.

Vyzkoušeno: Gratinované brambory

Testy

Vyzkoušeno: Gratinované brambory

Máte rádi brambory v různé úpravě? Vyzkoušeli jsme za vás zapečené gratinované brambory.

GRATINOVANÉ BRAMBORY 

  • 600 g brambor (varný typ)bfgb
  • 20 g rozpuštěného másla
  • 125 ml smetany ke šlehání nebo zakysané smetany
  • 125 ml mléka
  • špetka strouhaného muškátového oříšku
  • sůl a čerstvě mletý pepř

Zahřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Zapékací nádobu o litrovém objemu vymažte máslem. Smetanu, mléko a ¼ lžičky muškátového oříšku vložte do rendlíku, na středním ohni přiveďte k varu a ihned stáhněte z plamene.

jmhn

Plátky brambor, sůl a pepř navrstvěte do vymazané zapékací nádoby. Rovnoměrně zalijte horkou smetanovou směsí. Dejte do předehřáté trouby a pečte tři čtvrtě hodiny, aby brambory změkly.

Tento recept jsme vyzkoušeli na naší akci spojené s vařením, gratinované brambory jsme upekli v Pečence od firmy Eta. Dopadly skvěle.

hfgh

 

Elektrický pečící hrnec určený pro různé způsoby přípravy jídla. Od klasického pečení masa, zapékání těstovin, až po dušení a vaření. Jídla v  ní připravená neztrácejí chuť, vodu a maso nevysychá.

Voňavé, šťavnaté maso a křupavý moučník zvládnete i mimo svou moderně vybavenou domácnost. Jak? ETA má řešení, které vám umožní v malých bytových kuchyních, na chalupě nebo na dovolené péct pohodlně bez toho, že by se vám zvýšila spotřeba elektrické energie a hlavně stačí vám jediný spotřebič. Pečenka ETA.

Více informací se dozvíte na stránkách eta.cz

Chcete získat tuto skvělou pečenku? Zasoutěžte si o ni! Soutěž najdete v rubrice Soutěže.

   
11.03.2016 - Testy - autor: Komerční článek

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie