Vaření

Výtečné zmrzlinové recepty

Carte d’Or vám přináší inspiraci k novým kulinářským zážitkům. Představuje recepty, které můžete vyzkoušet doma a zahrát si na profesionálního cukráře. Vytvořte si hruškový sen, kávové tiramisu nebo zmrzlinové palačinky s lesním ovocem… Víte, jak je to dobré???

Zmrzliny Carte d'Or jsou samy o sobě úžasným potěšením pro naše smysly. Můžeme vybírat ze široké nabídky chutí i zajímavých kombinací. Co ale, pokud si chceme dopřát ještě něco originálnějšího?

Carte d’Or vám přináší inspiraci k novým kulinářským zážitkům. Představuje recepty, které můžete vyzkoušet doma a zahrát si na profesionálního cukráře. Málokdo má po perném dni v práci náladu na složité vaření a raději se věnuje něčemu příjemnějšímu. Přitom ale tvořit zajímavý zmrzlinový dezert může být velmi zábavné a tvůrčí. O svůj výtvor se podělíte se svými nejbližšími a společně si osladíte třeba i úplně všední den.

Zde je naše malá Zlatá kniha Carte d'Or, kde najdete zajímavé recepty se zmrzlinou. A opravdu je z čeho vybírat. Posuďte sami.

Dobrou chuť Vám přeje

Mandlové pokušení s Carte d’Or Crema di Mascarpone
Káva Tiramisu
Hruškový sen
Meruňkové potěšení
ME’LI-ME’LO
Lososový salát s citronovým sorbetem
Křupavé sušenky se zmrzlinou
Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem

 

Zmrzlinové palačinky s lesním ovocem

Suroviny pro 4 porce:

100 g borůvek

4 lžíce vody

2 lžíce krystalového cukru

jahody a maliny

Carte d’Or Crema di Mascarpone

moučkový cukr

8 palačinek

 

Příprava:

Všechny borůvky dejte do malého hrnce, přidejte vodu a krystalový cukr. Ohřívejte, dokud se cukr nerozpustí, poté sundejte z plotny. Přidejte maliny a jahody nakrájené na plátky. Na každý talíř dejte vždy 2 palačinky přeložené napůl, přidejte 2 kopečky zmrzliny Carte d’Or Crema di Mascarpone, vše zalijte teplým ovocem a podle chuti posypte moučkovým cukrem. Čerstvé ovoce je možné nahradit mraženým ovocem – lesní směs.

 

KÁVA TIRAMISU

Suroviny:
- Carte d’Or Tiramisu
- káva
- čokoládové šupinky na ozdobení

Příprava:

Připravte silnou horkou kávu, těsně před podáváním přidejte do každého šálku kopeček zmrzliny Carte d’Or Tiramisu, ozdobte čokoládovými šupinkami a ihned podávejte.

Náš tip: Zmrzlinu Carte d’Or Tiramisu můžete nahradit jinou variantou zmrzliny Carte d’Or (například Crème Caramel, Milka nebo Stracciatella).

HRUŠKOVÝ SEN

Lívance s hruškami na červeném víně a nadívané karamelovou zmrzlinou.

Suroviny pro 4 porce:

- 4 hrušky
- 1 litr červeného vína
- 100 g medu
- 150 g jemného hnědého cukru
- 1 ks celé skořice
- 1 vanilkový lusk
- 10 ks nového koření
- 5 meruněk (i kompotovaných)
- 50 g cukru
- 4 lívance
- Carte d’Or Crème Caramel

Příprava:

Med a hnědý cukr rozpusťte v červeném víně a přiveďte k varu. Pak přidejte koření a celé oloupané hrušky a vařte, dokud hrušky nezměknou (tedy do té doby, než bude možné hrušku lehce překrojit nožem). Hrušky ponechte ve víně, dokud nevychladnou, pak je příčně překrojte a uložte v chladu. Připravte zálivku: uvařte ve vodě meruňky s cukrem, rozmixujte, podle potřeby přeceďte a nechejte v chladu.

Podávání:

Na každý talíř položte 1 lívanec a přelijte ho trochou zálivky. Doprostřed lívance dejte spodní polovinu hrušky a na ni kopeček zmrzliny Carte d’Or Crème Caramel, který pak přiklopte horní polovinou hrušky.
Nakonec vše polijte zbylou zálivkou.

MERUŇKOVÉ POTĚŠENÍ

Suroviny pro 4 porce:

- Carte d’Or vanilka
- 12 meruněk
- moučkový cukr
- lístky máty

Příprava:

Omyté meruňky nakrájejte na poloviny, odstraňte pecky a jejich vnitřní strany posypte moučkovým cukrem. Vložte do horní části trouby a grilujte při 220 ºC. Jakmile cukr na meruňkách začne karamelizovat, vyjměte je z trouby a ukládejte je po šesti na 4 talíře. Doprostřed každého talíře dejte 2 kopečky Carte d’Or vanilka, ozdobte mátovými lístky a ihned podávejte.

 

Už se vám sbíhají sliny? Pak tyto recepty určitě vyzkoušejte!

   
24.04.2006 - Sezona - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [14] jithule [*]

    dala bych si

    superkarma: 0 25.12.2012, 18:51:59
  2. avatar
    [13] ivory [*]

    káva tiramisu je moc dobrá

    superkarma: 0 14.11.2012, 14:38:17
  3. avatar
    [12] hubajda [*]

    kava a tiramisu luxus

    superkarma: 0 08.11.2012, 23:52:21
  4. avatar
    [11] Vivian [*]

    Jakýpak s tím dlouhý kuchtění , prostě si koupím krabici, sežeru ji a hotovo

    superkarma: 0 25.04.2006, 21:28:37
  5. avatar
    [10] závislá na čokoládě [*]

    Ještě jsem nejedla špatnou zmrzlinu do této firmy.

    superkarma: 0 24.04.2006, 17:50:11
  6. avatar
    [9] závislá na čokoládě [*]

    Souhlasím, když tak výbornou zmrzlinu, tak samotnou nebo max. se slehačkou a .A potom

    superkarma: 0 24.04.2006, 16:52:44
  7. avatar
    [8] lilithheta [*]

    Ten nej zmrzlinový dezert je klasický sorbet - malinová, ev. jahodová zmrzka smíchaná se šampaňským - (aspoň doufám, že se tomu tak říká). Pila jsem to poprvé v Itálii a moc mi to chutnalo.

    superkarma: 0 24.04.2006, 12:20:21
  8. avatar
    [7] Linde [*]

    mati: babička vždycky smažila cenťák tlusté palačinky a pomazala je centimetrem marmelády, takže jsem měla dost dlouho odpor k nim. Teď už je mám ráda, sním jich na posezení spousty - ale pouze suché Prostě už to ve mně zůstalo

    superkarma: 0 24.04.2006, 10:45:28
  9. avatar
    [5] renike [*]

    superkarma: 0 24.04.2006, 09:12:27
  10. avatar
    [2] Linde [*]

    samé dietní věcičky

    superkarma: 0 24.04.2006, 08:01:38

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?
Anketa pro maminky

Náš tip

Doporučujeme