Vaření

Zabijačková topinka

topinka

Suroviny

jelítko nebo jitrnice
olej
cibule
česnek
krajíčky chleba
křen

Postup

Z jelítka nebo jitrničky stáhneme střívka. Na oleji zpěníme pokrájenou cibulku a přidáme buď jitrnici, nebo jelítko. Prohřejeme a dobře promícháme s cibulkou. Vedle si připravíme obvyklým způsobem topinky, potřeme česnekem a masovou směsí. Posypeme čerstvě nastrouhaným křenem.
Podáváme jako rychlou teplou zimní večeři.

Dobrou chuť přeje Elza.

   
07.01.2010 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [14] hubajda [*]

    arminka — #13 ani me ne

    superkarma: 0 14.11.2012, 01:38:51
  2. avatar
    [13] arminka [*]

    jitrnici mám ráda s chlebem, nenapadlo by mi ji dávat na topinku Sml16

    1. na komentář reaguje hubajda — #14
    superkarma: 0 22.09.2012, 23:53:21
  3. avatar
    [12] georga [*]

    ILONESA — #7 Jelítko a jitrničku si občas dopřejeme, na topinku jsme to ještě nezkoušeli.A když máme starý chleba, tak ho slepicím nevyhazujeme, ale děláme si karbanátky. Nikdo nepozná, že jsou ze chleba.Sml67

    superkarma: 0 19.02.2010, 13:23:21
  4. avatar
    [11] Allma [*]

    ILONESA — #7 my když jsme zabíjávali 2x do roka, tak kroupy  a tlačenku žrával pesSml22 teď když není, tak když něco dostanem by se toho, s prominutím užrali

    superkarma: 0 07.01.2010, 22:36:43
  5. avatar
    [10] mio [*]

    Jé a co já bych dala jen za tu obyčejnou topinku z obyčejnýho chleba i bez tý jitrnice (mám bezlepku, tak smůla.., a z toho mýho chleba to není vončo), ale jitrničky a jelítka taky můžem, vždy to vydlabem ze střívek a upečeme v troubě. Když jsem nedávno narazila na bezlepkový jelita a jitrnice v letáku, jak jsem jásala! Jinak zabíjačky, to je moje dětství..Chovali jsme prasátka a já coby předškolní dítko musela pak při této vražedné akci míchat krev.Sml43jak já to nesnášela. Ale pak čuníka si cpát do bříška, to jóóó...

    superkarma: 0 07.01.2010, 21:45:57
  6. avatar
    [9] Eva_CZ [*]

    Neco jako jelita delaj Kubanci, ale mne prijde, ze to je neochucena krev s ryzi a je to hnus. Oslizlej hnus.

    Pak tady dela jelita nejakej debil a dela je silene odporny a prodava otresne predrazeny. Z nouze je obcas koupim, vytlacim, no a prejt zkusim dochutit, ale ....... no proste nic moc. Ceskou zabijacku jsem jedla 1x v zivote, nikdy na to nezapomenu.

    superkarma: 0 07.01.2010, 20:04:12
  7. avatar
    [8] Eva_CZ [*]

    Knedliky delam bajecny, mouky mam, co hrdlo raci, mame tady polskoceskoslovenskoruskou prodejnu. Pajdo, posli recept, krev prej maji Cinani v krame, mrazenou. Sml58

    US mouka je to nejjemnejsi, co si umite predstavit, mnohem jemnejsi nez nase hladka mouka, proste takovej podelanej pudr. Sml31Sml31Sml31Sml31Sml31

    Na jisku a takovy veci kupuju jedinej druh organicky.

    superkarma: 0 07.01.2010, 20:01:40
  8. [7] ILONESA [*]

    To by mě teda nenapadlo ani ve snu dávat jitrnici na topinku, ale může to být docela dobrý. Jitrnici jsem jako dítě nenáviděla a teď , když už nezabíjíme vlastní prasátko si ji musím kupovat. Určitě ta domácí byla stokrát lepší, ale chuť se věkem prostě mění. Nenáviděla jsem i domácí zabijačkovou paštiku, ještě teď si vzpomínám, jak jsem vyhazovala chleba slepicím, pokud byl právě s touto paštikou Sml30.

    1. na komentář reaguje Allma — #11
    2. na komentář reaguje georga — #12
    superkarma: 0 07.01.2010, 12:48:21
  9. avatar
    [6] pajda [*]

    Eva_Fl — #1 dojeď, udělámeSml32Sml32Sml32ale jinak suroviny asi seženeš i u vás - pošlu recepty, jestli chceš. Tedy na jitrničky, krev a kroupy na jelítka asi nebudou...

    superkarma: 0 07.01.2010, 12:27:45
  10. avatar
    [5] maje [*]

    enka1 — #4 nevěř všemu, co slyšíš. a i kdyby, tak v emérice udělaj všechno, co budou chtítSml57Sml57. i knedlíkySml57

    superkarma: -1 07.01.2010, 10:07:26
  11. avatar
    [4] enka1 [*]

    maje — #3 Sml30Nevěřím,prý tam mají jen jeden druh mouky. Něco mezi hladkou a polohrubouSml80.

    1. na komentář reaguje maje — #5
    superkarma: 0 07.01.2010, 09:49:39
  12. avatar
    [3] maje [*]

    enka1 — #2 na floridě uměj všechno. vždyť je to země neomezených možnostíSml57

    1. na komentář reaguje enka1 — #4
    superkarma: -1 07.01.2010, 07:59:41
  13. avatar
    [2] enka1 [*]

    Eva_Fl — #1 To bych nedokázala dokončit - doslova sežráno, než se začne smažit olej na topinky.

    Umí to tam uvás vůbec?

    1. na komentář reaguje maje — #3
    superkarma: 0 07.01.2010, 06:18:57
  14. avatar
    [1] Eva_CZ [*]

    To chciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! Aj bez tech topinek!

    1. na komentář reaguje enka1 — #2
    2. na komentář reaguje pajda — #6
    superkarma: 0 07.01.2010, 00:14:05

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme