Vaření

Výtečné grilované kotlety

vepřová kotleta v jablečné marinádě

Nenechám si ujít ani jeden díl kuchařského seriálu Šéf na grilu. Když v jednom dílu Zdeněk Pohlreich připravoval kotlety marinované v jablečném džusu a sojové omáčce, neodolala jsem a vyzkoušela. A i když se mi ani trochu nezdálo množství sojové omáčky, přesto byl výsledek více než skvělý!

Suroviny

4 vepřové kotlety s kostí, silné asi 2 cm
60 ml jablečeného džusu
60 ml sojové omáčky
30 g třtinového cukru
1 cibule
sůl a čerstvě mletý pepř

Postup

Rozmícháme si 100% jablečný džus se sojovou omáčkou a třtinovým cukrem. Sojové omáčky jsem oproti receptu dala maličko méně, protože se mí zdála výsledná marináda příliš „sójovková“ a tmavá. Ale zajímavé je, že z výsledného grilovaného masa sojovou omáčku vůbec nebylo cítit.

Cibuli nasekáme najemno a přidáme do marinády.

vepřová kotleta v jablečné marinádě

Plátky masa osolíme a opepříme a pořádně to do masa vmasírujeme. Takto připravené kousky masa dáme do marinády, aby byly celé ponořené.

Necháme odležet do druhého dne a grilujeme.

Důležité je před grilování maso pořádně otřít, hlavně od cibule, která by se nám na grilu pálila.

Kotlety grilujeme asi 10 až 12 minut. V polovině je otočíme na druhou stranu.

Naprosto výtečná příloha vzniknula mou šetrností a využitím marinády z jiné přílohy. Ale o tom příště. :-)

Dobrou chuť přeje elly.

   
13.06.2012 - Maso a ryby - autor: elly

Další příspěvky

Komentáře:

  1. avatar
    [42] dajrin [*]

    Nádhera Sml67, prohlížet si pokrmy před spaním, to asi není to "pravé ořechové", sbíhají se mi sliny Sml16

    superkarma: 0 27.09.2012, 21:53:36
  2. [41] kolackova.pavca [*]

    Tak to je velká paráda - mám hlad Sml16

    superkarma: 0 10.07.2012, 12:51:43
  3. avatar
    [40] tajnostii [*]

    No to bude ňamkaSml22

    superkarma: 0 05.07.2012, 20:39:51
  4. [39] mechanik [*]

    Skvělé masičko,už teď se mi sbíhají sliny.

    superkarma: 0 14.06.2012, 13:25:28
  5. [38] Lydia001 [*]

    Tak to vypadá úžasně. Během příštího týdne snad budeme grilovat, tak snad uděláme podobné dobroty.

    superkarma: 0 13.06.2012, 23:06:14
  6. [37] jukl [*]

    lákavé...

    superkarma: 0 13.06.2012, 22:43:01
  7. avatar
    [36] arminka [*]

    vypadá to moc dobře , hmm s jablečným džusem jsem ještě nedělala

    peknaholka — #22 také mám raději krkovici,kotleta mi připadá sucháSml16

    superkarma: 0 13.06.2012, 21:50:30
  8. [35] dadma [*]

    Hm,že jsi mě ,ale udělala chutě.

    superkarma: 0 13.06.2012, 21:38:59
  9. avatar
    [34] Myškomedvídek [*]

    Sml67

    superkarma: 0 13.06.2012, 20:29:35
  10. avatar
    [33] ekleinovka [*]

    Tak ty bych si teď dala a k tomu pivkoSml67

    superkarma: 0 13.06.2012, 19:50:43
  11. [32] FAXÍK [*]

    vypadá to nádherně Sml59

    superkarma: 0 13.06.2012, 17:47:45
  12. [31] Trefa [*]

    Trefa:na tento posledni dil jsem se divala.tak mam receptt napsany.nekdy to vyskousime.

    superkarma: 0 13.06.2012, 16:24:05

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [30] datura [*]

    marianaant — #29 já taky ne, nerada bych se zadehtovala Sml80

    superkarma: 0 13.06.2012, 16:20:54
  2. avatar
    [29] marianaant [*]

    Nemám ráda grilované maso.

    1. na komentář reaguje datura — #30
    superkarma: 0 13.06.2012, 16:11:34
  3. [28] zzandaa [*]

    A nebylo maso moc sladké?

    superkarma: 0 13.06.2012, 16:03:47
  4. [27] doginka [*]

    vypadá to moooc dobře

    superkarma: 0 13.06.2012, 13:55:22
  5. avatar
    [26] blesksoft [*]

    grilujeme kotletky pěkně naložené

    superkarma: 0 13.06.2012, 12:57:41
  6. avatar
    [25] Myskamaus [*]

    Když se místo džusu a cukru dá med,tak to chutná hodně podobně.

    superkarma: 0 13.06.2012, 12:26:30
  7. [24] jithule [*]

    dala bych si

    superkarma: 0 13.06.2012, 12:21:46
  8. avatar
    [23] wich [*]

    Grilujeme, co nám pod ruku příjde a jakýmkoli způsobem. Nejraději mám ale kuřecí stehenní řízky s bylinkami.

    superkarma: 0 13.06.2012, 12:21:12
  9. avatar
    [22] peknaholka [*]

    Džusy do marinád na grilování používám často, je to chuťová bomba a kombinace se sojovkou je delikatesa! Jen dotaz, nebyly ty kotlety potom suché? Já mám radši krkovici.

    1. na komentář reaguje arminka — #36
    superkarma: 0 13.06.2012, 11:50:34
  10. avatar
    [21] ladouch [*]

    Vypadá to jako velká dobrota a určitě i bude, vyzkoušíme.Sml58Sml58

    superkarma: 0 13.06.2012, 10:51:27
  11. avatar
    [20] verkaH [*]

    Děláte mi chutě ...

    superkarma: 0 13.06.2012, 10:48:06
  12. [19] Saritka [*]

    Vypadá to skvěle.Sml59

    superkarma: 0 13.06.2012, 10:20:48
  13. avatar
    [18] elly [*]

    carmi — #13 řídila jsem se i se solením podle Pohlreicha (u nás doma je opravdu za Boha Sml52) a maso bylo šťavnaté dokonale...

    superkarma: 0 13.06.2012, 10:04:09
  14. avatar
    [17] Bobánek [*]

    Recept vypadá lákavě Sml20

    superkarma: 0 13.06.2012, 09:58:29
  15. avatar
    [16] blondýna [*]

    jéééé,mňam,mňam Sml59Sml59

    superkarma: 0 13.06.2012, 09:47:27
  16. [15] step1 [*]

    Vypadá to pěkně, určitě vyzkouším.

    superkarma: 0 13.06.2012, 09:38:40
  17. [14] babočka12 [*]

    vypadá to úžasně.taky nesolím maso,pokud ho nakládám do marinádySml16

    při pohledu na fotky,jsem dostala chuťSml22

    superkarma: 0 13.06.2012, 09:36:46
  18. avatar
    [13] carmi [*]

    Ty fotky jsou lákavý, sbíhají se mi sliny.

    Já při nakládání masa do marinád maso nikdy nesolím, vytáhne to z něho šťávu.

    1. na komentář reaguje elly — #18
    superkarma: 0 13.06.2012, 09:24:20
  19. avatar
    [12] saruz [*]

    Přes léto hodně grilujeme a tak se bude další recept hodit. Sml67

    superkarma: 0 13.06.2012, 08:57:39
  20. avatar
    [11] delfi.na [*]

    proč to nezkusit ... vypadá to lákavě Sml16

    superkarma: 0 13.06.2012, 08:50:35
  21. avatar
    [10] Jitullinka [*]

    To se dělá? - takhle nám dělat chutě hned po ránu?

    superkarma: 0 13.06.2012, 08:43:40
  22. avatar
    [9] vmarta [*]

    Jindriska8 — #7 přesně...zeleninka!

    superkarma: 0 13.06.2012, 08:32:05
  23. avatar
    [8] Věrulinka [*]

    Mám radši grilovanou krkovičku Sml67

    superkarma: 0 13.06.2012, 08:31:13
  24. avatar
    [7] Jindriska8 [*]

    To může být dopbrotaSml67Jenom my tam chybí na talíři zelenina.

    1. na komentář reaguje vmarta — #9
    superkarma: 0 13.06.2012, 08:29:22
  25. [6] Roland [*]

    Vypadá moc lákavě, sliny se sbíhají. Asi si opíšu a vyzkouším. Jen si vždycky vzpomenout, kam jsem recept napsalaSml16.

    superkarma: 0 13.06.2012, 08:27:19
  26. [5] magic11 [*]

    Ještě že jsem vydatně posnídala Sml30, ale tenhle díl s Pohlreichem jsem propásla, tak si to snad zapamatuji, není to tak složité a výsledek vypadá suprově.Sml67

    superkarma: 0 13.06.2012, 08:01:32
  27. avatar
    [4] Kytinkak [*]

    teda jen se zakousnoutSml30

    superkarma: 0 13.06.2012, 07:16:08
  28. [3] karym [*]

    Jejda, jejda co nám to děláte hned po ránuSml15.

    superkarma: 0 13.06.2012, 07:08:25
  29. avatar
    [2] LudPa [*]

    Hned po ránu taková nádhera.Úplně cítím tu vůni.....

    superkarma: 0 13.06.2012, 06:20:15
  30. [1] jerenika [*]

    Koukám na to v tuto dobu a hned bych si dala Sml67

    ..ale nemůžu.. Sml57

    superkarma: 0 13.06.2012, 01:13:03

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Dětský pokoj - zařizování, rekonstrukce

Náš tip

Doporučujeme