Máte rádi mascarpone? Pak vyzkoušejte tento recept!

mimosa

Co budete pro přípravu dortu mimosa potřebovat?

Ingredience:

  • 350 g Galbani Mascarpone
  • 5 vajec
  • 75 g cukru
  • 2 malé skleničky likéru limoncello
  • 10 g moučkového cukru
  • 10 g nasekaných pistácií
  • 1 piškotový korpus
  • 1 citron

Postup:

Piškotový korpus rozřízněte na tři vrstvy a prostřední nahrubo rozdrobte. Zbylé dvě vrstvy lehce navlhčete likérem limoncello rozředěným troškou vody.

Utřete mascarpone s vejci a cukrem, dobře promíchejte, přidejte nastrouhanou citrónovou kůru. Něco přes polovinu směsi natřete na spodní vrstvu piškotu, přikryjte druhou vrstvou, na ní pak rovnoměrně rozetřete zbývající krém.

Vršek pokryjte rozdrobeným piškotem a sekanými pistáciemi. Uložte do ledničky. Před podávání posypte moučkový cukrem.

Reklama