Na naší halloweenské akci spojené s tvorbou receptů jsme pro vás vyzkoušeli tento krásný recept. Pokud budete péct nějaké dezerty s tématikou Halloweena, určitě se od nás inspirujte!

Potřebujeme:

Korpus (dortová forma o průměru 24 cm)

dort

  • 140 g grahamových (máslových) sušenek
  • 30 g krupicového cukru
  • 10 g kakaa
  • 70 g másla
  • Sýrová směs
  • 600 g sýra Philadelphia
  • 150 g cukr
  • 3 vejce
  • 80 ml smetany ke šlehání
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 80 g čokoládové polevy (nebo 60 g čokolády na vaření + 10 g másla + 10 g krupicového cukru)

Krvavá poleva

  • hrst zralých jahod
  • dvě lžíce vanilkového cukru (nebo normálního a trocha vanilky)
  • na dozdobení pytlík HARIBO žížaly

Postup

Sušenky rozdrtíme válečkem nebo v kuchyňském kutru a vsypeme do mísy. Přidáme cukr, kakao, rozpuštěné máslo a dobře promícháme. Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem, zavřeme dortovou obručí, vyplníme jej směsí, dobře vtlačíme – můžeme si pomoci skleničkou s rovným dnem. Po stranách vytlačíme malý nízký okraj. Ve vyhřáté troubě zapečeme při 175 °C asi 15 minut (horkovzdušná trouba 160 °C).

Sýr Philadelphia metličkou nejprve prošleháme a nadlehčíme, teprve poté vmícháme cukr, opět prošleháme, přidáme vejce, prošleháme, vlijeme šlehačku, prošleháme, vanilkovou esenci a rozehřátou čokoládu na vaření a naposledy prošleháme. Tuto směs nalijeme na rozpečený korpus, uhladíme a pečeme ve vyhřáté troubě 15 Haribominut při 175 °C, zmírníme a dopékáme při 140 °C ještě hodinu. V horkovzdušné troubě pečeme při 160 °C 15 minut a 130 °C 1 hodinu.

Jakmile vyjmeme koláč z trouby, nožem obkroužíme okraj. Cheesecake necháme vychladit a dobře ztuhnout (nejlépe do druhého dne).

Krvavou polevu připravíme tak, že necháme jahody svařit s cukrem a rozmixujeme pomocí ponorného mixéru. Pak už jen polijeme dort a dozdobíme žížalami.

Partnerem halloweenských receptů je HARIBO.

Reklama