Reklama

Když jdete na rozhovor s vedoucí manažerkou jedné z nejnavštěvovanějších restaurací v České republice, čekáte zralou ženu v kostýmku a s přísným pohledem. Mě ale přišla přivítat šestadvacetiletá přátelská slečna, která sršela energií a dobrou náladou. Tak mladá a už šéfová? U McDonald´s prý nic výjimečného. Šanci tu totiž dostane každý.

Markéto, jak dlouho už u McDonald´s pracujete?
Letos jsem tu oslavila desátý rok. Začínala jsem tu v šestnácti letech jako brigádnice. Inzerát McDonald´s byl totiž prvním, na který jsem při hledání brigády narazila. Na odeslanou přihlášku mi odpověděli z pobočky na Florenci, kam mě pozvali na pohovor. Tehdy jsem z toho byla nervózní a připravovala se na to. Čekala jsem záludné otázky a přišla tam zbytečně v křeči. S manažerkou jsme si ale tehdy sedly a proběhlo to v naprosté pohodě. To byl vlastně jediný pohovor, který jsem kdy absolvovala, u společnosti jsem zůstala dodnes.

Na jaké pozici jste začínala?
Nastoupila jsem na pozici zelené placky. Zelenáč znamená zaměstnanec, který připravuje sendviče, vytírá podlahu, zkrátka dělá, co je třeba. Mým cílem bylo vydržet na brigádě přes léto, ale ze dvou měsíců se to protáhlo.

Co vás v této společnosti udrželo?
Zůstala jsem nejen kvůli výdělku, ale hlavně proto, že jsem byla z té práce nadšená. Byla jednoduchá, přinášela mi nové zážitky a také jsem tu poznala skvělý kolektiv. Kdyby mi ale tehdy někdo řekl, že ze mě jednou bude vedoucí, určitě bych mu nevěřila.

marketazukalova

Začínala jste na té nejnižší pozici. Jak se člověk vypracuje až do role vedoucí celé restaurace?
Po dvou letech na pozici zkušeného zaměstnance, tedy „crew“, jsem dostala šanci stát se „crew trenérkou“. To je zaměstnanec, který má na starosti rozvoj ostatních zaměstnanců. Po roce a půl následoval přechod na pozici „floor manažerky“. To je ten úplně základní manažerský post, na němž se učíte vést lidi, provozní úseky a zároveň řešíte produkci a obsluhu zákazníků. Pak už následovaly vyšší manažerské pozice, asistentské pozice a nakonec pozice vedoucí restaurace v Mostecké ulici v Praze. Po půl roce ve funkci jsem pak dostala nabídku stát se vedoucí restaurace v Průhonicích, což je tržebně nejsilnější pobočka v České republice.

To je docela rychlost.
Kdepak, aktuálně McDonald´s nabízí mnohem rychlejší fázi postupu na jednotlivé pozice. Ale tím, že byl můj postup pomalejší, umožnil mi získat spoustu zkušeností, ze kterých teď čerpám, a jsem za to ráda. Prošla jsem spousty pražskými restauracemi, z nichž každá je velmi specifická.

Co vás přesvědčilo, abyste u McDonald´s zůstala tolik let?
Je toho spoustu. Tak třeba kolektiv, jsme tu taková komunita lidí, kteří se vzájemně znají. Na každé restauraci, kterou jsem prošla, jsem si udělala kamarády, se kterými se vídám doteď. I přes to, že tu pracují různé osobnosti, od studentů, přes maminky až po důchodce, tak jsme zdejší atmosférou propojeni. Další věc, která mi na McDonald´s vyhovuje, je, že je tu vše hrozně dynamické. V provozu nezažijete minutu, kdy byste si řekla, že se nudíte. Ale i přes to, že je tu hodně práce, člověk si tu užije spoustu legrace, zábavy.

marketa2

Halloweenská párty na restauraci.

Čím to, že tu pracují tak různorodí lidé?
Kromě jiného je to flexibilní pracovní doba. Co se týče maminek a studentů, tak jsme maximálně otevření. Samozřejmě musí splňovat základní podmínky, jako je minimum pracovních hodin, které po nich chceme. Ale na druhou stranu je pracovní doba čistě na nich. Pokud student může třeba jen v úterý a ve čtvrtek, nemáme s tím problém. Dalším benefitem, který jim tady v Průhonicích nabízíme, jsou svozy z jejich bydlišť. Co se týče maminek, chápeme, že musí končit třeba ve dvě a vyzvednout děti ze školky, nebo že potřebují přijít do práce až na desátou. Těm vycházíme naprosto vstříc. Právě v tom je síla McDonald´s. Je schopen přizpůsobit pracovní dobu a vždy hledá kompromis.

Je pravda, že tu má každý šanci vyrůst v manažera?
Jednoznačně, každý tu má šanci dostat se až na pozici vedoucího. McDonald´s si váží zkušeností, které tu zaměstnanci získají. Na druhou stranu jsou tyto zkušenosti nezbytné, aby se člověk mohl vedoucím stát. Zaměstnanci si také postupně vybudují vztah ke značce, a snadno se pozná, koho práce chytne a dělá ji rád. Je přitom jedno, jestli mu je šestnáct nebo šedesát, což je super. Aktuálně je u nás po manažerech neuvěřitelná poptávka, takže zaměstnanci mají velkou šanci růst.

Takže si tu asi studenti na brigádě osvojí více dovedností, než jak se vyrábí BigMac.
Stoprocentně! Lidi tu získají spoustu zkušeností. Já sama byla překvapená, co člověku McDonald´s dá. Ze začátku jsem se smála, že má pravidlo na všechno, ale časem jsem zjistila, že to všechno vychází z manažerských technik, které jsou ověřené a certifikované. Když jsem nastupovala já, byla jsem introvert. A to samé vidím i na našich brigádnících, kteří přijdou úplně schoulení, jsou si nejistí a mají problém si s námi všemi tykat. Ale brzy se otrkají. Naučí se samostatnosti, získají sociální dovednosti, disciplínu, peníze, organizují si čas. Ono to není nic lehkého, když pracují při škole. Ale připravuje je to do budoucna. Ze začátku je to pro lidi bez zkušeností s prací trochu vojna, dril, ale také neuvěřitelná škola, kterou v budoucnu velmi ocení.

marketa3

Silvestrovská fotka z restaurace.

McDonald´s má asi také celou řadu školení, že ano?
Ano, má velmi dobře podchycený tréninkový systém. V momentě, kdy vidíme v zaměstnanci potenciál, a on sám má také chuť se rozvíjet, připravíme pro něj tréninkový plán. Následují manažerské a doplňkové kurzy, ať už je to na prezentační dovednosti, trénink zaměstnanců, profitabilitu restaurace a tak dále.

Zažila jste nějakého zaměstnance rekordmana, který se vypracoval velmi rychle?
Nejrychlejší rozvoj zaměstnance jsem zažila na pobočce Mostecká. Člověka, který nastoupil na nejnižší pozici, jsme za devět měsíců vytrénovali do pozice floor manažera a do roka už samostatně vedl směny ostatních zaměstnanců. V jaké firmě se vám podaří stát se během jednoho roku manažerem? A tuto možnost mají i naši brigádníci. Třeba ještě v době, kdy končí školu, už mohou být manažery. To se v životopisu pěkně vyjímá!

Vy sama také ještě studujete?
Dokončuji Vysokou školu ekonomickou v Praze, Fakultu informatiky a statistiky na oboru informační technologie a systémy. Ale neplánuji, že se tím budu jednou aktivně živit. Nedovedu si představit, že bych seděla osm hodin u počítače.

Jak to při své manažerské pozici zvládáte?
Zvládat se to dá, ale jen díky tomu, že mi McDonald´s udělal obrovský ústupek. I jako vedoucí pobočky se stovkou lidí mohu být zaměstnaná na zkrácený úvazek a plánovat si flexibilně pracovní dobu.

marketa1

Hospitality Day, den vstřícnosti k zákazníkům a zaměstnancům.

Nesetkáváte se ale s tím, že někteří lidé McDonald´s odsuzují jako nezdravý?
Ano, je to trochu démonizované, ale nesouhlasím s tím! Samozřejmě, vyvážená strava je základ života. Člověk nemůže jíst od rána do večera to samé. To ale platí o každém jídle, je třeba ho balancovat. Já sama se například na vysoké škole setkala s názory, že do kuřecích nugget meleme i kosti, což je naprostý nesmysl. McDonald´s má kvalitní suroviny a vždycky měl. Od začátku máme stoprocentní hovězí, české dodavatele, pravá vajíčka, čisté kuřecí maso v nuggetkách... Jen bylo třeba dostat to více do povědomí zákazníků, kteří tomu často nevěří. Proto vznikly například projekty Na rovinu, nebo mcdonalds360.cz, ve kterém se snažíme co nejvíce otevřít kuchyň lidem, protože nemáme co skrývat. Ale jsou fámy, které jen těžko vymýtíte. Proto se snažíme jít mezi lidi, a ukázat jim, jak to je ve skutečnosti.

A vy sama se u vás v restauraci stravujete, nebo si s sebou obědy nosíte?
Samozřejmě, z devadesáti procent obědvám tady. Mám své oblíbené stálice jako je Royal cheeseburger, ale teď mě nadchla naše novinka - Maestro BBQ, což je něco, co jsme ještě neměli. Na tom teď ujíždím. Ale ano, občas si přinesu i něco z domova, člověk to musí střídat.

Vzpomínáte si vůbec ještě, kdy jste si v McDonald´s objednala poprvé?
To bylo s mojí mámou. Bylo mi asi osm let a objednala mi samozřejmě Happy Meal s kuřecími nuggetkami. Dodnes si pamatuji i na hračku, kterou jsem tam měla. To člověk nikdy nezapomene. Pro děti je oběd v McDonald´s zážitek, jsou nadšené a strašně prožívají, jako hračku jim dáme, jestli už ji nemají. Když si vzpomenu na své dětství, tak je naprosto chápu. Snažíme se přitom vyjít vstříc i rodičům, kteří je sem na jídlo vezmou, ale právě nemají hlad. Pro ně je tu připraveno McCafé, kde si mohou objednat třeba jen kávu a zákusek.

marketa4

Foto z McDonald´s squashového turnaje, což je oblíbený firemní sport.

Je pravda, že se zákazníci u McDonald´s najedí stejně v Česku jako třeba ve Francii?
Každá země má svá specifika. Například v Anglii mají své velké snídaně, párečky a tak dále. Ve Francii mají zase své lehčí bagety. I v Česku máme speciální produkt – Maestro burger, kde je české hovězí maso. Ale jinak jsou základ a postupy pořád stejné. Jsme jeden McDonald´s s jedním know how. Když jsem teď byla na dovolené v Rakousku, nemohla jsem vynechat ani místní Mekáče, a maximálně jsem objevila jen drobné změny v designu. Ale postupy výroby zůstaly stejné. Na tom stavíme.

V současné době tu ale jedna změna je. Snažíme se dát prostor zákazníkům, aby si mohli své oblíbené burgery upravovat tím, že nějaké suroviny uberou nebo přidají. Projekt takzvané „Customizace burgerů“ už začíná fungovat v šesti restauracích v České republice. Cílem konceptu Nové generace je, aby zákazník dostal vše čerstvé a podle objednávky, ale zároveň aby měl možnost ve všech našich pobočkách v budoucnu sestavit si všechny naše produkty tak, jak mu to vyhovuje. A musím říct, že se to zákazníkům líbí.

Kdybyste celé to naše povídání měla shrnout, v čem je vám McDonald´s sympatický?
Asi v tom, že dá šanci každému. To přesně vystihuje filozofii McDonald´s. Jak už jsem říkala, kdybyste mě znali na začátku, byla jsem typický introvert, který koukal do země, měl problém všem tykat a sotva se s někým bavil. A samozřejmě jsem i dělala chyby. Ale moji nadřízení viděli, že chci růst, a dali mi šanci.

Zdroj foto: archiv Markéty Zukalové