Reklama

Na naší halloweenské akci spojené s tvorbou receptů jsme pro vás vyzkoušeli tento krásný recept. Pokud budete péct nějaké dezerty s tématikou Halloweena, určitě se od nás inspirujte!

Co budeme potřebovat?

muffins

  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 1 lžíce jedlé sody
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička skořice
  • 1/4 lžíce muškátového oříšku
  • 200 g třtinového cukru
  • 200 g cukru krupice
  • 120 g Hery máslová příchuť
  • 100 g oleje
  • 4 vejce
  • 450 g dýňového pyré
  • na ozdobu – párátka a bonbony HARIBO

Postup:

Vejce, Heru a oba cukry ušleháme do světlé hladké napěněné směsi. Klidně tam můžete přidat i olej, ale ten já přidávám nakonec. A nakonec ručně přimíchneme pyré.

Dýňové pyré: Dýni Hokkaido upečte doměkka a rozmixujte dohladka.

V jiné misce smícháme sypké suroviny - mouku, prášek do pečiva, sodu, sůl, skořici (té můžeme dát i více, pokud chceme výraznou skořicovou chuť) a muškátový oříšek. Důkladně promícháme a smísíme s tekutou částí surovin. Vymícháme hladké těsto, které plníme do papírových košíčků. Z uvedeného množství surovin připravíme asi 36 kousků.

Pečeme při 180 °C, 20 minut.

Zdobíme HARIBO bonbony napíchnutými na párátku.

Haribo

Partnerem halloweenských receptů je HARIBO.