
  8. avatar
    [18] bonda [*]

    tak to teda neee

    superkarma: 0 18.05.2013, 09:20:27
  9. avatar
    [17] daska59 [*]

    Polévku miluju, ale do tohohle se asi nepustím...

    superkarma: 0 17.05.2013, 17:44:09
  10. avatar
    [16] marde [*]

    Dršťky nejímSml23

    superkarma: 0 17.05.2013, 17:39:14
  11. avatar
    [15] arminka [*]

    ... polévku miluji, ale tohle neznám Sml16 .. asi raději zůstanu jen u té polévky

    superkarma: 0 17.05.2013, 17:00:00
  12. avatar
    [14] fulfy [*]

    Ha,jen tohle ne

    superkarma: 0 17.05.2013, 14:12:30
  13. avatar
    [13] hubajda [*]

    to by se u nas nechytlo Sml23Sml23Sml23Sml23Sml23

    superkarma: 0 17.05.2013, 14:08:54
  14. [12] FAXÍK [*]

    tohle jídlo jsem nikdy nevařila

    superkarma: 0 17.05.2013, 12:53:46
  15. avatar
    [11] Jindriska8 [*]

    My děláme pouze polévku.Sml22

    superkarma: 0 17.05.2013, 12:27:19
  16. [10] Roland [*]

    Danulka K. — #9 Já to samé¨... polévka mi chutná, ale bez drštěk.

    superkarma: 0 17.05.2013, 12:25:15
  17. [9] Danulka K. [*]

    Drštky v žádném případě, ani v polévce .... pro mě něco hrozného

    1. na komentář reaguje Roland — #10
    superkarma: 0 17.05.2013, 10:33:22
  18. avatar
    [8] marianaant [*]

    Toto jídlo vařívala moje maminka a vždy zvala mého muže na večeři. Já nejím ani polévku ani takto zadělávané. No říkám si, že každý má rád něco jiného. Sml16

    superkarma: 0 17.05.2013, 09:35:51
  19. avatar
    [7] Hanula [*]

    ladouch — #6 Sml22Sml22Sml22Sml23Sml23Sml23

    superkarma: 0 17.05.2013, 09:28:19
  20. avatar
    [6] ladouch [*]

    Tak tohle nééé.Sml23Sml23

    1. na komentář reaguje Hanula — #7
    superkarma: 0 17.05.2013, 08:27:54
  21. avatar
    [5] margot [*]

    asi bych hodně váhala, jestli smrt hlady nebo pozřít dršťky... a ani si nejsem jistá, co by vyhrálo

    superkarma: 0 17.05.2013, 08:26:57
  22. avatar
    [4] saruz [*]

    Také dělám a máme rádi. Sml22  Já dávám celé koření do takového vajíčka na sypaný čaj a také jej pak nemusím lovit.

    superkarma: 0 17.05.2013, 08:16:38
  23. [3] lidicka [*]

    To by bylo jídlo jen pro mého muže, já dršťky nejímSml30

    superkarma: 0 17.05.2013, 06:45:12
  24. avatar
    [2] ToraToraTora [*]

    Možná v zimě nebo za podzimních plískanic,ale jako inspirace, když teploty šplhají za pětadvacítku...to určitě ne

    superkarma: 0 17.05.2013, 06:15:32
  25. avatar
    [1] LudPa [*]

    Dávám jen mrkev a ne až takhle na husto.

    superkarma: 0 17.05.2013, 06:00:06

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme