Zdravím a přeji krásný den.

Že si štědrovečerní večeři bez rybí polévky, kapra a bramborového salátu neumím představit, jsem vždy prohlašovala. Až do chvíle, kdy švagrová byla v říjnu, dá se říci před vánočními svátky, po operaci žaludku.

Samozřejmě měla dietu a nastal problém, co bude jíst ona, která kapra milovala, včetně všech ostatních pochutin. Chvíli jsme celá rodina přemýšleli, co pro ni uvaříme, aby si pochutnala a neublížilo ji jídlo zdravotně.

Vymysleli jsme: dietní kapr s dietní bramborovou kaší.

Ze dvou porcí kapra jsme stáhli kůži a na sucho, jenom troškou vody podlili, na malém ohni osmahli.
Bramborovou kaši jsme vyšlehali vodou, kterou jsme slili místo mléka.

Navrch kousek syrového másla, a věřte, že si švagrová pochutnala a druhý den na první svátek vánoční jsme to opakovali, a dokonce jsme porcí takto připravili více a obědvali jsme s ní. Nejen že nám to chutnalo, ale měla radost, že s ní držíme basu v její dietě.

Dnes už jí vše, ovšem bramborový salát se stále bojí jíst a kapra po usmažení vloží do vařící vody, aby se tuk eliminoval. Takto si připravuje i řízky. Ochutnala jsem řízek po koupeli ve vodní lázni a chutnalo mi.

Přeji všem nedietní večeře, ale pokud není zbytí, toto je opravdu dobrá rada a dodnes nazýváme jídlo: Vykoupaný řízek s vodní kaší.


Zdraví Věrulinka
Milá Věrulinko,
tak to by mě fakt zajímalo, jak to chutná. Vždyť se tím mácháním přijde o to nejlepší, o křupavou kůrčičku. Nebo se mýlím?

Za vaši solidárnost a recept k tomu posílám 1000 bodů do VVS.
Reklama