Čtenářka Datura by do pusy nevzala exotická jídla, ale přiznává, že nutrie jí chutnala. Díky Daturo, já to mám jinak. Postupem času se mi daří ochutnávat různé potvory. Něco je vážně dobré, něco obyčejné a zajímavé jen tím, jak to vypadá. Ale na ty velké černé brouky smažené na oleji s chilli papričkami jsem se ještě neodvážil…

Dobrý den,

že bych měla jídlo, pro které bych vraždila ?  Tak to ne. Jím skoro všechno. Tím skoro myslím rajskou, kterou fakt nemusím a to mě mamka nad ní nechala sedět tři hodiny a stejně jsem ji do pusy nevzala. Jinak to dopadnout ani nemohlo, jsem beran. Druhým jídlem, které bych nesnědla je špenát. A víte proč ? Babička chovala husy a celý dvorek byl poset hromádky „špenátu“. Tak proto.

jj

Doma vařím denně a ráda. Hlavně proto, že hlavní strávník, můj muž.má rád všechno a umí pochválit. Hlavně českou kuchyni. No řekněte, kdo by odolal svíčkové s domácím knedlíčkem a vlastnoručně zavařenými brusinkami ?

jidlo

Nebo knedlo, vepřo a domácí zelíčko.

 Jedinou přílohu, kterou zrovna nemusí jsou kolínka. Těch se prý přejedl na vojně.

Já bych do pusy nevzala žáby, hady, brouky, hlemýždě a podobnou havěť. Jen jednou jsem se nechala nalákat k sousedům, prý na králíčka. Byla to nutrie, ale to mi pro jistotu řekli až druhý den. No musím uznat, byla dobrá.

Na Babicu nekoukám, Pohlreicha můžu, ale ten slovník by mohl zjemnit. Do Prostřeno bych se nepřihlásila. Vařit pro partu lidí, kde každý jí a nejí něco jiného není zrovna jednoduché.

Zdraví Datura  
Text nebyl redakčně upraven


Napište mi: O jídle, pro které byste vraždila, nebo se nechala zabít!

  • Které jídlo milujete?
  • Které nenávidíte?
  • Co u jídla nesnášíte?
  • Co toužíte znova ochutnat?
  • Co byste již nikdy do pusy nevzala?
  • Chtěla jste někdy někoho při jídle uškrtit?
  • Nebo když jste viděla, jak někdo vaří?
  • A je vám Babica sympatický?
  • Nebo jste příznivkyně Pohlreicha?

Na vaše názory, fotky, videa, příběhy, prostě na vše, co vás k tomuto tématu napadne, se těším na redakčním e-mailu:

redakce@zena-in.cz

A jednu z vás kolem 16. hodiny odměním. Zajímavými knihami: Chléb v hlavní roli a Domácím bylinářem.

Reklama