Bulvár

Vyzkoušeno: Učte se, takhle čepuje pivo abstinent!

Nedávno mě kamarádi poprosili, jestli bych jim nepomohl při jednom leteckém dni v občerstvení. Bude to jistě zajímavá zkušenost, řekl jsem si a pomoc přislíbil. Užil jsem si to báječně - zopakoval jsem si totiž, jak se čepuje pivo!

Jsem abstinent a vegetarián, přes to se nebráním z tohoto hlediska adrenalinovým zážitkům. Nedávno se mi naskytla příležitost, vypomáhat v občerstvení při jednom leteckém dni. Kamarádi totiž vlastní brněnskou restauraci Varna (pozor malá skrytá reklama: www.restauracevarna.cz - nic jste neviděli), která sem tam vyjíždí na různé akce. A tak jsem šel.

Moře lidí, drobný zmatek a problémy s pěnou

Na místě samotném jsem dostal přidělenou pípu, která měla původně sloužit k čepování Kofoly - přeci jako abstinent nebudu čepovat pivo! Jenže se ukázalo, že na Kofolu je potřeba jiné zakončení a tak jsem vyfasoval soudek s desítkou. Nu, co abstinent nadělá. Kdysi pradávno jsem dělal brigádu v hospodě a asi 4 piva v životě už natočil, též jsem si natočil jedno v rámci reportáže, kde jsem zkoušel být pinglem, tak jsem se do úkolu vrhl směle...

Pivo

Z počátku jsem trochu bojoval s pěnivostí, ale pak mi jeden z dalších výčepních ukázal páčku, kterou se pěnění dá trochu zregulovat. Pak už to šlo samo...

Pivo

Čepovat pěkně po skle (v mém případě po plastu - právě kvůli pěnění) a na závěr stříknout navrch trochu pěny posunutím páky na druhou stranu. Pěkné škopek jsem natočíl, což?

Pivo

Nový trik, který jsem se naučil, bylo odhazování přebytku pěny do druhého půllitru - hlavně když narazíte sud, tak se pěny hned tak nezbavíte.

Po pivečku k masu

Náš stánek byl trochu opuštěný, tak se mi naskytla příležitost, jít prodávat klobásy a steaky. Pro vegetariána skutečná výzva! Což o to, prodávám rád, mám na to speciální skill, kterému říkám „trhovní, vyřvávací“, ale vychvalovat maso, to byl z počátku drobný oříšek.

Nakonec jsem to ale zvládl a náš gril měl jednu z nejlepších tržeb. Myslím, že nejpovedenější (samozřejmě vymyšlený) prodejní tah byl, když jsem kolemjdoucí lákal na našeho kuchaře, údajného bratra Zdeňka Pohlreicha, Míru.

Klobasy

Ke klobáskám jsme samozřejmě měli i trochu chleba...

Chleba

Co říct závěrem - domů jsem dorazil unavený jako Alík po celodení honitbě. Na akci přišlo kolem devíti tisíc hladovců, tak se není co divit. Pocit z dobře vykonané práce byl báječný a vyzkoušel jsem si věci, které si vegetarián a abstinent jen tak nezkusí!

Čtěte také...

Vyzkoušeno:

   
25.06.2012 - Společnost - autor: Jakub D. Kočí

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [33] Jarkkka [*]

    Když je výčepní abstinent, aspoň ho to neláká upíjet Sml16

    superkarma: 0 16.12.2012, 18:06:46
  2. [32] besiktas [*]

    Máte pravdu, že natočit poctivé pivo vyžaduje pořádný cvik. Myslím si, že po chvíli cviku to zvládne každý. Já už si dokonce pořídil výčepní zařízení přímo domů a točím si to vždy létě na zahradě Sml30 určitě doporučuji! :)

    superkarma: 0 23.11.2012, 23:40:01
  3. [31] Reni [*]

    Jen pivko bych si dala, jinak nic. Sml23

    superkarma: 0 25.06.2012, 22:27:12

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [30] cibulicka [*]

    Omluva,místo K mšlo být LSml79Sml79

    superkarma: 0 25.06.2012, 22:26:23
  2. avatar
    [29] cibulicka [*]

    Ty buřty na sluníčku,no nevím,jak by mi pak bykoSml80

    superkarma: 0 25.06.2012, 22:25:39
  3. avatar
    [28] kqkkatka [*]

    waw to je chleba  za päť várok   ale mal byt v debničkách!!!

    superkarma: 0 25.06.2012, 22:13:44
  4. avatar
    [27] ladouch [*]

    Pivečko to bych si dala a máš dobrou míru.Sml58Sml58

    superkarma: 0 25.06.2012, 19:58:34
  5. avatar
    [26] ekleinovka [*]

    Taky jsem se učila čepovet - při prohlídce Gambrinusu - kohout Baroko - pro ty,co to uměj a ten pro ,,blbý",jak nám bylo řečeno,který má většina restauracíSml30Sml30Sml30

    superkarma: 0 25.06.2012, 18:57:12
  6. avatar
    [25] marianaant [*]

    Do Varny jsem chodila na obědy z práce, ale to už je mnoho let zpět. Vařili tam moc dobře.Sml16

    superkarma: 0 25.06.2012, 15:30:38
  7. avatar
    [24] enka1 [*]

    Lukáš Čejka — #21 To je fakt, zase se všude snadno protáhnuSml54

    superkarma: 0 25.06.2012, 14:26:13
  8. avatar
    [23] ondrasek74 [*]

    Vychvalovat maso a klobásy bych také nemohla, asi bych neskousla ani je prodávat.

    superkarma: 0 25.06.2012, 13:08:27
  9. [22] Trefa [*]

    Trefa:hned bych si dala jedno cepovane.ta trocha chleba by me stacila na cely rok.

    superkarma: 0 25.06.2012, 12:49:29
  10. avatar
    [21] Lukáš Čejka [*]

    enka1 — #20 ja ti verim, ty se nedas Sml54

    1. na komentář reaguje enka1 — #24
    superkarma: 0 25.06.2012, 12:26:04
  11. avatar
    [20] enka1 [*]

    Lukáš Čejka — #19 Sml30Aby tam nebyl moc velkej nával, silnější mě snadno odstrčíSml15

    1. na komentář reaguje Lukáš Čejka — #21
    superkarma: 0 25.06.2012, 12:16:04
  12. avatar
    [19] Lukáš Čejka [*]

    enka1 — #16  to nezvedas sud, to se jen ulozis primo pod pipu Sml54

    1. na komentář reaguje enka1 — #20
    superkarma: 0 25.06.2012, 11:29:48
  13. [18] petulka132 [*]

    Mě se líbí ta "trocha" chleba Sml24

    superkarma: 0 25.06.2012, 11:28:18
  14. avatar
    [17] hubajda [*]

    šikula natocit pivo to je kumšt

    superkarma: 0 25.06.2012, 11:16:22
  15. avatar
    [16] enka1 [*]

    Lukáš Čejka — #15 Ten já neuzdvihnuSml15

    1. na komentář reaguje Lukáš Čejka — #19
    superkarma: 0 25.06.2012, 11:15:14
  16. avatar
    [15] Lukáš Čejka [*]

    Jindriska8 — #6 nebo ze sudu - kdyz ma jo zizen Sml57Sml54

    1. na komentář reaguje enka1 — #16
    superkarma: 0 25.06.2012, 11:11:37
  17. [14] babočka12 [*]

    Hanula — #13 tak jdem na jedno...Sml16Sml67....taky bych si dala..Sml30

    superkarma: 0 25.06.2012, 11:02:39
  18. avatar
    [13] Hanula [*]

    Sml16hned bych si to pivko dala....

    1. na komentář reaguje Juričková — #14
    superkarma: 0 25.06.2012, 10:31:01
  19. avatar
    [12] Věrulinka [*]

    Natočit pivo na tzv. ,,na šnit", a správnou míru, to umí málo kdo dneska.

    Jakube umíš viditelně Sml59Sml67

    superkarma: 0 25.06.2012, 09:30:08
  20. [11] cilani [*]

    Jindriska8 — #10 tak ti si obvykle nosí své krygle, ne?

    superkarma: 0 25.06.2012, 09:07:42
  21. avatar
    [10] Jindriska8 [*]

    cilani — #9 To máte pravdu,ale znám pivaře,kteří jedině ze skla. enka1 — #8

    1. na komentář reaguje cilani — #11
    superkarma: 0 25.06.2012, 08:51:55
  22. [9] cilani [*]

    Jindriska8 — #6 to by to pivo na takovéhle akci muselo být hodně drahé, aby se zaplatily ty štucky, co by lidi nevracely..

    1. na komentář reaguje Jindriska8 — #10
    superkarma: 1 25.06.2012, 08:47:37
  23. avatar
    [8] enka1 [*]

    Jindriska8 — #6 Jenže sklo na takovýchhle podnicích, výstavištích, festivalech je dosti ožehavá věcSml24

    1. na komentář reaguje Jindriska8 — #10
    superkarma: 1 25.06.2012, 08:46:04
  24. avatar
    [7] enka1 [*]

    Jakub D. Kočí — #5 VěřímSml22

    Jakube, prosím, vyhlaš ty Havlovy děti. Mě by strašně zajímalo, jestlis myslel prezidenta nebo jeho otce

    superkarma: 0 25.06.2012, 08:44:24
  25. avatar
    [6] Jindriska8 [*]

    Čepovat pivo do plastu?Znalec piva pije pouze ze skla!

    1. na komentář reaguje enka1 — #8
    2. na komentář reaguje cilani — #9
    3. na komentář reaguje Lukáš Čejka — #15
    superkarma: 0 25.06.2012, 08:40:38
  26. avatar
    [5] Jakub D. Kočí [*]

    blesksoft — #4 enka1 — #1 Jasně, stojí tam páně kuchař a cloní klobáskám ve výhledu ku Slunci. Náhodou byly (co jsem slyšel) moc šmakózní. Sml22

    1. na komentář reaguje enka1 — #7
    superkarma: 0 25.06.2012, 08:39:56
  27. avatar
    [4] blesksoft [*]

    to je stín na těch klobáskách jinak vypadají moc dobře

    1. na komentář reaguje Jakub D. Kočí — #5
    superkarma: 1 25.06.2012, 08:05:05
  28. avatar
    [3] átéčko [*]

    Tak tam bych si taky nepochutnalaSml23Sml30

    superkarma: 0 25.06.2012, 07:49:37
  29. [2] lidicka [*]

    No ty klobásy se moc nepovedly- jsou nějaké přičmoudlé...A jinak každá zkušenost co se týká práce je dobráSml22

    superkarma: 0 25.06.2012, 06:27:07
  30. avatar
    [1] enka1 [*]

    Sml16Sml67

     Doufám, že přes klobásy je vržen stín, takovou černotu bych nezvládla sníst asi ani já

    1. na komentář reaguje Jakub D. Kočí — #5
    superkarma: 0 25.06.2012, 06:06:05

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme