Vaření

Vyzkoušejte naše sojové kostky s mrkví

sojové maso s mrkví

Když jsem byla ještě malá, připravovala maminka sojové maso na mnoho způsobů. Velice rádi jsme měli třeba sojový granulát na špagetách, plátky sojového masa jsme zase plnili sýrem a šunkou a smažili v trojobalu. V poslední době jsme si sojové maso oblíbili i v naší domácnosti a připravujeme různé chutné obědy i večeře.

Poslední výbornou pochoutkou byly sojové kostky, které jsme podusili s mrkví. Olizovala se celá rodina, včetně mé budoucí tchyně. :-)

Co budete potřebovat na 4 porce?

1 balíček sojových kostek (100 g)
350–450 g syrové mrkve
2 velké cibule
200 g sterilovaného hrášku
sůl a pepř
olej

Sojové kostky připravte podle návodu na obalu. Vložíme je do osolené vroucí vody a vaříme asi 15 až 20 minut. Pro lepší chuť je klidně můžete uvařit třeba v masovém vývaru, kdo chce, může přidat bujonovou kostku nebo nějaké koření.

Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme nahrubo. Ani v tomhle případě se fantazii meze nekladou a můžeme cibuli nakrájet na půlkolečka a mrkve klidně nakrájet na kolečka. Je to na vašem rozhodnutí.

Na trošce slunečnicového oleje lehce osmahneme cibuli, přidáme mrkev a nakonec sojové kostky. Všechno důkladně promíchá, dochutíme solí a pepřem a necháme dusit podle libosti. Někdo má rád mrkev téměř syrovou, a tak ji nechá pouze trochu změknout, někdo si ji raději nechá rozdusit téměř na kaši. Z důvodu zachování alespoň malého množství vitaminů doporučujeme příliš dlouho mrkev v pánvičce netrápit.

Těsně přes servírováním přidáme do směsi hrášek, promícháme a podáváme. Kdybychom hrášek ve směsi měli celou dobu, samozřejmě, že by se nám rozvařil, a to nepotřebujeme.

Podáváme třeba s rýží či bramborem. Ale z vlastní zkušenosti vím, že stačí pouze kousek čerstvého pečiva.

Dobrou chuť přeje elly.

   
28.02.2011 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. [12] Serena21 [*]

    Ahoj holky, jaké používáte sójové kostky? Máte vyzkoušené nějaké značky - BonaVita, CountryLife, ... ?

    superkarma: 0 28.04.2016, 22:29:14
  2. [11] brnky [*]

    Sojové maso nemusím, nikomu u nás nechutná

    superkarma: 0 21.03.2013, 04:19:59
  3. avatar
    [10] hubajda [*]

    SNÍŽEK — #9 ale clovek ji musi umet pripravit

    superkarma: 0 16.11.2012, 22:08:05
  4. avatar
    [9] SNÍŽEK [*]

    soja je zdravá a dobrá,dá se připravit na moc způsobů a nahradí i maso,taky je levná,stojí za to vyzkoušet Sml22

    1. na komentář reaguje hubajda — #10
    superkarma: 0 28.02.2011, 13:10:59
  5. avatar
    [8] femme [*]

    elly — #7  jejich volba Sml80 Sml58

    superkarma: 0 28.02.2011, 11:45:10
  6. avatar
    [7] elly [*]

    femme — #5 přesně tak. Ale bohužel má spousta lidí strach to vyzkoušet.

    1. na komentář reaguje femme — #8
    superkarma: 0 28.02.2011, 11:39:37
  7. avatar
    [6] Myskamaus [*]

    Ja radsi jen tu mrkev,soju nee.

    superkarma: 0 28.02.2011, 11:23:16
  8. avatar
    [5] femme [*]

    sojové maso, když je dobře udělané, je náhodou dobré Sml67 Sml22

    1. na komentář reaguje elly — #7
    superkarma: 1 28.02.2011, 10:55:22
  9. avatar
    [4] Věrulinka [*]

     Mrkev s vepřovým ano, ale sóju, nikdy Sml23

    superkarma: 0 28.02.2011, 10:06:06
  10. avatar
    [3] delfi.na [*]

    a já bych zase zkusila Sml58 .. ostatně jsem pro každou špatnost Sml16

    superkarma: 0 28.02.2011, 10:01:47
  11. [2] funnka [*]

    taky bych si nedala

    superkarma: 0 28.02.2011, 09:11:29
  12. avatar
    [1] Myškomedvídek [*]

    Sml80soju ani mrkev nejím,Sml80

    superkarma: 0 28.02.2011, 00:45:38

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma osteoporóza
Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme