Lukana

Na naší akci v pražském kuchyňském studiu Chefparade jsme se čtenářkami a bloggerkami vyzkoušeli tento recept. Partnerem akce byla značka oblíbených olejů Lukana  www.lukana.cz.

Jak udělat chutný salát s křupavými šalvějovými listy?

Lukana

  • 5 šalvějových lístků
  • 100 g vlašských ořechů
  • 1 jablko nakrájené na tenké plátky
  • ledový salát, případně směs listových salátů

ZÁLIVKA

  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička bílého vinného octu
  • špetka soli
  • pepř
  • 1 lístek šalvěje nadrobno nasekaný
  • 4 lístky šalvěje na ozdobu

Na pánvi nasucho orestujeme vlašské ořechy, asi 3 minuty na střední stupeň, přidáme lístky šalvěje natrhané na kousky a plátky jablek. Opékáme asi 7 minut, až jablíčka začnou chytat zlatou barvu.

Lukana

Na zálivku dobře smícháme všechny ingredience. 4 zbylé lístky šalvěje osmažíme nasucho na pánvi.

 

Zajímavosti o olejích Lukana na www.lukana.cz

Využití olejů Lukana v kuchyni, naše doporučení:

Řepkový olej je vhodný na smažení, fritování, pečení či grilování, vydrží vysokou tepelnou úpravu, přepaluje se až při 200°C , pro smažení je tak nejideálnější volba.

Slunečnicový olej je vhodný především pro studenou kuchyni. Hodí se k přípravě majonéz, dipů, dressingů, nebo zálivek, vydrží však tepelnou úpravu do 180°C, můžete ho tedy klidně použít i na pečení.

Rostlinný olej je směsí slunečnicového a řepkového oleje, hodí se především do těst, a je tak skvělým pomocníkem pro sladké i slané pečení.

Všechny oleje jsou BEZ užití geneticky modifikovaných potravin (non GMO)

Reklama