.

Vyzkoušeno: Mlýnek na různé typy obilnin a luštěnin

Testy

Vyzkoušeno: Mlýnek na různé typy obilnin a luštěnin

Na naší redakční akci spojené s vařením a pečením jsme mohli vyzkoušet skvělý robot ETA Gratus a nový nástavec – mlýnek s mlecími kameny od značky ETA. Pokud milujete raw stravu, zajímáte se o zdravý životní styl a jídelníček, jíte rádi dobré a zdravé suroviny, pak takový pomocník určitě bude přínosem ve vaší kuchyni. Dnes již není problém si koupit zrna, jaká potřebujete pro zvolený pokrm. Umlít si můžete i řadu luštěnin jako je čočka, hrách, cizrna. My jsme na akci vyzkoušeli umlít hrách a pohanku – skvěle se hodí pro pečení.

mlýnek

Byli jsme překvapení, jak je to jednoduché a příjemné. Není to vůbec „velká akce“, jak si mnozí myslí a odůvodňují tím náročnost domácího zpracování čerstvě namleté mouky. Mlýnek velmi rychle vše umele a mouku můžete hned zpracovat. Byli jsme nadšení z pečeného chleba s žitnou moukou, ze sušenek z pohankové mouky a ze slaných krekerů z mletého hrachu.

Mlýnek obstál na jedničku! Jakou zkušenost s ním má Elly, naše redaktorka vaření a foodblogerka Bohyně kuchyně?

/users/1/galerie/files/img/PR/20_4_2017_1/middle_Hera-71.jpg
/users/1/galerie/files/img/PR/20_4_2017_1/middle_Hera-49.jpg
/users/1/galerie/files/img/PR/20_4_2017_1/middle_Hera-62.jpg
/users/1/galerie/files/img/PR/20_4_2017_1/middle_Hera-31.jpg
/users/1/galerie/files/img/PR/20_4_2017_1/middle_Hera-22.jpg
/users/1/galerie/files/img/PR/20_4_2017_1/middle_Hera-63.jpg
/users/1/galerie/files/img/PR/20_4_2017_1/middle_Hera-40.jpg
/users/1/galerie/files/img/PR/20_4_2017_1/middle_Hera-36.jpg
/users/1/galerie/files/img/PR/20_4_2017_1/middle_Hera-59.jpg
/users/1/galerie/files/img/PR/20_4_2017_1/middle_Hera-13.jpg
/users/1/galerie/files/img/PR/20_4_2017_1/middle_Hera-61.jpg
/users/1/galerie/files/img/PR/20_4_2017_1/middle_Hera-21.jpg
/users/1/galerie/files/img/PR/20_4_2017_1/middle_Hera-48.jpg
/users/1/galerie/files/img/PR/20_4_2017_1/middle_Hera-23.jpg
/users/1/galerie/files/img/PR/20_4_2017_1/middle_Hera-60.jpg
/users/1/galerie/files/img/PR/20_4_2017_1/middle_Hera-33.jpg
/users/1/galerie/files/img/PR/20_4_2017_1/middle_Hera-32.jpg
/users/1/galerie/files/img/PR/20_4_2017_1/middle_Hera-12.jpg
/users/1/galerie/files/img/PR/20_4_2017_1/middle_Hera-3.jpg
/users/1/galerie/files/img/PR/20_4_2017_1/middle_Hera-2.jpg
/users/1/galerie/files/img/PR/20_4_2017_1/middle_Hera-4.jpg
/users/1/galerie/files/img/PR/20_4_2017_1/middle_Hera-7.jpg
/users/1/galerie/files/img/PR/20_4_2017_1/middle_Hera-1.jpg
 

Co díky takovému mlýnku všechno můžeme upéct?

Když máte doma mlýnek na obilí, tak upečete kvalitní a hodnotné pečivo z čerstvě namleté celozrnné mouky. Ocení ho také celiaci, kteří si namelou mouku z bezlepkových surovin. Hrachovou, pohankovou, rýžovou. Tyto mouky jsou v obchodě často dost drahé a domácí výroba vyjde mnohem levněji. Mám doma tento mlýnek a používám ho několikrát do týdne. Namelu si vždycky jen tolik mouky, kolik potřebuji do receptu, aby byla mouka vždycky čerstvá. Dá se velice snadno rozebrat a v balení je k němu i praktický kartáček, kterým mlecí kameny krásně a důkladně očistíte. Takže za mě super!

Spokojené s ním byly i naše čtenářky a blogerky, které byly na naší akci a mohly ho hned vyzkoušet a namlít si mouku do receptu. Podívejte se na naše fotky a video z akce.

 

 

Mlýnek ETA002896010 je kompatibilním příslušenstvím k robotům Gratus (ETA 0028) a Gustus (ETA 0128) . S jeho pomocí si tak rychle umelete kvalitní domácí mouku z různých druhů obilovin a luštěnin. Hravě zvládne pšenici, žito, oves, ječmen, pohanku ale také čočku, hrách, cizrnu, fazole, rýži i jáhly. To ocení především osoby trpící Celiakií. Bezlepkovou mouku si tak můžete kdykoliv namlít sami.

Technologie nízkootáčkového mletí

Tato technologie je maximálně šetrná k obilovinám, luštěninám i rýži. Zabraňuje tomu, aby se mouka nadměrně zahřívala, a tím si zachovává optimální kvalitu a čerstvost. Nepřijdete o enzymy, oleje ani vitamíny. Nejen že čerstvě umletá mouka obsahuje všechny tyto živiny a nenasycené mastné kyseliny zdravé pro vaše tělo ale také velmi krásně voní a především chutná.

mlýnek

Hrubost mouky si můžete regulovat. Výsledkem je rovnoměrně namletá mouka hrubých granulí nebo velmi jemné konzistence. Oproti mlýnkům s tříštivými kameny není tak hlučný. Objem násypky je 1 kg. Mlýnek si jednoduše a rychle sestavíte. Při čištění ho můžete kompletně rozebrat. Usnadní vám to tak práci.

Pravé mlýnské kameny

Mlecí kameny o průměru 85 mm jsou velmi tvrdé a pevné a to díky směsi korundu a keramiky, ze které se kameny skládají. Tato směs se taví za vysoké teploty ve vypalovací peci. Vznikají tak vzduchové kapsy, díky kterým zůstává povrch stále hrubý bez opotřebení. Aby si svou funkčnost a hrubost zachovaly, zabraňte jejich kontaktu s vodou. Čistěte kartáčkem, který je součástí balení.

Více informací najdete ZDE.

Čtěte také:

   
19.04.2017 - Testy - autor: Klára Tichá

Komentáře:

  1. avatar
    [9] AmeA [*]

    Kamarádka jej má a je nadšená a spokojená Sml22

    superkarma: 0 19.04.2017, 21:27:03
  2. [8] MarciZ [*]

    krásný pomocník. Má kamarádka trpí celiakií a tohoto pomocníka vlastní a je jím nadšená

    superkarma: 0 19.04.2017, 17:54:12
  3. [7] MARIE MATEJKOVA [*]

    Vypadá to dobře Sml67

    superkarma: 0 19.04.2017, 14:43:34
  4. avatar
    [6] Hanyna [*]

    Asi bych ho nevyužila. Vystačím si s obyčejnou moukouSml16 Ale věřím že celiaci a ti, kdo dbají na správnou životosprávu bez něj nedají ani ránuSml67

    superkarma: 0 19.04.2017, 13:23:49
  5. avatar
    [5] Myškomedvídek [*]

    Sml80Sml80Sml80

    superkarma: 0 19.04.2017, 10:51:03
  6. [4] bobani [*]

    nepotřebuji

    superkarma: 0 19.04.2017, 10:25:32
  7. [3] Darmovzalova [*]

    sensodyme — #1 Sml22Sml22Sml22

    superkarma: 0 19.04.2017, 10:05:29
  8. [2] Klára Křížová [*]

    Sml67

    superkarma: 0 19.04.2017, 09:13:05
  9. [1] sensodyme [*]

    To vypadá skvěleSml59

    1. na komentář reaguje Darmovzalova — #3
    superkarma: 0 19.04.2017, 07:52:20

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie