Mlékárna Valašské Meziříčí uzavřela spolupráci s mladým talentovaným sportovcem Jiřím Sýkorou, který podporuje zdravý způsob života. K tomu nyní Mlékárna Valašské Meziříčí přináší dva vyvážené a lehké recepty za použití Bílého jogurtu z Valašska. Tyto pokrmy jsou vhodné jak pro snídaní, tak i svačinku.

„Mlékárna Valašské Meziříčí dodává na trh prvotřídní mléčné výrobky a mnohé z nich využívají naší zákaznicí ve studené i teplé kuchyni. Jedním z nich je i Bílý jogurt z Valašska polotučný, který získal v minulosti i několik ocenění a patří ke stálicím v našem sortimentu,“ říká Zdeněk Bukovjan, Sales&Marketing manager. „Dva lehké fitness recepty jsme připravili na základě spolupráce s Jirkou Sýkorou, tak aby se hodily do zdravého a vyváženého jídelníčku,“ dodává Zdeněk Bukovjan.

Lehké fitness lívanečky

lívance

Použité suroviny:

  • 10 vaječných bílků
  • 50 g ovesných vloček (jemně drcené)
  • 40 g rýžové mouky (pokud možno instantní)
  • 1/2 dl vlažné vody
  • mletá skořice na dochucení
  • umělé sladidlo nebo med
  • Bílý jogurt z Valašska (Mlékárna Valašské Meziříčí)
  • Topik

Postup přípravy:

Nejprve si nachystáme bílky, které dáme do mixéru. Postupně přidáme rýžovou mouku, ovesné vločky, trochu skořice a mixujeme - mixér nevypínáme a po chvilce přidáme 1/2 dl vlažné vody a umělé sladidlo nebo med.  Vše mixujeme max. 3-5 minut. Připravená hmota musí být nadýchané a jemně napěněné – hustá stejně jako u klasických lívanců. Jakmile máme těsto připravené, nachystáme si pánvičku, rozpálíme a až je dno dostatečně zahřáté, tak postupně lijeme na pánvičku malé množství těsta, tak aby nám tvořilo kulaté lívanečky o průměru asi 8-10 cm. Jakmile máme lívanečky připravené můžeme začít s finální úpravou. Nesmíme zapomínat, že „oči jí první“, takže čím lépe bude vypadat finální úprava, tím nám bude i více chutnat. Fantazii se meze nekladou. V našem případě použijeme Bílý jogurt z Valašska, dozdobíme ovocem a můžeme podávat.  Lívanečky si můžete dopřát během celého dne a nemusíte mít výčitky svědomí. Jsou vhodné nejen pro vydatnou snídaní, ale i chutnou svačinku.

 

Jogurtové smoothie

jogurt

Použité suroviny:

  • 100 g čerstvého nebo mraženého lesního ovoce případně můžeme použít jiné
  • 100 ml polotučného mléka 
  • 1 kelímek Bílého jogurtu z Valašska (Mlékárna Valašské Meziříčí)
  • 1 polévková lžíce medu

Postup přípravy:

Borůvky nebo jiné ovoce, mléko, jogurt i med dáme do smoothie makeru a mixujeme, dokud nám nevznikne krásně hladká a jemná tekutina. Pokud chceme, aby bylo smoothie při podávání studené a osvěžující, necháme borůvky zamrazit v mrazničce a jogurt s mlékem vychladit v lednici.

 

Bílý jogurt z Valašska

S nižším obsahem tuku je vyrobený z nejkvalitnějšího mléka z Valašska. Výrobek jemné chuti, který je vhodný pro přímou konzumaci i pro studenou kuchyni. Bílý jogurt je na trhu k dostání v těchto hmotnostech: 150 g, 380 g, 500 g.

Více informací o mlékárně naleznete na: www.mlekarna-valmez.cz.

logo valmez

Reklama