Vaření

Wolfgang Otto - Když se povolání snoubí s vášní

Za zvučným jménem Wolfganga Otty se skrývá nejen velice sympatický muž, ale také nepochybně výjimečná osobnost. Vzhledem k tomu, čím se Wolfgang živí, by málokdo uvěřil, že býval vegetariánem. Wolfgang Otto je totiž prvním německým sommeliérem specializujícím se na maso. Společně se svými bratry Michaelem a Stephanem je také spolumajitelem firmy Otto Gourmet.

Wolfgang Otta

Bratři distribuují maso nejvyšší kvality – pyrenejské jehněčí a hovězí wagyu. Na samém začátku však ani Otto ani jeho bratři neměli žádnou zkušenost s podnikáním v tomto oboru. Dohromady je svedla především vášeň pro kvalitní maso a chuť pracovat společně.

Wolfgangův bratr Stephan dříve pracoval v New Yorku jako konzultant. Na jednom večerním grilování s obchodními partnery ochutnal steak z japonského plemene skotu wagyu a byl jedinečností chuti tohoto masa natolik ohromen, že se svými bratry začal ihned vymýšlet, jak ho začít dovážet do Evropy. Po osmi letech důsledné práce se bratři stali leadery na trhu a dodavateli masa wagyu do nejdražších evropských restaurací. Jen v Německu maso dodávají do 2000 restaurací, z nichž některé jsou oceněné dokonce Michelinskou hvězdou.

Wolfgang Otto mimo marketingu firmy Otto Gourmet vede i přednášky a odborné semináře pro šéfkuchaře a zaměstnance v gastronomii z celé Evropy a předává jim své nevyčerpatelné zkušenosti z oboru ve spolupráci s firmou Weber Stephen. Wolfgang si je velice dobře vědom toho, že maso má svá specifika. Klade důraz především na kvalitu a původ masa. „Je třeba si uvědomit, že jídlo má vliv na naše zdraví,“ dodává. Téměř každé jeho slovo je doprovázeno výraznou gestikulací, ze které je patrné, že si je jistý v kramflících. Nepůsobí agresivně a pomocí svého charisma dokáže publikum přesvědčit o pravdivosti toho, co říká. Wolfgang osvětu o mase šíří i směrem ke spotřebitelům, které nabádá, aby se více zajímali o původ masa, tedy o to, kde a jak bylo zvíře chováno a čím bylo krmeno. Neméně důležitý vliv na produkci kvalitního masa má i genetika a věk poraženého zvířete. Je to stejné jako s vínem, kde každá odrůda má svou specifickou chuť.

V České republice je v současné době bohužel velmi málo těch, kteří se o kvalitu masa skutečně zajímají. Protože chuť a jemnost masa vynikne jen při jeho správné úpravě, i firma Weber-Stephen zabývající se grilováním, výrobou grilů a grilovacího příslušenství věří, že se tento pohled na věc brzy změní. Weber-Stephen se zároveň snaží grilování zjednodušit a zpřístupnit všem, jak těm náročnějším, tak i dosud grilováním nepolíbeným konzumentům masa.

Ing. Aneta Baklová

   
15.05.2013 - Vaření - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. avatar
    [8] arminka [*]

    ... dobré informace Sml16

    superkarma: 0 02.06.2013, 22:26:56
  2. avatar
    [7] arminka [*]

    bleblemcy — #6 Sml30Sml30bůh ví na co myslíšSml30

    superkarma: 0 02.06.2013, 22:24:58
  3. avatar
    [6] bleblemcy [*]

    Už jsem asi hodně unavená namísto „pyrenejské jehněčí a hovězí wagyu“ jsem četla „hovězí waginu“

    1. na komentář reaguje arminka — #7
    superkarma: 0 28.05.2013, 21:52:34
  4. avatar
    [5] terezalah [*]

    slyším prvně

    superkarma: 0 24.05.2013, 14:56:58
  5. [4] Danulka K. [*]

    Čtu o bratřích poprvé, ponaučila jsem se.

    superkarma: 0 15.05.2013, 15:26:21
  6. [3] jithule [*]

    zajímavé informace

    superkarma: 0 15.05.2013, 12:23:03
  7. avatar
    [2] Jindriska8 [*]

    marde — #1 souhlasímSml16

    superkarma: 0 15.05.2013, 08:42:18
  8. avatar
    [1] marde [*]

    Kvalita a zpracování je základ každého jídlaSml16

    1. na komentář reaguje Jindriska8 — #2
    superkarma: 0 15.05.2013, 07:38:31

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?
Anketa pro maminky

Náš tip

Doporučujeme