Vaření

Vyzkoušeli jsme: Jednoduchý rybízový koláč

Máte k dispozici rybíz a nevíte co s ním? Pak si udělejte jednoduchý rybízový koláč! My jsme ho o víkendu vyzkoušeli a je výborný! Příprava je velmi snadná a rychlá, během chvíle budete mít na stole voňavý koláč, který můžete nabídnout návštěvě, nebo si ho dát jen tak ke kávě pro dobrou chuť…

Co budete potřebovat?

rybíz

Sežeňte si čerstvý rybíz. Nyní v létě, kdy rybíz dozrává, je přece škoda používat mražený.

Připravte si:

rybíz

  • 2 vejce
  • prášek do pečiva
  • 300 g polohrubé mouky
  • čtvrt litru mléka (250 ml)
  • 4 polévkové lžíce oleje
  • 180-200g cukru (krupce nebo písek).

rybíz

Pokud máte raději sladší koláč, dávkujte trochu více cukru. Pokud chcete, můžete přidat nastrouhanou citronovou kúru.

Na drobenku: (Vše ve stejném poměru)

rybíz

  • cukr krupice
  • polohrubá mouka
  • máslo

rybíz

Postup – vše smíchejte a nalijte do vymazaného pekáčku či plechu. Omytý a odšťopkovaný rybíz poklaďte na těsto, vše zakryjte drobenkou. Pečeme na 180 stupňů 30 až 40 minut.

rybíz

   
22.07.2014 - Mlsání - autor: Klára Křížová

Další příspěvky

Komentáře:

  1. avatar
    [38] monkee [*]

    gerda — #19 Tak dlouho jsem se na tvoji variantu chystala, až jsem ji nakonec upekla DNES.Sml20Sml20Sml20

    superkarma: 0 12.03.2017, 20:16:16
  2. avatar
    [37] monkee [*]

    Kadla — #28 Každý to máme nastavené jinak, ale veřejné médium by určitou laťku držet mělo. Aspoň tu, co nastavila Elly.

    kamarád — #23 Jsem amatér. Jak ve fotografii, tak v kuchyni.

    Najdeš nějaký rozdíl?Sml58

    superkarma: 0 23.07.2014, 22:08:15
  3. [36] Roland [*]

    Rybízový koláč miluji.

    superkarma: 0 22.07.2014, 20:37:31
  4. avatar
    [35] gerda [*]

    Kadla — #34 ale jednou se najíst musíšSml58

    superkarma: 0 22.07.2014, 18:19:40
  5. avatar
    [34] Kadla [*]

    gerda — #30 Já jsem od začátku dubna shodila 14 kilo, ale potřebuju ještě poslední dvě sundat, tak se s jídlem pořád krotím.... Sml30

    1. na komentář reaguje gerda — #35
    superkarma: 0 22.07.2014, 18:17:36
  6. avatar
    [33] gerda [*]

    prototype — #32 přesně tak. Jak dopadne jídlo, záleží na kuchaři.

    superkarma: 0 22.07.2014, 16:11:27
  7. [32] prototype [*]

    Když se umí, tak je výbornýSml16

    1. na komentář reaguje gerda — #33
    superkarma: 0 22.07.2014, 15:58:37
  8. [31] Zuza70 [*]

    S rybízem bych doma neuspěla.

    superkarma: 0 22.07.2014, 15:53:26

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [30] gerda [*]

    Kadla — #29 vřele doporučuju, chutná především mužům, protože je pikantní. No, tak si pár kousků zamraž v mrazničce a až budeš moct, vezmeš si. Hele, s tím hubnutím, já mám od konce dubna dole 7 kg, jen tím, že jsem skoncovala s pivem a nesladím. Samozřejmě, když něco upeču, ochutnám. Ale už nesežeru půl plechu sama.Sml52

    1. na komentář reaguje Kadla — #34
    superkarma: 0 22.07.2014, 15:48:17
  2. avatar
    [29] Kadla [*]

    gerda — #19 Až nebudu držet dietu, tak ten tvůj koláč určitě vyzkouším. Teď se ještě radši nebudu trýznit pohledem na to, jak si synci dávají nášup a já nemůžu Sml30

    1. na komentář reaguje gerda — #30
    superkarma: 0 22.07.2014, 15:11:48
  3. avatar
    [28] Kadla [*]

    monkee — #13 Mně ty fotky nepřijdou nijak špatné. Dostala jsem z nich chuť na koláč Sml30

    1. na komentář reaguje monkee — #37
    superkarma: 0 22.07.2014, 14:45:08
  4. avatar
    [27] gerda [*]

    Klára Křížová — #25 bohužel, nefotím.Sml15 Jsem technické kopyto.  Ale na tom není nic zvláštního, prostě křehké těsto se zlatou sněhovou čepicí na barevném rybízu. Řezy jsou docela atraktivní. Opravdu doporučuju, je velmi osvěžující, zvlášť, když se nechá před podáním trochu vychladit v lednici. A když se těsto udělá z másla...mmmm.Sml26

    superkarma: 0 22.07.2014, 14:20:59
  5. [26] pavlinf [*]

    taková pochoutka

    superkarma: 0 22.07.2014, 13:54:51
  6. [25] Klára Křížová [*]

    gerda — #20 Můžete mi poslat fotky???

    1. na komentář reaguje gerda — #27
    superkarma: 0 22.07.2014, 13:07:06
  7. avatar
    [24] kobližka [*]

    Alena 12 — #15 Vy jste trošičku rozmazlení Sml30

    superkarma: 0 22.07.2014, 11:41:56
  8. avatar
    [23] kamarád [*]

    monkee — #13 Koukám,že jsi hodně náročná.Doufám,že hlavně i na sebe.A co se ti jako graficky na tom tak nezdá?

    1. na komentář reaguje monkee — #37
    superkarma: 2 22.07.2014, 11:39:14
  9. [22] V19 [*]

    rýbezlový, malinový.... všetky ovocné koláčiky u nás "fičia"Sml16

    superkarma: 0 22.07.2014, 11:38:30
  10. [21] Helena Svatková [*]

    Určitě velká dobrůtka - rybíz mám moc ráda.Sml16

    superkarma: 0 22.07.2014, 10:50:39
  11. avatar
    [20] gerda [*]

    poznámka - ten moučník se dá dělat i na chatě, není-li váleček, určitě je po ruce flaška.

    1. na komentář reaguje Klára Křížová — #25
    superkarma: 0 22.07.2014, 10:49:48
  12. avatar
    [19] gerda [*]

    Docela dobrý recept na chatu do remosky. Jakékoliv ovoce bude dobré, rybíz víc osladit a je to. Posypka to vylepšuje. Já mám vyzkoušený rodinný recept na moc dobrý křehký koláč s rybízem, dovolím si ho zveřejnit.  Těsto:1/4 kg hrubé mouky, 1/4 kg hladké mouky, šp. soli, 15 Dg cukru, 1 Hera nebo podobný tuk, 3 lžíce vody, 2 žloutky, 1 vanilkový cukr. Uhňácat těsto, je jako linecké. Vyválet plát, na válečku ho přenést na plech s pečícím papírem a nechat jen lehce předpéct v troubě, než zezlátne. Mezitím si ušleháme sníh z bílků - spotřebujeme i ušetřené z hrníčku v ledničce (do kynutých těst nepatří). Máme sníh ze (nejlépe) 4 bílků, vmícháme 1/4 kg krystal. cukru a 40 dg rybízových kuliček. Promícháme. Horké zapečené těsto vyndáme, stěrkou na ně natřeme rybízovou sněhovou hmotu, vrátíme do trouby a ještě dopečeme, až začne sníh zlátnout. Tohle vůbec není kyselé a když si práci promyslíte, je to snadné.

    1. na komentář reaguje Kadla — #29
    2. na komentář reaguje monkee — #38
    superkarma: 0 22.07.2014, 10:31:45
  13. avatar
    [18] diblice [*]

    rybíz moc nemusím,máme jeden keříček, který se snažím každý rok zmenšovat a nějak se nedaří, upeču tak jeden koláč za rok a stačí

    superkarma: 0 22.07.2014, 10:22:39
  14. [17] Vendááá [*]

    my jsme letos měli rybízu opravdu hodně, takže máme rybízové zavařeniny (nejlepší jsou v kombinaci s malinami), marmeládu, ale i pár buchet se udělalo a něco i zamrazilo, ať můžem dělat rybízové buchty i v zimě

    superkarma: 0 22.07.2014, 10:14:07
  15. avatar
    [16] JITA72 [*]

    miluji rybíz vypadá to skvěle mnamSml59

    superkarma: 0 22.07.2014, 09:19:32
  16. avatar
    [15] Alena 12 [*]

    Rybíz na zahradě,ale nikdo to nechce je to kyselé a má to pecičkySml31 

    Pečené milují,ale s ríbízovkouby mě poslali do pryčSml16Sml16

    1. na komentář reaguje kobližka — #24
    superkarma: 0 22.07.2014, 08:58:25
  17. avatar
    [14] Alena 12 [*]

    Rybíz na zahradě,ale nikdo to nechce je to kyselé a má to pecičkySml31 

    Pečené milují,ale s ríbízovkouby mě poslali do pryčSml16Sml16

    superkarma: 0 22.07.2014, 08:58:07
  18. avatar
    [13] monkee [*]

    Kláro, ty čtyři fotky výrobního procesu (troubou počínajíce) jsou zoufalé, na ostudu. Ty se hodí tak akorát do mimibazaru. Divím se, proč nezasáhne grafička.

    Podobné koláče taky peču, ale rybíz mám radši v kombinaci s pudinkem.

    1. na komentář reaguje kamarád — #23
    2. na komentář reaguje Kadla — #28
    superkarma: 0 22.07.2014, 08:39:50
  19. avatar
    [12] lojzinkaa [*]

    Mňaam,pošlete kousek na snídaniSml16

    superkarma: 0 22.07.2014, 08:20:29
  20. avatar
    [11] ToraToraTora [*]

    prostě klasika, není na tom co zmrvit. Dělám ho nižší, vysoké buchty, na které neotevřu pusu nemusím. nejlepší je, když se dá červený rybíz smíchat s černým. je to pak barevnější a chuťově pestřejší. namísto mléka dávám smetanu. koláč je vláčný.

    superkarma: 1 22.07.2014, 08:18:51
  21. [10] knihovna [*]

    Oleje je málo jenom 4 lžíce, to bude suché. Dávám 200ml oleje nebo 200g másla či Hery. Když je takto málo oleje, tak těxh vajec aspoň 4!

    superkarma: 1 22.07.2014, 08:14:45
  22. avatar
    [9] řeřicha [*]

    Tak tento koláč peču a je rychlej a dobrej Sml22

    superkarma: 0 22.07.2014, 08:04:26
  23. [8] murat [*]

    rybízák je asi fakt nejlepší, ale když jsem včera viděla kolik za něj chtěli v interparu, tak jsem ho nekoupila.

    superkarma: 0 22.07.2014, 07:42:53
  24. [7] murat [*]

    v neděli byl třešňový, dneska bude rebarbora Sml58

    superkarma: 0 22.07.2014, 07:30:46
  25. [6] anina4 [*]

    dělám s rybízem,jiný, navrch dávám sníh z bílků a do toho zamíchám rybíz

    superkarma: 0 22.07.2014, 07:08:49
  26. [5] vladka60 [*]

    Z rybízu koláče moc nepeču, mám spíše rádi jiné ovoce.

    superkarma: 0 22.07.2014, 07:01:15
  27. avatar
    [4] lenig [*]

    vypadá dobřeSml67

    superkarma: 0 22.07.2014, 07:01:05
  28. avatar
    [3] buldok [*]

    Mňam, mňam, hned bych si dala, ale od někoho jiného chutná vždy lépe, než když si musí sám člověk upéct.

    superkarma: 0 22.07.2014, 06:47:36
  29. avatar
    [2] Májík [*]

    Rybízový koláč miluju,ale na 18 stupňů bych ho fakt nepekla Sml16 Sml16

    superkarma: 2 22.07.2014, 06:29:09
  30. avatar
    [1] vladka321 [*]

    Rybíz je doslova nyní moje vášeň Sml30.

    superkarma: 0 22.07.2014, 04:20:36

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme