Oranžová, žlutá, zelená. Ať má barvu jakou chce, mezi našimi čtenářkami je velice oblíbená. Do naší dýňové výzvy dorazilo nespočet receptů, ze kterých jsme vybrali ty nejlepší a vy jste mohli hlasovat o výherci. My už známe výsledky hlasování a na pánev Tefal Expertise o průměru 28cm se může těšit autorka receptu na dýňovou roládu - Andulonka. Gratulujeme!

dýňová roláda - Andulonka

Zde je vítězný recept:

DÝŇOVÁ ROLÁDA

Andulonka

Těsto

  • 3 vejce
  • 1 šálek cukru
  • 2/3 šálku dýňového pyré

Pyré vytvoříme tak, že dýni hokkaido přepůlíme, vydlabeme semínka a dáme do vyhřáté trouby na 180 °C rozkrojenou částí na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme do změknutí (30 min – 1 hod), poté rozmixujeme, propasírujeme a můžeme použít (v případě, že se nám bude zdát pyré příliš tekuté, necháme v cedníku pár hodin okapat a potom teprve použijeme).

  • 1lžička citronové šťávy
  • 3/4 šálku hladké mouky
  • 1 lžička sody
  • 1 a 1/2 lžičky allspice (mletý hřebíček, nové koření, muškátový oříšek, skořice)
  • 1 a 1/2 lžičky skořice

Krém

  • 2 philadelphie (nebo lučiny, gervais, atd.)
  • 4 lžíce másla
  • 1 šálek práškového cukru
  • 1 lžička vanilky

Smíchejte přísady na těsto a upečte na 175°C 10 - 15 minut na plechu s pečícím papírem. Poté hned přemístěte z plechu, sundejte z pečícího papíru a položte na čistý pečící papír posypaný cukrem. Zarolujte a nechte vychladnout alespoň hodinu. Smíchejte si mezitím ingredience na krém. Jakmile roláda vychladne, rozrolujte, naplňte a znovu srolujte a servírujte.

Reklama