Zkoušíte rádi zajímavé recepty?  Pak máme pro vás velmi zajímavý tip na kapustové karbanátky, které můžete vyzkoušet třeba na Velikonoce.

Náš recept:

karbenátrky

  •          1 kapusta
  •          300 g vařeného uzeného masa
  •          1 cibule
  •          2 vejce
  •          200 - 250 ml mléka
  •          20 g másla
  •          3 lžíce hladké mouky
  •          svazek petrželky kudrnky
  •          sůl
  •          čerstvě mletý černý pepř
  •          strouhanka na zahuštění těsta a obalení karbanátků
  •          olej na smažení
  •          tato dávka je dvojnásobná, pokud je vás méně strávníků, dejte méně masa a kapusty – vše tedy přiměřeně podle počtu strávníků

Kapustu rozebereme na listy a uvaříme v osolené vodě do polo měkka, asi 5 minut, zchladíme studenou vodou a necháme dobře okapat, popřípadě vodu vymačkáme. Spolu s uzeným masem kapustu umeleme na masovém strojku.

karbenátrky

Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme sekanou petrželku, osmahneme, zasypeme moukou, opět krátce osmahneme a za stálého míchání postupně zalijeme mlékem (2 lžíce mléka nechme stranou) a uvaříme hustou kaši, ochutíme solí a pepřem (kdo má rád, může dochutit ještě muškátovým květem nebo muškátovým oříškem). Do této polo vychladlé kaše přimícháme vejce, vmícháme mleté maso s kapustou. Vše dobře promícháme, případně ještě dochutíme. Pokud je hmota řídká, zahustíme strouhankou.

karbenátrky

Z těsta tvarujeme malé karbanátky, které obalíme ve strouhance a usmažíme dozlatova ve vyšší vrstvě oleje.

karbenátrky

Uzené patří k velikonoční tabuli. Můžete z něho připravit třeba tyto chutné jarní karbanátky. My jsme měli možnost na naší akci se čtenářkami pro tento recept vyzkoušet uzenou pečeni z řeznictví Globus. Více na www.globus.cz

Globus

Proč je uzené maso z Globusu tak dobré?

Řezníci maso nakládají do láku, se solí a kořením. Poté putuje rovnou do udírny – před uzením ho nevaří. Díky tomu si zachovává svou přirozenou plnou masitou chuť. Udí se zásadně na bukovém dřevě, které masu dodává charakteristickou vůni a správné aroma. Před konzumací je potřeba uzené maso tepelně upravit. Ideálně na páře, která nejlépe udrží jeho šťavnatost, a to cca 1 hodinu dle velikosti kusu. Finálním výsledkem je pak vskutku šťavnaté, voňavé uzené maso vynikající chuti, po kterém se bude olizovat nejeden koledník.

Velikonoční nádivka: V řeznictvích hypermarketů Globus pro vás ve speciální sváteční nabídce připravili i tradiční velikonoční nádivku plnou tohoto šťavnatého uzeného masa. Vyzkoušejte uzenářské výrobky řeznictví Globus!

Globus

Maso a uzeniny z řeznictví Globus – Vždy kvalitní a čerstvé

V zázemí každého hypermarketu Globus máme vlastní řeznictví. Proto vám každý den nabízíme čerstvé a kvalitní maso, pouze od osvědčených dodavatelů a našimi řezníky zpracované do kuchyňské úpravy. Při vlastní výrobě uzenin postupují naši řezníci podle tradičních receptur a pracují bez zbytečné chemie. I díky tomu nabízíme nejširší sortiment bezlepkových uzenářských výrobků.

Zkuste také:

Reklama