Vaření

Vyzkoušeno: Uzené maso v listovém těstě se špenátem

Velikonoce se blíží a my jsme pro vás nachystali skvělý recept, který můžete využít na Velikonoce. Tento recept jsme vyzkoušeli v rámci naší vařící akce v pražské Chefparade. Uzenou pečeni nám pro testování dodalo řeznictví Globus.

 Náš recept:

uzené

  • 750 g uzeného masa, ideálně uzenou pečeni
  • Balíček listového těsta
  • 250 g čerstvého špenátu
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibuli nebo šalotku
  • 150 g anglické slaniny na plátky
  • Sůl a pepř
  • Vejce na potření
  • Trocha oleje

V pánvi si na trošce oleje opečte česnek a cibuli. Restujte společně asi pět minut.

Přidejte očištěný špenát. Krátce společně opékejte. Špenát by měl pouze zavadnout, měla by mu zůstat hezky zelená barva. Před odstavením z plotny ochuťte solí a pepřem.

uzené

Listové těsto si rozbalte. Ideální a nejrychlejší je používat již rozválené. Je s ním méně práce. Na listové těsto rozprostřete plátky anglické slaniny. Na ni dejte vychladlý špenát a doprostřed položte uzené maso.

Zabalte do těsta, pořádně uzavřete oba konce a spojte, aby v průběhu pečení nevytékala šťáva ven.

uzené

Potřete rozšlehaným vejcem a vložte do trouby rozehřáté na 170 °C. Pečte dozlatova.

Uzené patří k velikonoční tabuli. Jak vybrat dobré uzené? My jsme měli možnost vyzkoušet uzenou pečeni z řeznictví Globus. Více na www.globus.cz

uzené

Proč je uzené maso z Globusu tak dobré?

Řezníci maso nakládají do láku, se solí a kořením. Poté putuje rovnou do udírny – před uzením ho nevaří. Díky tomu si zachovává svou přirozenou plnou masitou chuť. Udí se zásadně na bukovém dřevě, které masu dodává charakteristickou vůni a správné aroma. Před konzumací je potřeba uzené maso tepelně upravit. Ideálně na páře, která nejlépe udrží jeho šťavnatost, a to cca 1 hodinu dle velikosti kusu. Finálním výsledkem je pak vskutku šťavnaté, voňavé uzené maso vynikající chuti, po kterém se bude olizovat nejeden koledník.

Velikonoční nádivka:

V řeznictvích hypermarketů Globus pro vás ve speciální sváteční nabídce připravili i tradiční velikonoční nádivku plnou tohoto šťavnatého uzeného masa. Vyzkoušejte!

uzené

 

Globus

Maso a uzeniny z řeznictví Globus – Vždy kvalitní a čerstvé

V zázemí každého hypermarketu Globus máme vlastní řeznictví. Proto vám každý den nabízíme čerstvé a kvalitní maso, pouze od osvědčených dodavatelů a našimi řezníky zpracované do kuchyňské úpravy. Při vlastní výrobě uzenin postupují naši řezníci podle tradičních receptur a pracují bez zbytečné chemie. I díky tomu nabízíme nejširší sortiment bezlepkových uzenářských výrobků.

 

   
07.03.2016 - Vaření - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. avatar
    [6] AmeA [*]

    Sml16Sml16Sml47

    superkarma: 0 07.03.2016, 22:38:27
  2. avatar
    [5] Lídy [*]

    Když chci uzené, tak ho kupujeme jedině v Globusu. Souhlasím, že tam je opravdu nejlepší. Ale nádivku jsem tam nikdy nekoupila, takže díky za tip!

    superkarma: 0 07.03.2016, 20:32:49
  3. [4] Rikina [*]

    "Globusová" nádivka byla vždycky dobrá, každý rok se na ni těším, a to si kvůli tomu musím udělat výlet 60 km, neb u nás "na vsi" jsou sice nejrůznější superhypermarkety, ale všechny jiné, jen ne Globus. Sml15 A maso tam mívají taky kvalitní, uzené i jiné Sml67

    superkarma: 0 07.03.2016, 11:42:12
  4. avatar
    [3] vladka321 [*]

    Tento recept dělám, avšak bez česneku (alergie) a bez anglické slaniny, poněvadž toho tuku je tam již dost (listové těsto i samotné maso) Sml16

    superkarma: 0 07.03.2016, 10:32:06
  5. [2] bobani [*]

    to by mě zajímalo

    superkarma: 0 07.03.2016, 09:38:31
  6. [1] Boros [*]

    V našem Globusu mají maso a jeho produkty vynikající, nádivku měli i loni a byla dobrá.

    superkarma: 0 07.03.2016, 07:03:51

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?
Anketa pro maminky

Náš tip

Doporučujeme