Reklama

V létě se víc než kdykoli jindy chceme cítit fit a zároveň si pochutnat na dobrém jídle. Nekonečnou inspirací pro nás může být středomořská kuchyně. Je bohatá na zeleninové saláty, ryby a lehké masové pokrmy, které přímo vybízí k použití olivového oleje. Už dávní Řekové věděli, co je dobré a zdravé zároveň. Přeneste kousek řeckého slunce přímo na váš talíř s olivovými oleji Minerva a zahajte léto ve svěžím duchu.

Jak vybrat správný olivový olej?

MinervaVýrazná chuť čerstvých oliv s příjemným aroma se snoubí v každé lahvi Minerva Extra panenského olivového oleje. Kromě lahodné chuti dodá tělu vitamíny, které posilují imunitu a podporují trávení. MinervaIdeální je do zeleninových salátů i na grilování. V letošním roce zvítězil tento produkt v soutěži veletrhu Víno & Delikatesy a získal ocenění TOP DELIKATESA.

Další variantou je olivový olej Minerva Classic. Jedná se o mix extra panenského a rafinovaného oleje, který dodá pokrmům potřebnou lehkost.

Velice specifický je Minerva Kalamata, olej, který pochází z vybraných oliv ze slunečné oblasti Kalamata. Má unikátní vlastnosti, je hutný, silný, plný chutí a s nezaměnitelnou silnou vůní oliv. Je ideální do pokrmů, kde jeho chuť může vyniknout, do salátů nebo do těstovin, či jen tak samotný na čerstvé pečivo.

Minerva

Více o řeckých olivových olejích Minerva na www.minerva-foods.com/cz.

Tip pro Vás!

Oživte grilování s přáteli originálním receptem na Krůtí burger na řecký způsob, který pro Minervu vytvořila přední česká foodblogerka Kitchenette:

Na 4 porce potřebujete:

  • 500 g mletého krůtího masaMinerva
  • 75 g sýru feta
  • 3 lžíce oliv kalamata, nasekaných
  • 1 lžičku sušeného oregána
  • 1 lžičku sušené bazalky
  • pár větviček čerstvého oregána, jemně pokrájeného
  • pár lístků čerstvé bazalky, jemně pokrájené
  • 1 šalotku, jemně pokrájenou
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • mořskou sůl
  • čerstvě mletý pepř

Na servírování si připravte:

  • 4 pita chlebyMinerva
  • tahiny (sezamovou pastu)
  • listový salát
  • 3 masitá rajčata
  • červenou cibuli na kroužky
  • majonézu

Jak na to:

1.       Smíchejte a dobře promíchejte ve velké míse mleté maso s nadrobeným sýrem feta, přidejte olivy a všechny zbývající ingredience. Namočte si ruce do studené vody a vytvarujte ze směsi 4 burgery.

2.       Maso můžete ugrilovat nebo usmažit na pánvi s trochou olivového oleje na středně silný výkon.

3.       Pita chleba namočte vodou a nechte na grilu či v troubě krátce rozpéct na silný výkon. Servírujte maso v rozpečeném pita chlebu se salátem, rajčaty, cibulí, čerstvými bylinkami, majonézou a tahiny pastou.