Domácnost

Výsledky testování: Jaké jsou výhody pečení v páře?

Naše redakční zkušenost – testovali jsme vestavnou kompaktní parní troubu Gorenje BCS589S20X, jaká je a jakou s ní máme zkušenost? V minulé recenzi jsme se zaměřili na benefity trouby a využití funkcí a komfortních vychytávek, ale jak jsme ocenili využití páry při přípravě receptů?

Naše zkušenost: Výhody parního vaření jsou oproti klasickému pečení v tom, že můžeme připravovat krásně vypečená a přitom šťavnatá masa.  Tato trouba umí několik parních režimů. Pomalé pečení v páře na hranici 100 stupňů je geniální jak na vepřové, tak na kachny a husy. Režimy ostré páry zas na pečení pečiva. A pára je vhodná i pro rychlejší úpravy masa na teploty kolem 160 stupňů celsia. Neocenitelné je i programování pečení. S touto troubou skončí otevírání a větrání trouby při pečení chlebů. Naprogramujete si interval s pečením v páře s následným ostrým dotvářením kůrky a trouba se sama postará o odčerpání páry z pečící části a vykondenzuje ji do zásobníku vody. A pro opravdové labužníky je kombinace pomalého pečení v páře v kombinaci s teploměrem měřícím teplotu uprostřed masa. Prostě takový roastbeef nijak jinak neupečete. Ledaže  metodou Sous Vide tedy na nízkou teplotu ve vakuu.

gorenje

Kompaktní parní trouba Gorenje BCS589S20X

Více na www.gorenje.cz/

Jaké programy nabízí tato trouba v souvislosti s pečením v páře?

PureSteam – špičková inovativní technologie

  • Žádná voda, jen pára

Kombinované parní trouby Gorenje disonují vynikajícím parním výkonem, který produkuje páru bez kapek vody. Díky parnímu generátoru vaří parní trouby Gorenje úplně bez vody, generátor extrahuje páru z vody, která je tak úplně čistá. Pára je distribuována po celé troubě, bez kapek vody, které by mohly zkazit jídlo, tím, že by bylo mokré. Je též ideální pro rozmrazování, protože teplo páry rovnoměrně obklopuje pokrm bez vytváření horkých míst.

MultiSteam 360°

  • Holistický přístup k vaření v páře

Stejný ventilační systém, jaký se používá v konvenčních troubách, MULTIFLOW 360˚, se používá i v parních troubách. Potom, co pára vstoupí do trouby pomocí více otvorů, speciální ventilátor ji začne rovnoměrně rozvádět. Jedna nádrž na vodu je dostatečná pro celý proces vaření, takže není třeba dalšího otevírání trouby, což šetří čas, energii a zlepšuje celkový výsledek vaření v páře.

 

Více na www.gorenje.cz.

   
22.07.2016 - Technika - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [2] Andreadornova [*]

    Sml67j

    superkarma: 0 22.07.2016, 20:49:29
  2. [1] bobani [*]

    peču v římském hrnci

    superkarma: 0 22.07.2016, 09:20:26

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Dětský pokoj - zařizování, rekonstrukce

Náš tip

Doporučujeme