Vaření

Vyzkoušeli jsme: Zapečené fíky s parmskou šunkou

Na čtvrteční akci se čtenářkami, které se konala v holešovické Chefparadě jsme připravili a ochutnali několik receptů, jedním z nich byly zapečené fíky s parmskou šunkou. Tento recept slavil velký úspěch a my se s vámi rádi o něj podělíme.

 

HellmansNa přípravu 4 porcí potřebujete:

  • 4 zralé fíky
  • 8 plátků parmské šunky
  • 100 g nivy
  • snítku tymiánu
  • 4 lžíce majonézy Hellmann´s Delikátní

Čtvrtky čerstvých fíků obalíme v půlce plátku šunky, přidáme kostičku nivy a krátce (cca 4 minuty) zapečeme v troubě pod grilem, rozehřátým na 220 °C. Poté ozdobíme malým nočkem majonézy, snítkou tymiánu.

Prověřeno, ochutnáno, doporučujeme!!

Fíky jsou opravdu výborné!

Zajímavé recepty - podívejte se na http://www.hellmanns.cz/

   
23.11.2015 - Předkrmy - autor: redakce

Komentáře:

  1. avatar
    [22] elly [*]

    bonda — #21tenhle recept jsme dělali na čtenářské akci a ochutnalo ho dvacet lidí. Všichni byli nadšení a po fíkách se jen zaprášilo. Možná bych se soudem počkala až po ochutnání a nesoudila z textu Sml58

    superkarma: 0 24.11.2015, 07:29:33
  2. avatar
    [21] bonda [*]

    Na to jsou fíky příliš sladkéSml80

    1. na komentář reaguje elly — #22
    superkarma: 0 23.11.2015, 20:44:40
  3. [20] Boros [*]

    Jitullinka — #18 ano, samotné fíky a šunku na rohlík

    superkarma: 1 23.11.2015, 18:11:07
  4. avatar
    [19] Jitullinka [*]

    nechápu tychle kombinace, tu šunku bychsi také dala, ale samotnou

    superkarma: 1 23.11.2015, 15:42:39
  5. avatar
    [18] Jitullinka [*]

    Fíky bych si dala jedině čerstvé

    1. na komentář reaguje Boros — #20
    superkarma: 0 23.11.2015, 15:42:04
  6. avatar
    [17] Eliana [*]

    gerda — #15to se ti brzo přejí, když máš tolik omezení Sml24 ...tak to já vím, že jsou jiné mouky přece nehladovímSml30...i když někdy mne zžírá vlčí hladSml57..to zas jako jo

    superkarma: 0 23.11.2015, 15:14:32
  7. avatar
    [16] Jandywoman [*]

    Vypadá to úžasně Sml67

    superkarma: 0 23.11.2015, 15:10:11
  8. avatar
    [15] gerda [*]

    Eliana — #14existují už i rýžové a jiné mouky, spousta dalších přísad.... ale pořád mi vychází nejlíp sníst hrušky jenom tak a nevymýšlet nic.Sml30

    1. na komentář reaguje Eliana — #17
    superkarma: 1 23.11.2015, 14:37:16
  9. avatar
    [14] Eliana [*]

    elly — #13když mne honí mlsnáSml30, tak sladit mohu stevií, agávovým či rýžovým sirupem nebo tu mám datle na rozmixování, hnusné sojové mléko, tak nevím jak by držel pohromadě nějaký koláč

    1. na komentář reaguje gerda — #15
    superkarma: 0 23.11.2015, 14:26:17
  10. avatar
    [13] elly [*]

    Eliana — #12tak to bude nejlepší sníst je jen tak Sml67 Hlavně když jsou nádherné Sml16

    1. na komentář reaguje Eliana — #14
    superkarma: 0 23.11.2015, 13:59:33
  11. avatar
    [12] Eliana [*]

    elly — #10Děkuju ellySml22Sml16 Dneska jsem koupila nádherné hrušky a přemýšlím co z nich upeču...nemůže tam být cukr ani nic mléčného, ani kynuté ani kysanéSml24

    1. na komentář reaguje elly — #13
    superkarma: 0 23.11.2015, 12:43:05
  12. [11] proka [*]

    Haha, to někdy zkusím:)

    superkarma: 0 23.11.2015, 12:08:10
  13. avatar
    [10] elly [*]

    Eliana — #8raději lehce pružné. Když budou marmeládovité, tak taky fajn, ale výsledek bude více měkký (hodně změknout, jak se upečou). Na chuť to však vliv nemá.

    1. na komentář reaguje Eliana — #12
    superkarma: 0 23.11.2015, 11:15:26
  14. avatar
    [9] RenataMor [*]

    fíky miluju, nejradši čerstvé

    superkarma: 0 23.11.2015, 11:01:55
  15. avatar
    [8] Eliana [*]

    elly — #5skoro marmeládovité nebo jen lehce pružné?Sml54

    1. na komentář reaguje elly — #10
    superkarma: 0 23.11.2015, 10:47:40
  16. [7] bobani [*]

    dala bych si

    superkarma: 0 23.11.2015, 09:16:17
  17. avatar
    [6] elly [*]

    je.michaela — #4byly fakt výborné...jen se po nich zaprášilo...

    superkarma: 0 23.11.2015, 09:10:25
  18. avatar
    [5] elly [*]

    Eliana — #3musí být pěkně měkké :-)

    1. na komentář reaguje Eliana — #8
    superkarma: 0 23.11.2015, 09:10:05
  19. [4] je.michaela [*]

    Zní to úžasně, dala bych si Sml16

    1. na komentář reaguje elly — #6
    superkarma: 0 23.11.2015, 08:58:21
  20. avatar
    [3] Eliana [*]

    ..paráda Sml67, jen jak poznám správně zralé fíky?

    1. na komentář reaguje elly — #5
    superkarma: 0 23.11.2015, 07:42:10
  21. avatar
    [2] renda4141 [*]

    Miluju parmskou šunku, ale místo fíků bych radši použila třeba kantalop. Fíkům jsem nějak nikdy nepřišla na chuť a vadí mi v nich ta spousta semínek. Sml16

    superkarma: 0 23.11.2015, 06:55:42
  22. avatar
    [1] vladka321 [*]

    Rozhodně si tento recept ukládám. Jsem zvědavá na chuť, nyní mi chybí už jen ty fíky Sml16

    superkarma: 0 23.11.2015, 00:38:24

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma osteoporóza
Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme