Partnerem naší akce byly luštěniny a rýže od značky Menu Gold www.lafood.cz a www.menugold.cz. Tento recept můžeme doporučit, bylo to výborné! 

Recept:

  • 4 lžíce kokosového tuku
  • 2 velké cibule
  • 5 stroužků česneku
  • kousek zázvoru
  • 2 lžíce koření garam masala
  • 4 lžičky mletého římského kmínu
  • 4 lžičky koriandru (koření)
  • 4 lžičky sladké papriky
  • 2 lžičky kurkumy
  • 1 lžička cayennského pepře
  • 800 g drcených rajčat v plechovce
  • 600 g kokosového mléka v plechovce
  • 3 hrnky červené čočky Menu Gold
  • 2 lžičky soli
  • čerstvý koriandr na posypání
  • rýže basmati Menu Gold


Ve velkém hrnci rozehřejte kokosový tuk a opékejte na něm najemno nakrájenou cibuli, pět minut.
Přidejte česnek a špetku soli. Promíchejte. Přidejte nastrouhaný čerstvý zázvor, koření a opékejte půl minuty.
Do hrnce přidejte rajčata, kokosové mléko, velice dobře promíchejte a pod pokličkou vařte pět minut. Poté rozmixujte. Vsypejte čočku, osolte a vařte asi 20 minut. Pokud máte pocit, že v hrnci chybí tekutina, přilijte trochu vody.
Až je čočka měkká, podávejte s rýží a posypané čerstvým koriandrem.


Naše články:

 
Salát s čočkou beluga a kachními prsy
Vepřová panenka s bulgurem a quinoou
Stravování v chladných měsících má svá specifika
Znáte dobře bulgur?
Jak se vyznat v luštěninách? Které a jak prospívají vašemu tělu?
Redukce bez „jojo efektu“ s využitím tukožroutských potravin
Vyzkoušejte ideální a lehce stravitelnou Quinou
Čarujeme s rýží: Víte, jaké druhy rýže jsou vhodné na rizoto či jako příloha?

Reklama