Vaření

Vylaďte letní pokrmy olivovým olejem

Chcete se v létě cítit fit a zároveň si pochutnat na dobrém jídle? Zařaďte do svého jídelníčku olivový olej. Jen těžko najdete zdravější pokrmy, než jaké nabízí řecká kuchyně a k té právě olivový olej neodmyslitelně patří. Jeho využití však přesahuje rozsah Řecka a středomoří. Kvalitní olivový olej můžete bez obav zařadit do svého každodenního jídelníčku. Jedná se totiž o jeden z nejlepších stolních olejů, a to nejen díky své vynikající chuti, ale také obsahu cenných látek.

oilZeleninové saláty, ryby a další svěží pokrmy přímo vybízejí k použití olivového oleje. Správný panenský olivový olej má minimální kyselost a zachovává aroma použitých surovin. Proto se skvěle hodí například na marinování masa a dochucování zeleniny a salátů. Chuť oleje závisí na typu oliv, ale také na způsobu zpracování.  Jednoznačně nejlepší jsou oleje extra panenské, které jsou z prvního lisování. Lisování za studena totiž zajistí zachování chuti původních surovin. Kyselost pravých extra panenských olivových olejů by nikdy neměla překročit zákonný limit 0,8 %. Šikovnou pomůckou může být i barva. Většinou platí, že oleje zelené až hnědozelené barvy mají výraznější chuť.

Vyzkoušejte unikátní olivový olej Minerva Kalamata

oilZ vybraných oliv ze slunečné oblasti Kalamata pochází Minerva Kalamata. Tento prémiový olivový olej dostal své jméno podle hlavního města slunné řecké provincie Messénie na jihozápadě Peloponésu. Právě v messenském údolí, kde slunce svítí více než 3 tisíce hodin v roce, vzniká pod rukama pečlivých pěstitelů jedinečný olivový olej z těch nejkvalitnějších surovin, jehož jedinečné vlastnosti mu propůjčují výraznou chuť a silnou nezaměnitelnou vůni. Tento hutný a silný olej je ideální do pokrmů, kde jeho chuť může vyniknout. Použít jej můžete do salátů či do těstovin nebo ho konzumovat samotný s čerstvým pečivem.

Doporučená cena za balení 0.5 l: 219,90 Kč

Tip na recept: Lehký řecký těstovinový salát

Suroviny:

  • 500 g těstovin podle vaší chuti
  • 1 lžíce balsamikového octa
  • 1/4 hrníčku olivového oleje Minerva Kalamata
  • 400 g cherry rajčátek
  • olivy
  • sýr feta
  • sůl a pepř
  • petržel na ozdobení

oil

Jak na to:

V osolené vodě uvařte těstoviny. Po uvaření je vložte do mísy a ochlaďte studenou vodou. Sceděné těstoviny smíchejte s 1 polévkovou lžicí balsamikového octa a ¼ hrníčku olivového oleje Minerva Kalamata.

Poté přidejte nakrájená cherry rajčátka, olivy a sýr feta. Dobře promíchejte a nechte hodinu vychladnout v lednici, aby se chutě provázaly. Dochuťte solí a pepřem a ozdobte kousky petržele.

Dobrou chuť!

Více o řeckých olivových olejích Minerva na www.minerva-foods.com/cz.

   
21.07.2016 - Sezona - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [4] Darmovzalova [*]

    Olivový olej nepoužívám.

    superkarma: 0 21.07.2016, 13:27:49
  2. [3] Andreadornova [*]

    Olivový olej používám ráda

    superkarma: 0 21.07.2016, 09:37:32
  3. [2] bobani [*]

    meme — #1 také

    superkarma: 0 21.07.2016, 08:36:00
  4. [1] meme [*]

    Používám do salátů jen olivový olej

    1. na komentář reaguje bobani — #2
    superkarma: 0 21.07.2016, 08:17:19

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme