Novinky

Žáby, brouky, hady, hlemýždě – NE!

Čtenářka Datura by do pusy nevzala exotická jídla, ale přiznává, že nutrie jí chutnala. Díky Daturo, já to mám jinak. Postupem času se mi daří ochutnávat různé potvory. Něco je vážně dobré, něco obyčejné a zajímavé jen tím, jak to vypadá. Ale na ty velké černé brouky smažené na oleji s chilli papričkami jsem se ještě neodvážil…

Dobrý den,

že bych měla jídlo, pro které bych vraždila ?  Tak to ne. Jím skoro všechno. Tím skoro myslím rajskou, kterou fakt nemusím a to mě mamka nad ní nechala sedět tři hodiny a stejně jsem ji do pusy nevzala. Jinak to dopadnout ani nemohlo, jsem beran. Druhým jídlem, které bych nesnědla je špenát. A víte proč ? Babička chovala husy a celý dvorek byl poset hromádky „špenátu“. Tak proto.

jj

Doma vařím denně a ráda. Hlavně proto, že hlavní strávník, můj muž.má rád všechno a umí pochválit. Hlavně českou kuchyni. No řekněte, kdo by odolal svíčkové s domácím knedlíčkem a vlastnoručně zavařenými brusinkami ?

jidlo

Nebo knedlo, vepřo a domácí zelíčko.

 Jedinou přílohu, kterou zrovna nemusí jsou kolínka. Těch se prý přejedl na vojně.

Já bych do pusy nevzala žáby, hady, brouky, hlemýždě a podobnou havěť. Jen jednou jsem se nechala nalákat k sousedům, prý na králíčka. Byla to nutrie, ale to mi pro jistotu řekli až druhý den. No musím uznat, byla dobrá.

Na Babicu nekoukám, Pohlreicha můžu, ale ten slovník by mohl zjemnit. Do Prostřeno bych se nepřihlásila. Vařit pro partu lidí, kde každý jí a nejí něco jiného není zrovna jednoduché.

Zdraví Datura  
Text nebyl redakčně upraven


Napište mi: O jídle, pro které byste vraždila, nebo se nechala zabít!

  • Které jídlo milujete?
  • Které nenávidíte?
  • Co u jídla nesnášíte?
  • Co toužíte znova ochutnat?
  • Co byste již nikdy do pusy nevzala?
  • Chtěla jste někdy někoho při jídle uškrtit?
  • Nebo když jste viděla, jak někdo vaří?
  • A je vám Babica sympatický?
  • Nebo jste příznivkyně Pohlreicha?

Na vaše názory, fotky, videa, příběhy, prostě na vše, co vás k tomuto tématu napadne, se těším na redakčním e-mailu:

redakce@zena-in.cz

A jednu z vás kolem 16. hodiny odměním. Zajímavými knihami: Chléb v hlavní roli a Domácím bylinářem.

   
30.08.2012 - Čtenářské příspěvky - autor: Radek Kříž

Komentáře:

  1. [20] diplopeta [*]

    Jídlo vypadá hezky Sml67

    superkarma: 0 31.08.2012, 06:32:59
  2. [19] Trefa [*]

    Trefa:zaby brouky a hady bych asi nejedla.co jsem ale jedla byly nutrie.velice dobre maso.

    superkarma: 0 30.08.2012, 21:46:43
  3. avatar
    [18] haluška [*]

    Jala — #12 ja kačicu pečiem aj 5 hodán a je vždy mäkučká a šťavnatá

    superkarma: 0 30.08.2012, 19:49:37
  4. avatar
    [17] daska59 [*]

    To stehýnko je kouzelný. Musím dávat pozor, abych si neuslintala klávesnici. Pavlov by ze mě měl radost Sml30

    superkarma: 0 30.08.2012, 19:33:46
  5. [16] Saritka [*]

    Fotky jsou pěkné.Sml30

    superkarma: 0 30.08.2012, 18:14:23
  6. avatar
    [15] datura [*]

    heligona — #14 to jo, ale napsal ji tam Radek, asi se mu líbila Sml16

    superkarma: 0 30.08.2012, 17:04:01
  7. avatar
    [14] heligona [*]

    datura — #9 Ten nadpis je přece vyňatá jedna věta z článku Sml80

    1. na komentář reaguje datura — #15
    superkarma: 0 30.08.2012, 16:31:46
  8. avatar
    [13] datura [*]

    Jala — #12 není to tak hrozné, záleží na velikosti a hlavně mám bezva troubu Sml58 to víš, že hodina to nebude Sml30

    superkarma: 0 30.08.2012, 16:17:51
  9. [12] Jala [*]

    Tu kačenku máš, Daturo, nádhernou!

    Kolik hodin ji pečeš?

    1. na komentář reaguje datura — #13
    2. na komentář reaguje haluška — #18
    superkarma: 0 30.08.2012, 15:28:14
  10. avatar
    [11] hubajda [*]

    fotecky jsou velice chutne, take kazdy den varim

    superkarma: 0 30.08.2012, 15:02:23
  11. avatar
    [10] hubajda [*]

    Hanula — #6 tak to bych ja zase nedala

    superkarma: 0 30.08.2012, 15:00:57
  12. avatar
    [9] datura [*]

    haluška — #5 ten nadpis si tam dává Radek sám, v tom já nejedu Sml58

    1. na komentář reaguje heligona — #14
    superkarma: 0 30.08.2012, 15:00:27
  13. [8] DCOlga [*]

    Veškerou "havěď" uvedenou v titulku taky nemusím. Jednou jsem asi 1/2 hodiny koukala na ustřice ve skleničce a stejně jsem nenašla odvahu to sníst.

    superkarma: 0 30.08.2012, 14:40:00
  14. avatar
    [7] Jindriska8 [*]

    Fotečky jídla moc pěknéSml67a žáby,hady a brouky,taky nemusímSml23

    superkarma: 0 30.08.2012, 14:36:51
  15. avatar
    [6] Hanula [*]

    Sml16šneky jsem po dlouhém váhání ochutnala a chutnali mi...

    1. na komentář reaguje hubajda — #10
    superkarma: 0 30.08.2012, 14:13:44
  16. avatar
    [5] haluška [*]

    článok si idem ešte len prečítať, ale bezprostredná reakcia na nadpis:nevieš potom čo je delikatesa a nikdy to nezistíš, pokiaľ neodhodíš predsudky. A idem na ten článok.Sml30

    1. na komentář reaguje datura — #9
    superkarma: 0 30.08.2012, 14:09:53
  17. avatar
    [4] tajnostii [*]

    Jídla vypadají dobřeSml22

    superkarma: 0 30.08.2012, 14:06:46
  18. avatar
    [3] vmarta [*]

    Sml67 lákavé

    superkarma: 0 30.08.2012, 14:03:12
  19. [2] Roland [*]

    Pokrmy vypadají moc báječně a lákavě. Jste určitě dobrá kuchařka.

    superkarma: 0 30.08.2012, 14:01:46
  20. [1] FAXÍK [*]

    krásné a lákavé jídla, hned bych ochutnala Sml59

    superkarma: 0 30.08.2012, 13:59:25

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Dětský pokoj - zařizování, rekonstrukce

Náš tip

Doporučujeme