Sýrový quiche s hruškou

Ingredience na těsto:

  • 170 g hladké mouky
  • hrubá mouka na vymazání formy
  • 100 g změklého Jihočeského másla + máslo na vymazání
  • 50 g nastrouhaného Primatoru
  • 1 vejce
  • 2 špetky soli

Ingredience na náplň:

  • 2 kelímky Jihočeského cottage
  • 3 ks hrušky
  • 1 porce Jihočeské Zlaté nivy
  • rukola na ozdobu
  • sůl
  • čerstvý pepř

Postup:

Smícháme hladkou mouku, máslo, nastrouhaný Primator, vejce, sůl a vytvoříme hladké těsto. Těsto by nemělo lepit, pokud bude příliš suché, přilijeme trochu Jihočeského čerstvého mléka. Vláčné těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme jej hodinu odpočívat v lednici.

Odpočinuté těsto vyválíme do požadovaného tvaru a přendáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy či na plech. Vidličkou propícháme těsto a pečeme jej při 180 stupních Celsia cca 8 minut.

Na teplý korpus rozprostřeme Jihočeský cottage, dle chuti osolíme a opepříme, poklademe na plátky nakrájenými hruškami a zasypeme nastrouhanou či nadrobenou Jihočeskou Zlatou nivou.

Quiche dáme na 15 minut zpět do trouby a pečeme při stejné teplotě. Po této době by měly hrušky mít zlatavou barvu. Po vyndání ozdobíme rukolou a podáváme.

Inspiraci najdete na www.madeta.cz.

Přečtete si také:

Reklama