Máte k dispozici rybíz a nevíte co s ním? Pak si udělejte jednoduchý rybízový koláč! My jsme ho o víkendu vyzkoušeli a je výborný! Příprava je velmi snadná a rychlá, během chvíle budete mít na stole voňavý koláč, který můžete nabídnout návštěvě, nebo si ho dát jen tak ke kávě pro dobrou chuť…

Co budete potřebovat?

rybíz

Sežeňte si čerstvý rybíz. Nyní v létě, kdy rybíz dozrává, je přece škoda používat mražený.

Připravte si:

rybíz

  • 2 vejce
  • prášek do pečiva
  • 300 g polohrubé mouky
  • čtvrt litru mléka (250 ml)
  • 4 polévkové lžíce oleje
  • 180-200g cukru (krupce nebo písek).

rybíz

Pokud máte raději sladší koláč, dávkujte trochu více cukru. Pokud chcete, můžete přidat nastrouhanou citronovou kúru.

Na drobenku: (Vše ve stejném poměru)

rybíz

  • cukr krupice
  • polohrubá mouka
  • máslo

rybíz

Postup – vše smíchejte a nalijte do vymazaného pekáčku či plechu. Omytý a odšťopkovaný rybíz poklaďte na těsto, vše zakryjte drobenkou. Pečeme na 180 stupňů 30 až 40 minut.

rybíz

Reklama