Už delší čas kuře s převahou válcuje ostatní druhy masa na našem jídelníčku. Poradíme vám pár triků, aby vám ještě víc chutnalo.

• Sůl, koření a kořenící směsi napřed smíchejte s máslem nebo olejem, a teprve potom vzniklou hmotu natírejte na maso ze všech stran
• Kuřecí maso získá úžasnou vláčnost, pokud je necháte přes noc marinovat v bílém jogurtu s trochou citronové šťávy
• Při pečení celého kuřete se zbavíte pachu z břišní dutiny tak, že do ní vložíte svazek petrželky či jiných bylinek
• Lahůdkový „šmak“ kuřeti dodáte tím, že ho pod kůži´prošpikujete tenkými plátky anglické slaniny, stejně můžete postupovat s cibulkou či česnekem

Máte nějaký speciální recept na drůbež, který když vyzkoušíme, už nikdy nebudeme chtít kuře připravovat jinak? Sem s ním!

Reklama