vepřová kotleta v jablečné marinádě

Nenechám si ujít ani jeden díl kuchařského seriálu Šéf na grilu. Když v jednom dílu Zdeněk Pohlreich připravoval kotlety marinované v jablečném džusu a sojové omáčce, neodolala jsem a vyzkoušela. A i když se mi ani trochu nezdálo množství sojové omáčky, přesto byl výsledek více než skvělý!

Suroviny

4 vepřové kotlety s kostí, silné asi 2 cm
60 ml jablečeného džusu
60 ml sojové omáčky
30 g třtinového cukru
1 cibule
sůl a čerstvě mletý pepř

Postup

Rozmícháme si 100% jablečný džus se sojovou omáčkou a třtinovým cukrem. Sojové omáčky jsem oproti receptu dala maličko méně, protože se mí zdála výsledná marináda příliš „sójovková“ a tmavá. Ale zajímavé je, že z výsledného grilovaného masa sojovou omáčku vůbec nebylo cítit.

Cibuli nasekáme najemno a přidáme do marinády.

vepřová kotleta v jablečné marinádě

Plátky masa osolíme a opepříme a pořádně to do masa vmasírujeme. Takto připravené kousky masa dáme do marinády, aby byly celé ponořené.

Necháme odležet do druhého dne a grilujeme.

Důležité je před grilování maso pořádně otřít, hlavně od cibule, která by se nám na grilu pálila.

Kotlety grilujeme asi 10 až 12 minut. V polovině je otočíme na druhou stranu.

Naprosto výtečná příloha vzniknula mou šetrností a využitím marinády z jiné přílohy. Ale o tom příště. :-)

Dobrou chuť přeje elly.

Reklama